1600 рибари от Русе внасят подписка за нощен риболов- Дунав

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

1600 рибари от Русе внасят подписка за нощен риболов- Дунав

Мнение от Божидар »

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: 1600 рибари от Русе внасят подписка за нощен риболов- Ду

Мнение от begleca_sv »

дано да разрешат и не само в Русе ........
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

begleca_sv написа:дано да разрешат и не само в Русе ........
Да получиш трябва да се бориш..
Изображение
Най добрите са тук
geniss
новобранец
новобранец

Мнение от geniss »

Нали сме си милиционерска държава-забраната е за да се пишат актове!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

а и нали най големите бракониери и мрежари са точно полицаи и гранични ...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

Много добре си го каза човека ,ако има повече редовни риболовци в тъмната част на денонощието,то тогава много по малко бракониери ще смеят да разпъват мрежи пред тях като знаят,че могат веднага да бъдат издадени на органите.А пак редовните риболовци знаят че истинския риболов на големи и трофейни риби се получава 99% нощем.Така ако го разрешат ще се получи нещо като "с един куршум два заека" хем редовните ще си правят кефа без да ги е страх от ИАРА,хем и ще се пазят много повече водоемите.Какво по добро от това.Вярвам че всички редовни риболовци ще бъдат много щастливи ако това се случи.Бих се подписал с двете ръце и двата крака в такава подписка.
Последният ми шарко ми удари точно на смръчаване ,а когато го кепчесох вече беше тъмно .Та сега аз бракониер ли съм или кво.Не се чувствам бракониер ни най малко ама нека се узакони както трябва та да бъдем всички спокойни.
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Добра идея ,но трябва всички да дадем подписите си! Не само колегите от Русе.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Винаги съм бил ЗА нощния риболов,защото както каза колегата от Русе има риби които се ловят предимно в тъмната част от денонощието.Пиветствам инициативата и се присъединявам към каузата.Би било добре да се разреши нощния риболов на територията на цялата страна както и в повечето европейски страни,нищо че в България освен данъците нищо друго не е европейско.Възхищавам се на хора като Г-н Цанев предприели инициатива за промяна на закона за рибарството и аквакултурите в полза на редовните риболовци.Колкото повече БУДНИ риболовци по бреговете толкова по малко бракониери ще има по водоемите.Изгледах видеоматериала и останах потресен от изказването на човека от ИАРА.Чудя се аз ли съм прекалил с алкохола или той.Значи да се разрешат участъци за нощен риболов там кадето има условия за контрол и пътища , ами да им построим магистрали тогава на господата от ИАРА на които не съм виждал очите от две години,когато ми спряха с лодката върху въдиците и ми казаха да не се притеснявам че мотора им е 4 тактов и няма да изплаши рибата, а в Козлодуйско пребиха рибата с "ел. енергия" но не от тази зелената енергия ами от другата.Колега ми сподели че румънец използващ "ел. въдица"и забелязан от него и е подал сигнал на 112 и след една минута на румъница е звъннал телефона и той е избягал, това какво ви говори.А на професионалните рибари които масово ловят с мрежите си маломерна риба кой ще налага контрол,, няма и да чуете защото няма пътища и удобни места за контрол. НА ДНЕВЕН РЕД Е МАСОВИЯ РИБОЛОВЕЦ ЛЮБИТЕЛ КОЙТО Е ЗАДЪРЖАЛ РИБА С ТЕГЛО 3,5 кг ВМЕСТО 3кг. Мила родна картинка ама Европейска.В заключение ще кажа ,ще се пресъединя към всяко гласуване за риболов в тъмната част от денонощието което е законосъобразно.Нека подкрепим инициативата на колегите от Русе.Успех.
Който нож вади сам пада в него.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

краси12345678 написа:...В заключение ще кажа ,ще се пресъединя към всяко гласуване за риболов в тъмната част от денонощието което е законосъобразно.
Еееее....то няма незаконосъобразно гласуване. :wink:

Никой и нищо не може да ме спре да ходя за риба по нощите, стига да искам!
Те катилите през деня не проверяват, кога пък ще се вдигнат през нощта?! :axe:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

GODzillata написа:
краси12345678 написа:...В заключение ще кажа ,ще се пресъединя към всяко гласуване за риболов в тъмната част от денонощието което е законосъобразно.
Те катилите през деня не проверяват, кога пък ще се вдигнат през нощта?! :axe:
Не е така. тази година ИАРА Русе се съдра да проверява за нощен риболов.Написани са много актове по минимум 400лв. Масово хората спряха да ходят вечер след работно време за риба.
Above us only sky
miglena boris
новобранец
новобранец

Мнение от miglena boris »

Колеги, много сме и силни, нека ако не разрешат риболова през нощта, да им спретнем наказателен вот на предстоящите избори.
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

Май ,че само това може да ги стресне. Наказателен вот с-у мнозинството ако не отмени забранага .И без това вече не зарибяват , защо ни е ИАРА . Хрантутници . Ние по добре ще пазим от тях.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

"Не разрешават на рибарите да ловят риба през нощта. Мотивите, с които от изпълнителната агенция по аквакултури отказват това са, че по този начин се стимулира бракониерството и освен това няма да има никакъв контрол"

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... oKXE7cnZME
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

За пореден път се убеждавам че някой хора от ИАРА са малоумници :evil: и работят против хората който си плащат членския внос и те получават заплати от него.Може ли един ерудиран човек да кажи че през тъмната част от денонощието ще се извършва по голямо бракониерство отколкото през деня.Явно може защото този ерудит не е отишъл нито един път на проверка и да види на място за какво иде реч ами си седи на стола във ведомството и си клати мадурите и дава заключения.Ако беше се включил поне в една проверка през деня и види колко хора ловят без билет и колко хора прибират маломерна риба и в количества по големи от законоустановените и колко използват електровъдици,щеше да види че нощния риболов му е наи-малкия проблем като се има на предвид че по бреговете през ноща остават една малка част от истинските риболовци. Ай сиктир , че се ядосах егати тъпата работа.Как пък не дойде един свестен човек та да вникне в проблема на масовия РЕДОВЕН риболовец.Извинявам се за грубия си език но според мен това е действителността в нашата мила родина. :oops:
Който нож вади сам пада в него.
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

Истината е ,че за да се разреши нощният риболов от брега ,трябва да се забрани влизането на лодки по тъмно .Явно на някои не им изнася това ,а мрежи на плуване не могат да се разпъват а и ще бъдат видени от брега от другите риболовци. Това ме навежда на мисълта ,кой с кого е комбина иначе едва ли ще вървят с-у себе си .
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”