Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Трето капо
Трето капо
Очевидно в природата, респективно в живота на човека, е съдено да има постоянно равновесие и риболова като част от всичко не прави изключение от това правило. В тоя дух на нещата, след добрия риболов от неделя дойде ред на вчерашния напълно противоположен излет, в който успях да запиша трето кръгло капо от началото на календарната година
С две думи не успях да регистрирам нито едно кълване на джиговете за цялото време от 17 до 18.50, което си е направо трагично на фона на рибките преди 3 дни. За още по-минорното ми настроение спомогна и факта, че всъщност хищника беше достатъчно активен и стръвно гонеше дребосъка наоколо. На моите силикони обаче този път не обърна внимание
Е, имаше и полезен елемент от цялото упражнение - успях да изпробвам новата пръчка и установих, че джиговите куки на Storm, които закупих преди седмица са пълен боклук... Пак е нещо

С две думи не успях да регистрирам нито едно кълване на джиговете за цялото време от 17 до 18.50, което си е направо трагично на фона на рибките преди 3 дни. За още по-минорното ми настроение спомогна и факта, че всъщност хищника беше достатъчно активен и стръвно гонеше дребосъка наоколо. На моите силикони обаче този път не обърна внимание

Е, имаше и полезен елемент от цялото упражнение - успях да изпробвам новата пръчка и установих, че джиговите куки на Storm, които закупих преди седмица са пълен боклук... Пак е нещо

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ами думата по-горе ми беше за джиговите глави тип "stand-up", които купих миналата седмица за проба. Отделно и силиконовите им примамки нехаресвам, но това е друга тема...lorda написа:Сега сериозно.
Я кажи за недостатъците на стормовете.
Въпросните глави имат един израстък подобен на наковалня, която именно има за задача да държи куката изправена над дъното. Е да ама този израстък е направен толкова калпаво, че пада само с поглед, камо ли ако се подложи на по-груби сили. Сами разбирате, че без този елемент куката се превръща в най-обикновена джиг-глава, но с далеч по-малка тежест

.lorda написа:Знам колега просто се опитвах да те разведря след капото.
Наслука

Мерси все пак, наслука и на теб