Топлофикация Сф - Съвет !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Топлофикация Сф - Съвет !

Мнение от stich »

Привет колеги

Казуса е доста заплетен,но в общи линии е следния:

Три цифрена (непосилна за мен) сума за плащане (все още не знам за какъв период от време) ,която със сигурност е нереална.По редица не толкова "приятни" причини не е предоставян достъп да бъдат отчетени топломерите,но през зимния сезон се отоплява само една стая.Надявам се да има опция при която в мое присъствие да дойде човек,който да отчете действителните показатели на топломерите и съответно да се коригират нещата.
Просто ме интересува каква е процедурата.За пръв път ми се налага да имам работа с топлофикация.
Изображение
Спасов
новобранец
новобранец

Re: Топлофикация Сф - Съвет !

Мнение от Спасов »

stich написа:Привет колеги

Казуса е доста заплетен,но в общи линии е следния:

Три цифрена (непосилна за мен) сума за плащане (все още не знам за какъв период от време) ,която със сигурност е нереална.По редица не толкова "приятни" причини не е предоставян достъп да бъдат отчетени топломерите,но през зимния сезон се отоплява само една стая.Надявам се да има опция при която в мое присъствие да дойде човек,който да отчете действителните показатели на топломерите и съответно да се коригират нещата.
Просто ме интересува каква е процедурата.За пръв път ми се налага да имам работа с топлофикация.
Обикновено разликата се получава така :
1. От общия топломер. - някой крал, крал .. крал .. и разликатам, която се получи от всички топломери с централния се дели на всички по някакъв показател (големина на апартамента)
2. Платил си изравнителната .. обаче някой като теб, но с 4 цифрена сума осъжда топлофикация , която пак се прехвърля на останалите потребители.

Въпроса ти е как ще докажеш, че тази енергия не си я изразходил!?
И дали имаш нерви и средства да съдиш топлофикация.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Забравих да уточня че поради липса на достъп до апартамента са писали всеки път пълна мощност.Въпроса ми по-скоро е ще се коригират ли след като отчетат топломерите в мое присъствие?
Изображение
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Мисля, че НЕ.Сумата е осчетоводена и е доказателство срещу теб.Изхода ти е да заведеш дело за установяване на обстоятелство.Доказателството ще го набавиш като поискаш по време на процеса съдебна експертиза, която да отчете показанията на топломера и установи действително потребената от теб енергия.
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

dantho.mihov написа:Мисля, че НЕ.Сумата е осчетоводена и е доказателство срещу теб.Изхода ти е да заведеш дело за установяване на обстоятелство.Доказателството ще го набавиш като поискаш по време на процеса съдебна експертиза, която да отчете показанията на топломера и установи действително потребената от теб енергия.
Води Битка .....иначе Съдия изпълнител.....Не се предавай,ако трябва търси потърпевши като Теб за акъл.
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
tct

Мнение от tct »

stich написа:Забравих да уточня че поради липса на достъп до апартамента са писали всеки път пълна мощност.Въпроса ми по-скоро е ще се коригират ли след като отчетат топломерите в мое присъствие?
Викни представител на топлинният си счетоводител и ще ти коригират сметката.Ама е малко ходене по мъките,отделно ще разхвърлят разликата на съседите и ще станеш всеобщ любимец.
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Ако ти е дошъл отчета,отиваш в офиса на топлинния счетоводител и подаваш жалба,че не си съгласен със сумата която трябва да платиш.Тогава ти насрочват ден и час за отчитане,и се прави нова корекция.
ПП.Но това мой става в едномесечен срок от получаване на изравнителните бележки.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Всъщност сумата е четири цифрена! :(
Има и срок до 1-ви след което подвеждане под съдебна отговорност.
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Здравей,
първо не се стряскай от срока.
Съветвам те да се свържеш с топлинния си счетоводител. На сайтовете им в повечето случаи има информация за сроковете, но никой няма да ти откаже и информация по тел.
Ако все още не си изпуснал всички срокове ще трябва да си платиш за извънредно засичане на топломерите и да осигуриш достъп. След, като извършат засичането ще трябва да направят нови изравнителни сметки, не само на теб, но и на всички съседи.
Това е най-лесния вариант и няма да се наложи да се занимаваш с дела и тн. Дано все още си в срок. :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Оффф дано!
Благодаря!
Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

chirusa_bg написа:............. извънредно засичане на топломерите и да осигуриш достъп. След, като извършат засичането ще трябва да направят нови изравнителни сметки......
По принцип е така :!: Май месец,на последното засичане за изравнителните сметки се оказа,че са ми надвзели около 60лв. Изпратили са ми писмо,с което ме уведомяват,че ще ми бъдат върнати тези пари през месец Септември. Не можело да се приспаднат от следващите сметки-трябвало да се получат на ръка. Направих пълномощно на майка ми (понеже не живея в момента там) и тя е получила парите.

Преди 5 години работех във фирма за дялово разпределение на топлинна енергия. Процедираше се така:
**Ако някой не си е в къщи и не може да бъде отчетен,се пишат показанията от предходния месец.При следващото отчитане вече се пишат реалните показания и се плаща консумираната енергия.Де факто-единия път може да се платят 50лв,другия 350лв.Но общо за двата месеца сумата за изразходвана енергия си е 400лв.
**Ако от началото на отоплителния сезон,въобще няма достъп до някое жилище,се начисляват сметки съобразно проектната инсталирана мощност на отоплителните тела. Ако и на изравнителното засичане няма достъп до жилището,за да се видят действителните показатели на уредите/топломерите,то следва да се заплати цялата начислена сума. Въпреки,че показанията може да са НУЛА!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”