Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Монтаж за скобар на фидер за струма
Модератор: Paublo_Eskobar
- prodigy666
- разбира нещата
Монтаж за скобар на фидер за струма
Малко помощ за този вид риболов какво влакно за основно ,повод ,куки какви хранилки да ползвам и т.н ( не намерих точна тема за това отварям нова )
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Монтаж за скобар на фидер за струма
Oсновна линия...по избор, 0,16 - 0,18...повод по избор, 0,12 - 0,14, с дължина над 50 см., до 90-100 см....куки по избор, 14-16 , препоръчвам Gamakatcu LS 2110 В....желателно е, даже в някои сличаи и задължително малко златно(блестящо) пластмасово мънисто на куката...тук работи добре, за Струма не знам.
Кошничка и монтаж...според спецификацията на реката...аз лично предпочитам такива с дъно за да може да се сложи и малко повече бял червей в храната, като в същото време дъното на кошничката спомага течението да не го отмива толкова бързо...а грамажа според силата на течението.
Монтаж...по избор...лично предпочитам симетричен и асиметрични монтажи...но и този на Стив Гарднер в някои ситуации върши работа....
С две думи....експериментирай с основно, дебелина на повод, големина на кука...а монтажа и вида кошничка според водата, течението и дълбочината...
Кошничка и монтаж...според спецификацията на реката...аз лично предпочитам такива с дъно за да може да се сложи и малко повече бял червей в храната, като в същото време дъното на кошничката спомага течението да не го отмива толкова бързо...а грамажа според силата на течението.
Монтаж...по избор...лично предпочитам симетричен и асиметрични монтажи...но и този на Стив Гарднер в някои ситуации върши работа....
С две думи....експериментирай с основно, дебелина на повод, големина на кука...а монтажа и вида кошничка според водата, течението и дълбочината...

Re: Монтаж за скобар на фидер за струма
Здравей, колега за първи път ходих на р.Струма при с.Бело Поле на 02.11, преди това не съм ловил на река. Това което аз използвах като такъм е- основно влакно 0.26 на Браунинг, повод 0.14,0.16, дължината, почнах 100 см. като постепенно намалявах до към 40 см., с по къс повод кълванетата на Скобара бяха по отчетливи, кука номер 14, ползвах кошнички с различен размер от 15гр.до 80 гр., като при използването на по леките кошнички имаше по чести кълванета , като цяло риболова беше доста труден рибата идваше и си отиваше, най-атрактивна беше след залез слънце. Това е което мога да дам като инфо . дано да съм бил полезен.