Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Топлофикация Сф - Съвет !
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Топлофикация Сф - Съвет !
Привет колеги
Казуса е доста заплетен,но в общи линии е следния:
Три цифрена (непосилна за мен) сума за плащане (все още не знам за какъв период от време) ,която със сигурност е нереална.По редица не толкова "приятни" причини не е предоставян достъп да бъдат отчетени топломерите,но през зимния сезон се отоплява само една стая.Надявам се да има опция при която в мое присъствие да дойде човек,който да отчете действителните показатели на топломерите и съответно да се коригират нещата.
Просто ме интересува каква е процедурата.За пръв път ми се налага да имам работа с топлофикация.
Три цифрена (непосилна за мен) сума за плащане (все още не знам за какъв период от време) ,която със сигурност е нереална.По редица не толкова "приятни" причини не е предоставян достъп да бъдат отчетени топломерите,но през зимния сезон се отоплява само една стая.Надявам се да има опция при която в мое присъствие да дойде човек,който да отчете действителните показатели на топломерите и съответно да се коригират нещата.
Просто ме интересува каква е процедурата.За пръв път ми се налага да имам работа с топлофикация.

Re: Топлофикация Сф - Съвет !
Обикновено разликата се получава така :stich написа:Привет колеги
1. От общия топломер. - някой крал, крал .. крал .. и разликатам, която се получи от всички топломери с централния се дели на всички по някакъв показател (големина на апартамента)
2. Платил си изравнителната .. обаче някой като теб, но с 4 цифрена сума осъжда топлофикация , която пак се прехвърля на останалите потребители.
Въпроса ти е как ще докажеш, че тази енергия не си я изразходил!?
И дали имаш нерви и средства да съдиш топлофикация.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Забравих да уточня че поради липса на достъп до апартамента са писали всеки път пълна мощност.Въпроса ми по-скоро е ще се коригират ли след като отчетат топломерите в мое присъствие?

-
- Модератор
Мисля, че НЕ.Сумата е осчетоводена и е доказателство срещу теб.Изхода ти е да заведеш дело за установяване на обстоятелство.Доказателството ще го набавиш като поискаш по време на процеса съдебна експертиза, която да отчете показанията на топломера и установи действително потребената от теб енергия.
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Води Битка .....иначе Съдия изпълнител.....Не се предавай,ако трябва търси потърпевши като Теб за акъл.dantho.mihov написа:Мисля, че НЕ.Сумата е осчетоводена и е доказателство срещу теб.Изхода ти е да заведеш дело за установяване на обстоятелство.Доказателството ще го набавиш като поискаш по време на процеса съдебна експертиза, която да отчете показанията на топломера и установи действително потребената от теб енергия.
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Викни представител на топлинният си счетоводител и ще ти коригират сметката.Ама е малко ходене по мъките,отделно ще разхвърлят разликата на съседите и ще станеш всеобщ любимец.stich написа:Забравих да уточня че поради липса на достъп до апартамента са писали всеки път пълна мощност.Въпроса ми по-скоро е ще се коригират ли след като отчетат топломерите в мое присъствие?
- ninastefanina
- сериозен играч
Ако ти е дошъл отчета,отиваш в офиса на топлинния счетоводител и подаваш жалба,че не си съгласен със сумата която трябва да платиш.Тогава ти насрочват ден и час за отчитане,и се прави нова корекция.
ПП.Но това мой става в едномесечен срок от получаване на изравнителните бележки.
ПП.Но това мой става в едномесечен срок от получаване на изравнителните бележки.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Всъщност сумата е четири цифрена! 
Има и срок до 1-ви след което подвеждане под съдебна отговорност.

Има и срок до 1-ви след което подвеждане под съдебна отговорност.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Здравей,
първо не се стряскай от срока.
Съветвам те да се свържеш с топлинния си счетоводител. На сайтовете им в повечето случаи има информация за сроковете, но никой няма да ти откаже и информация по тел.
Ако все още не си изпуснал всички срокове ще трябва да си платиш за извънредно засичане на топломерите и да осигуриш достъп. След, като извършат засичането ще трябва да направят нови изравнителни сметки, не само на теб, но и на всички съседи.
Това е най-лесния вариант и няма да се наложи да се занимаваш с дела и тн. Дано все още си в срок.
първо не се стряскай от срока.
Съветвам те да се свържеш с топлинния си счетоводител. На сайтовете им в повечето случаи има информация за сроковете, но никой няма да ти откаже и информация по тел.
Ако все още не си изпуснал всички срокове ще трябва да си платиш за извънредно засичане на топломерите и да осигуриш достъп. След, като извършат засичането ще трябва да направят нови изравнителни сметки, не само на теб, но и на всички съседи.
Това е най-лесния вариант и няма да се наложи да се занимаваш с дела и тн. Дано все още си в срок.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- трапера
- сериозен играч
По принцип е такаchirusa_bg написа:............. извънредно засичане на топломерите и да осигуриш достъп. След, като извършат засичането ще трябва да направят нови изравнителни сметки......

Преди 5 години работех във фирма за дялово разпределение на топлинна енергия. Процедираше се така:
**Ако някой не си е в къщи и не може да бъде отчетен,се пишат показанията от предходния месец.При следващото отчитане вече се пишат реалните показания и се плаща консумираната енергия.Де факто-единия път може да се платят 50лв,другия 350лв.Но общо за двата месеца сумата за изразходвана енергия си е 400лв.
**Ако от началото на отоплителния сезон,въобще няма достъп до някое жилище,се начисляват сметки съобразно проектната инсталирана мощност на отоплителните тела. Ако и на изравнителното засичане няма достъп до жилището,за да се видят действителните показатели на уредите/топломерите,то следва да се заплати цялата начислена сума. Въпреки,че показанията може да са НУЛА!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star