Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Рак до костура..костур до рака....;)
- Vesko1
- сериозен играч
Рак до костура..костур до рака....;)
Здравейте колеги.
От 2 седмици не бях виждал вода,и когато двама френдове ми предложиха да ги придружа в последния топъл неделен ден преди зимата...с радост приех.
Планираната дестинация беше един от заливите под село Дъждовница на яз Кърджали.Повече от 3 г не бях стъпвал на това китно,дивно и отдалечено място...но дори само заради природата там да видиш-си заслужава да отидеш.Информация за там-никаква...но все пак решихме да рискуваме.В 7 сутринта пихме кафетата,натоварихме багажите и "Три танкиста-три весйол1ьх друга"...се отправихме към заливчето.За по мързеливите ще кажа ,че има около 200 м преход пеша от колите и ако нямат дупе да мъкнат багаж ,хич да не отиват там...
По пътя след пухтене и пръхтене,псувнички и ...шегички... вървейки по пътечката..видяхме ,че водата е паднала с повече от 6 м по вертикала.

Късно беше вече да се връщаме...и разположихме сергията.Основното ловене беше на фидер,а няколко пръчки имахме на ваглер с жива стръв за хищник.

И хищника дойде....още в първите 10 минути ни нападнаха тълпи от раци,глад мале глад...дори и повдигачите не успяха да ги укротят.

Хванаха се и обекти от некласифициран вид досега като ето този...

Към 9 ч..се активизира и костура...наскубахме към 10-тина броя...1-2 отидоха за стръв,обаче едър хищник така и не удари на пръчките ни..

След това "риболовно костурно отклонение"...отново ни "нагащиха" раците...

Писна ми от борбата с тях....и реших да организирам веселата част.Нарязахме мезенца на импровизирата масичка...и благата райкийка...потече като мехлем в нашите гърла.

И така под звуците на рап,рок...чалга премина един няколкочасов мохабет...релаксиращ и зареждащ с енергия и алкохолен градус....
Някои пиха биричка,не успяха да пийнат "домашнярка"...ама другия път аз ще съм "шофер" и те ще имат честта да накусят от новия ми "гроздов дестилат"...
И така полека лека...стана към-то 14ч,появи се един отвратителен фитопланктон,водата стана зелена...и взехме единодушно решение ,да оставим раците сами на себе си...а ние да се изнасяме...

Така завършиха нашите риболовни (рако-ловни) успехи.Сбогувахме се с мястото...и ЧАО до следващия път.

НАСЛУКА КОЛЕГИ!.......
От 2 седмици не бях виждал вода,и когато двама френдове ми предложиха да ги придружа в последния топъл неделен ден преди зимата...с радост приех.
Планираната дестинация беше един от заливите под село Дъждовница на яз Кърджали.Повече от 3 г не бях стъпвал на това китно,дивно и отдалечено място...но дори само заради природата там да видиш-си заслужава да отидеш.Информация за там-никаква...но все пак решихме да рискуваме.В 7 сутринта пихме кафетата,натоварихме багажите и "Три танкиста-три весйол1ьх друга"...се отправихме към заливчето.За по мързеливите ще кажа ,че има около 200 м преход пеша от колите и ако нямат дупе да мъкнат багаж ,хич да не отиват там...

По пътя след пухтене и пръхтене,псувнички и ...шегички... вървейки по пътечката..видяхме ,че водата е паднала с повече от 6 м по вертикала.

Късно беше вече да се връщаме...и разположихме сергията.Основното ловене беше на фидер,а няколко пръчки имахме на ваглер с жива стръв за хищник.

И хищника дойде....още в първите 10 минути ни нападнаха тълпи от раци,глад мале глад...дори и повдигачите не успяха да ги укротят.

Хванаха се и обекти от некласифициран вид досега като ето този...

Към 9 ч..се активизира и костура...наскубахме към 10-тина броя...1-2 отидоха за стръв,обаче едър хищник така и не удари на пръчките ни..

След това "риболовно костурно отклонение"...отново ни "нагащиха" раците...

Писна ми от борбата с тях....и реших да организирам веселата част.Нарязахме мезенца на импровизирата масичка...и благата райкийка...потече като мехлем в нашите гърла.

