Монтаж за скобар на фидер за струма

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Монтаж за скобар на фидер за струма

Мнение от prodigy666 »

Малко помощ за този вид риболов какво влакно за основно ,повод ,куки какви хранилки да ползвам и т.н ( не намерих точна тема за това отварям нова )
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Монтаж за скобар на фидер за струма

Мнение от tamihal »

Oсновна линия...по избор, 0,16 - 0,18...повод по избор, 0,12 - 0,14, с дължина над 50 см., до 90-100 см....куки по избор, 14-16 , препоръчвам Gamakatcu LS 2110 В....желателно е, даже в някои сличаи и задължително малко златно(блестящо) пластмасово мънисто на куката...тук работи добре, за Струма не знам.
Кошничка и монтаж...според спецификацията на реката...аз лично предпочитам такива с дъно за да може да се сложи и малко повече бял червей в храната, като в същото време дъното на кошничката спомага течението да не го отмива толкова бързо...а грамажа според силата на течението.
Монтаж...по избор...лично предпочитам симетричен и асиметрични монтажи...но и този на Стив Гарднер в някои ситуации върши работа....
С две думи....експериментирай с основно, дебелина на повод, големина на кука...а монтажа и вида кошничка според водата, течението и дълбочината... :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
sandogb
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Монтаж за скобар на фидер за струма

Мнение от sandogb »

Здравей, колега за първи път ходих на р.Струма при с.Бело Поле на 02.11, преди това не съм ловил на река. Това което аз използвах като такъм е- основно влакно 0.26 на Браунинг, повод 0.14,0.16, дължината, почнах 100 см. като постепенно намалявах до към 40 см., с по къс повод кълванетата на Скобара бяха по отчетливи, кука номер 14, ползвах кошнички с различен размер от 15гр.до 80 гр., като при използването на по леките кошнички имаше по чести кълванета , като цяло риболова беше доста труден рибата идваше и си отиваше, най-атрактивна беше след залез слънце. Това е което мога да дам като инфо . дано да съм бил полезен.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”