С телескопа на "Телескопа"

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

С телескопа на "Телескопа"

Мнение от naskobo »

Октомври не тръгна добре :mrgreen: Децата се заразболяваха едно след друго, приходите намаляват, тона вкъщи се повиши...А от опит си знам, че както започне едно нещо, обикновено така и свършва, поради което прекъсваме лошата тенденция с едно семейно СПА във Велинград.

Изображение

Изображение

Настаняваме се за 4-5 дни в едно екс-соц-номенклатурно място, носещо носталгия по онези времена, сега понапудрено с малко нов комфорт,

Изображение

Изображение

Изображение

Почивката минава по схемата ”От всичко по малко и за всеки по нещо”.

Изображение

Изображение

[iИзображение

На мен ми стига да съм сред природата, очите ми се пълнят с красота, дробовете с кислород и се чудя възможно ли е да е толкова красиво всяко едно кътче в тези Родопи.Наследникът ми Стефчо се запали по гъбарството и го светнах по въпросите на двата вида гъби, които познавам :idea: :lol:

Както си му е реда в багажа съм сложил спининга с една кутия избрани примамки за костур, авансово съм пуснал и едно ЛС на колегата Ангел-«Телескоп»( дотогава се познавахме само задочно от форума) с молба за актуално инфо за яз.Батак. В отговор получавам любезно ЛС с карта, сателитна снимка, схема и описание по които и слепец ще намери дашното към момента място.В деня отпуснат ми за риболов , минаваме с наследника ми Стефчо през Ракитово и на път за яз.Батак се отбиваме за кафе в дома на Ангел.Само мога да кажа , че живота му е една „повест за истинския човек”( който знае историята ще ме разбере) ...

Изображение

Както споменах, без никакви усилия намираме мястото, което въпреки делничния ден е обсадено от рибари и вече е прилично замърсено от предшествениците. Стефчо е нетърпелив и започва криво-ляво да опасва пространството с примамките, които му поставям на вирбела- нищо. Вземам инициативата в свои ръце - пак нищо. Колегите наоколо се отчитат с епизодични костури ( 15-20 см) на жива рибка. За час-два съм изпробвал почти целия арсенал от туистери, блесни и воблери-само два нереализирани плахи удара.Стефчо междувременно е загубил всякакъв интерес към риболова и разчуква игрички на нинтендото.

Изображение

В този момент забелязвам как "Телескопа" с верен приятел се настаняват на отсрещния бряг и след малко заковава един костур.

Изображение

Настаняваме се при тях и веднага констатирАх редица «културни» различия между искърските и родопските костури. Докато нашите са неприлично лакоми, онези са някак си по-изискани и капризни.Стръвта( щипочета) трябва да е възможно най-ситна, толкова ситна, че е мъка да се закачи на куката без очила, а от кофата се изважда с цедка за мляко :o Другият колега също влезе в серия на туистер с разцветка от малкото, които нямам.

Изображение
"Телескопа" любезно връчи телескопа си на Стефчо, предостави стръвта си и го върна в играта :lol: .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Той му поставя стръвта и филмира, аз хвърлям въдицата и снимам, а на Стефчо не му остава нищо друго освен да ги скубе в серия, докато свършат рибките.Същевременно продължавам и с безполезните си опити със спининга.

http://www.youtube.com/watch?v=dNtrq5Gzyzc

Атмосферата е отлично пресъздадена на клипа, който "Телескопа" надявам се да прикачи към темата.
Увлечени в ритъма на риболова не забелязваме тежките оловни облаци застилащи небето, застудя и замириса на дъжд .

Изображение

Рибарите един след друг се разотидоха, аз и сина ги последвахме. Останаха само Телескопа и приятел, двама големи рибари предизвикващи бурята....
Последно промяна от naskobo на Съб Окт 20, 2012 8:09 am, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: С телескопа на "Телескопа"

Мнение от gogox1 »

Браво Наско , много хубав репортаж ! Прекрасно сте си изкарали
Аватар
sashito
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sashito »

Екстра риболовче !
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Супер репортаж! :smt023

Насе, я раздухай малко за напудреното соц. място - как беше откъм басейн (вода/градуси), храна и т.н.? :roll:

Гледам Ачо с телескопа е бил заел супер стратегическо място, зат'ва ги е кършел! :wink: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

И ти ималкият рибар ще запомните този излет браво за него и за страхотният репортаж! :supz:
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Супер си Наско, за пример!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Запознах се с прекрасен колега и много умното и бързо възприемчиво негово синче,голям сладуран! :D
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dNtrq5Gzyzc?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dNtrq5Gzyzc?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Интересното е,че първоначалният план включваше риболовът да приключи към 13,30 ч.,за да отиде Стефчо на обяд!
Но....колкото пъти Наско задаваше въпроса:
-Тати,гладен ли си?
Толкова пъти получаваше категоричния отговор:
-НЕ !
И това продължи докато стръвта не свърши,а и времето рязко се влоши.Тогава Стефчо тихичко,но категорично промълви:
-Тати,гладен съм!!! :lol:
Ей,каква магия е риболовът,щом може да накара едно хлапе да забрави,че е жадно и гладно!!! :D
Последно промяна от Ачо ♣ на Съб Окт 20, 2012 2:06 pm, променено общо 2 пъти.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
peterman
новобранец
новобранец

Мнение от peterman »

Супер сте си изкарали! Браво на момчето!
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Уникални сте !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Е по-хубаво от това здраве му кажи ! :D Харна работа сте свършили :prayer: От всичко по много е имало :smt023
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Супер си Насе...перфектна почивка.А и браво на Телескоп...че е помогнал в риболова ти.Всяко място си има чалъма,стръв,...и който си го знае и светва и други колеги с информация,заслужава моето уважение.
Браво колеги!
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Браво, точно така се привличат младите момчета към риболова..

Страхотно излетче и приятна почивка :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

next4y написа:Браво, точно така се привличат младите момчета към риболова..

Страхотно излетче и приятна почивка :)
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Поздравления за репортажа и респект към форумеца "Телескоп".
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Така се прави!
Адмирации на всички и за всичко! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”