И така под звуците на рап,рок...чалга премина един няколкочасов мохабет...релаксиращ и зареждащ с енергия и алкохолен градус....

Някои пиха биричка,не успяха да пийнат "домашнярка"...ама другия път аз ще съм "шофер" и те ще имат честта да накусят от новия ми "гроздов дестилат"...

И така полека лека...стана към-то 14ч,появи се един отвратителен фитопланктон,водата стана зелена...и взехме единодушно решение ,да оставим раците сами на себе си...а ние да се изнасяме...

Така завършиха нашите риболовни (рако-ловни) успехи.Сбогувахме се с мястото...и ЧАО до следващия път.

НАСЛУКА КОЛЕГИ!.......

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- pacho109
- сериозен играч
Re: Рак до костура..костур до рака....;)
Ужас
Вашите раци по-големи от нашите
Макарата много фотогенична 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- Vesko1
- сериозен играч
Ааааа наще раци са мутанти бре...две шепи дължина.Риобито кърти...добре върти...и найлони вади даже,кво да говорим за костурляци.Къдемлийка е...pacho109 написа:УжасВашите раци по-големи от нашите
Макарата много фотогенична

Последно промяна от Vesko1 на Нед Ное 04, 2012 8:57 pm, променено общо 1 път.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Както се казва,като няма риба и ракът е риба.....
Браво за хубавия излет.
Браво за хубавия излет.
- Vesko1
- сериозен играч
Мерси колега.Важното е да си на вода,пък каквото-това.Рака много се наплоди при нас...няма спасение от него.Красимир Атанасов написа:Както се казва,като няма риба и ракът е риба.....
Браво за хубавия излет.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Има, има.Само трябва да си купиш едно фенерче, и две три кофи.Vesko1 написа:Мерси колега.Важното е да си на вода,пък каквото-това.Рака много се наплоди при нас...няма спасение от него.Красимир Атанасов написа:Както се казва,като няма риба и ракът е риба.....
Браво за хубавия излет.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
Аааа аз нощно време не излизам,страх ме е ...от водата понякога излизат...русалки.Беля на главата после...Антон Тонев написа:Има, има.Само трябва да си купиш едно фенерче, и две три кофи.Vesko1 написа:Мерси колега.Важното е да си на вода,пък каквото-това.Рака много се наплоди при нас...няма спасение от него.Красимир Атанасов написа:Както се казва,като няма риба и ракът е риба.....
Браво за хубавия излет., и да не те страх нощно време, да ходиш да шляпаш по водата.

-
- учете се от него
При тия расови раци, въобще не си заслужава разправиятта с някакви си костури...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Само да не са от онез Анадолските русалки,където отгоре е риба а от доле
А относно рака баце,наскуби една бака от тях пък нека е малко бирата после.

А относно рака баце,наскуби една бака от тях пък нека е малко бирата после.
- Vesko1
- сериозен играч
Убавки са си..спор няма...деликатес така да се каже.Французите ,много ги тачат...ама ние нали сме си свикнали на рибка...мръщим им се...Будалички...Бачо Илия написа:При тия расови раци, въобще не си заслужава разправиятта с някакви си костури...![]()
![]()

- jasonsmith
- разбира нещата
егати красивия залив, лошо че не излезе някоя класна риба..
- Христо Рангелов
- разбира нещата
За мен по вкусови качества раците са много над рибата!! Браво за излета и компанията 

"The more you know, the less you carry"
- antivik
- кандидат преподавател
Браво на групата
, жалко че по някога човек пропуска хубави моменти, но живот и здраве следващия път и аз със с вас
.
То голям ямач там де сте били бре, как успяхте да натаманите сопите, че и мястоа за софрата да намерите
??? То там си е направо кат за изтъркалване във водата
.

То голям ямач там де сте били бре, как успяхте да натаманите сопите, че и мястоа за софрата да намерите

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
???
Не е толкова стръмно колкото изглежда на снимките. Там където бяхме застранали имаше и къде да се наспи човек

Не е толкова стръмно колкото изглежда на снимките. Там където бяхме застранали имаше и къде да се наспи човек

Веселба сте си спретнали.

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"