Снимка

Модератор: sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Снимка

Мнение от Stefko »

Я да ви покажа една снимка на скорошно уловен сом в района на АЕЦ. Сомлето е бая едричко, но определено килограмите, които подочух ми се струват преувеличени. Предполагам, че е хванат с мрежа, но тепърва ще се опитам да събера подробности.
Ако някой знае нещо по темата нека пише ;)

Изображение
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Хубаво рибе.
Мен обаче ме съмнява да го оплетят с мрежи особено тез които ползват последните години от корда, то амур 20-30кг ги прави се едно са стреляни с базука а тоз сом :?
Май е над 3м дълъг :shock: :shock: :shock:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ceno cenov написа:Хубаво рибе.
Мен обаче ме съмнява да го оплетят с мрежи особено тез които ползват последните години от корда, то амур 20-30кг ги прави се едно са стреляни с базука а тоз сом :?
Май е над 3м дълъг :shock: :shock: :shock:
Не знам, аз като го гледам ми се струва, че трудно би имал над 3 м. По-скоро ми изглежда нещо от роба 2,80-2,90 м. По "онази" формула килограмите му идат към 140-170 кг., т.е. повече от два пъти по-малко от килограмите, които чух :shock: :shock:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Те килограмите докато стигнат до теб са тъкмо дублирани :lol: :lol: :lol:
:shock: Все пак маи е наи големия сом за които съм чул да е ловен в България :shock: 170кг
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Мисля, че този сом е около 2 метра(може и по-малко). Обърнете внимание, че е доста по-близо до снимащия отколкото хората!!! За съжаление на снимката не присъства еталон по-който хората лесно да определят дължината. Едно е сигурно... сома е хубав 8)
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Мисля че си далеч от истината
Това ячкото момче ако приемем че е около 1.80 то сома идва към 3м
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Разгледах снимката подробно. Въжето с което е вързан сома се нанася около 100 пъти по-дължината му (по-точно 98 пъти ако въжето е 5 пиксела широко :wink: ). Остава въпросът колко е дебело въжето :?: ако е 1 см -> сома е 1 м :!: ако е 2 см -> сома е 2м :wink: и ако е 3 см :shock: :shock: :shock: -> сома е 3м :lol: . На мен не ми се вярва това въже да е 3 см дебело :!: :!: :!:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Въженцето като нищо може да си е 3см като го гледам на фона на панталона му :roll:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Zen написа:Разгледах снимката подробно. Въжето с което е вързан сома се нанася около 100 пъти по-дължината му (по-точно 98 пъти ако въжето е 5 пиксела широко :wink: ). Остава въпросът колко е дебело въжето :?: ако е 1 см -> сома е 1 м :!: ако е 2 см -> сома е 2м :wink: и ако е 3 см :shock: :shock: :shock: -> сома е 3м :lol: . На мен не ми се вярва това въже да е 3 см дебело :!: :!: :!:
a пък Цено написа:Въженцето като нищо може да си е 3см като го гледам на фона на панталона му
Вие ме пребихте - егаси разследването по снимка :shock: :shock: :shock: Какво му се вгледахте толкова на тоя сом - 120-150-160 кг. няма толкова значение. Просто исках да ви покажа една хубава риба, пък ако може в последствие ще разберем и за размерите;) Всеки случай тея 380 кг. дето стигнаха до ушите ми са обидно преувеличени :evil:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аааа недеи така. Килата са си важно нещо :lol: :lol: :lol:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

:lol: :lol: :lol: Е, в спора се ражда истината :lol: :lol: :lol:
Както вече писах, сома е хубав... и на мен ми се иска да хвана такъв :roll: ама засега само гледам и смятам пикселите на чуждите :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

... колкото до спора :wink: не вярвам въжето да е 3 см, особенно като се вземе за отправна точка обект който е по-отдалечен като например панталона на някой от пичовете :wink: .
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Zen написа:Обърнете внимание, че е доста по-близо до снимащия отколкото хората!!!
Снимката е правена вероятно със GSM , резолюцията е доста ниска , а "обектива" е много широкоъгълен , а от там и разликата в размера на сома и рибарите става по голяма , нещо като тази снимка по долу , само че я направих по електронен път , само за демо ... и бялата риба от 2 кг. изглежда като за 20 кг.
Изображение

Рибата си е голяма , но едва ли може да се прецени колко точно , но аз и Zen със сигурност трябва да си подадеме документите за "Полицейска Академия" :lol: :lol: :lol:
На платено не одим !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Според мен е близо до 100 но не е над при всички положения :D
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Тоз със синята манта да е 80-90 кила , а ти казваш , че сома не е по-тежък от него ?! Не ми се вярва! 100кила ги има от раз ! Тва предполагам е хартиена снимка , наи-вероятно с някоя SKINA апаратче , какви широки обективи и тн .
:smt018
п.п. А тва за въжето - колко далеко пада от панталона , ми до него . Погледни отстрани където въжето пада, на цимента тазстоянието , от началото на цимента , до където пада въжет е същото като разстоянието от нач, на цимента до обувките на синия . Така че мои да спорим с години , колко , какво , що , а и сигурно ще се намери някои да каже че снимката е и монтаж :lol: :lol: :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Може и да греша, прибързано писаш но ако го изкарате 50-тина кила няма да се съглася :D

П.С. И аз не изглеждам на 110 кг ама съм :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”