Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Езеро до Кръстова Гора
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Езеро до Кръстова Гора
Здравейте колеги. Днес ходихме компания до Кръстова гора на разходка. Направи ми впечатление приказното езерце след с. Югово. На 5-6 километра след селото има огромна каменоломна в дерето. След нея - около километар на разклона за Кръстова гора се намира и въпросното езеро. Стръмни брегове,невероятно красиво. Имаше спрели коли,но понеже ме возиха нямаше как да поспра за 10 мин да разуча как е положението там. Та въпроса ми е ако някой може да даде малко инфо. Видове риба и дали кълве
Благодаря ви !

- CrossFire
- разбира нещата
Re: Езеро до Кръстова Гора
Сом, шаран, щука, каракуда, бабушка, костур, уклей, кефал, пастърва. Мряна не съм хващал или виждал, но най-вероятно има.
Риболова е труден, но приятен!

-
- разбира нещата
Благодаря ти колегаCrossFire написа:Сом, шаран, щука, каракуда, бабушка, костур, уклей, кефал, пастърва. Мряна не съм хващал или виждал, но най-вероятно има.

- maranzika
- сериозен играч
Това лято и аз минах от там.Даже хванахме и щука в езерото.Пък аз и едно щукле в реката надолу.Видях доста шаранджии тогава.

- CrossFire
- разбира нещата
С моите приятели и близката аудитория го споменаваме, като Езерото до Лъки.alankulu1987 написа:А има ли си име въпросното язовирче ??
Дали има друго име, не знам.

-
- разбира нещата
А като дълбочина как е ?? Има ли възможност от някъде да се пусне надуваема лодка ??
Ако не тази,то поне догодина ще отида да се насладя на природата и да си пробвам късмета юли-август,че сега застудя и си мисля,че при тази студена вода рибата няма да е така активна като през горещите месеци.

- lyukost
- научил се да хвърля
И внимавай да не минаваш границите на резервата - моста на Белишката река.
- CrossFire
- разбира нещата
Точно така, след моста на края на езерото, започва забранения участък - р. Белишка, от моста до мястото от където извира.
Иначе студените месеци, удобните места в началото, са заети от рано, от хора търсещи щуката.
Иначе студените месеци, удобните места в началото, са заети от рано, от хора търсещи щуката.

- Vid
- кандидат преподавател
Езерцето е много колоритно, но риба няма... Единствено съм имал успех на щукички-писалки... Това е за хищници, за мирни.... не зная...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Don4o_62
- учете се от него
Това че не си хващал едра риба,не значи че няма
,ходил съм много пъти и ги гледам едрите шарани,пъстърви,кефали и т.н. как минават бавно като идват от някъде и отиват нанякъде
,но за да станат такива размери значи се хранят,но с какво те си знаят,само един местен видях по скоро ми се хвалеше как идвал нощем и тогава ги ловял шараните,но там е резерват и вечер минава охрана постоянно,а той бил на някой си някой
и помаков не го барали
,но общо взето е пълен ташак риболова,хванеш една по едра и после 2-3 ч. затишие,плаши се и бяга и има много дървета и клони вътре и се скатава явно там

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Риба имаше до преди 2-3 години.С развиването на туризма на Кръстова гора ,хората изпомачкаха всичко.Лови се с какво ли не.Едрите кефали и шарани вече не се виждат.Има само дребна щука.
Дано скоро да го забранят поне за 2 години ,че да се възстанови малко рибното богатство.
Дано скоро да го забранят поне за 2 години ,че да се възстанови малко рибното богатство.
Преди време, когато още ходех на зимен риболов на лед се ловяха щуки, костури, кефали и пъстърви добре. После, както каза колегата, с тая Кръстова гора стана много пренаселено там. Даже разбрах, че преди 2 години се е удавил риболовец на лед. Лоша работа.
Иначе е много красиво
Иначе е много красиво
-
- разбира нещата
А няма ли възможност да се пусне от някъде лека надуваема лодка с която да се застане на някое по скатано местенце където рибата не е наплашена
Изглежда това ще е най-добрия вариант за риболов там.

- Don4o_62
- учете се от него
За други риби не знам на тоя етап, но шарани от 1 до 4 кг. това лято си ги гледах как си плуват безгрижно и а се покажеш и си чупят перките да бягат
,а лодка може да пуснеш от горния край и от долния, но малко на гръб трябва да я мъкнеш но няма смисъл че като влезнеш рибата ще се скатае,гледал съм с проходилки че си плуват и на мухарка фащат дребен кефал,въртял съм воблери какви ли не,само дребен кефал на малък воблер и това е,но отиди да ти мине мерака, но трябва да си по нисък от тревата а за ходене и говорене на висок глас и дума да не става,само с мимики и шепнешком
,не си правя майтап

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти