Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Снимка
Модератор: sapuna
Снимка
Я да ви покажа една снимка на скорошно уловен сом в района на АЕЦ. Сомлето е бая едричко, но определено килограмите, които подочух ми се струват преувеличени. Предполагам, че е хванат с мрежа, но тепърва ще се опитам да събера подробности.
Ако някой знае нещо по темата нека пише

Ако някой знае нещо по темата нека пише

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ceno cenov
- разбира нещата
Не знам, аз като го гледам ми се струва, че трудно би имал над 3 м. По-скоро ми изглежда нещо от роба 2,80-2,90 м. По "онази" формула килограмите му идат към 140-170 кг., т.е. повече от два пъти по-малко от килограмите, които чухceno cenov написа:Хубаво рибе.
Мен обаче ме съмнява да го оплетят с мрежи особено тез които ползват последните години от корда, то амур 20-30кг ги прави се едно са стреляни с базука а тоз сом![]()
Май е над 3м дълъг![]()
![]()

- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Разгледах снимката подробно. Въжето с което е вързан сома се нанася около 100 пъти по-дължината му (по-точно 98 пъти ако въжето е 5 пиксела широко
). Остава въпросът колко е дебело въжето
ако е 1 см -> сома е 1 м
ако е 2 см -> сома е 2м
и ако е 3 см
-> сома е 3м
. На мен не ми се вярва това въже да е 3 см дебело

- ceno cenov
- разбира нещата
Zen написа:Разгледах снимката подробно. Въжето с което е вързан сома се нанася около 100 пъти по-дължината му (по-точно 98 пъти ако въжето е 5 пиксела широко). Остава въпросът колко е дебело въжето
ако е 1 см -> сома е 1 м
ако е 2 см -> сома е 2м
и ако е 3 см
![]()
![]()
-> сома е 3м
. На мен не ми се вярва това въже да е 3 см дебело
![]()
![]()
Вие ме пребихте - егаси разследването по снимкаa пък Цено написа:Въженцето като нищо може да си е 3см като го гледам на фона на панталона му

- ceno cenov
- разбира нещата
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Както вече писах, сома е хубав... и на мен ми се иска да хвана такъв

... колкото до спора

Снимката е правена вероятно със GSM , резолюцията е доста ниска , а "обектива" е много широкоъгълен , а от там и разликата в размера на сома и рибарите става по голяма , нещо като тази снимка по долу , само че я направих по електронен път , само за демо ... и бялата риба от 2 кг. изглежда като за 20 кг.Zen написа:Обърнете внимание, че е доста по-близо до снимащия отколкото хората!!!

Рибата си е голяма , но едва ли може да се прецени колко точно , но аз и Zen със сигурност трябва да си подадеме документите за "Полицейска Академия"

На платено не одим !
- daniel_g
- разбира нещата
Тоз със синята манта да е 80-90 кила , а ти казваш , че сома не е по-тежък от него ?! Не ми се вярва! 100кила ги има от раз ! Тва предполагам е хартиена снимка , наи-вероятно с някоя SKINA апаратче , какви широки обективи и тн .

п.п. А тва за въжето - колко далеко пада от панталона , ми до него . Погледни отстрани където въжето пада, на цимента тазстоянието , от началото на цимента , до където пада въжет е същото като разстоянието от нач, на цимента до обувките на синия . Така че мои да спорим с години , колко , какво , що , а и сигурно ще се намери някои да каже че снимката е и монтаж

п.п. А тва за въжето - колко далеко пада от панталона , ми до него . Погледни отстрани където въжето пада, на цимента тазстоянието , от началото на цимента , до където пада въжет е същото като разстоянието от нач, на цимента до обувките на синия . Така че мои да спорим с години , колко , какво , що , а и сигурно ще се намери някои да каже че снимката е и монтаж