Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"40-те извора"
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
"40-те извора"
Вчера, "подкупен" от хубавото време и решен да поправя почти неуспешния неделен излет, мушнах такъмите в колата и към 14.00 опраших към язовира. Пристигнах..имаше умерено силен страничен вятър, поогледах се и си харесах едно местенце. По думите на колегата, който ловеше встрани от мен..на директен 7м дълбочината е доволна- 4.8м. Значи аз на 6-цата ще си докарам и аз около 4м, което е повече то доволно. Линията- осн. - о.10мм, повод с дължина 30см- 0.08мм, кука No.16-тънка и остра. Стръв- вердевас и пинки. Подхранката- Filstar- ванилия с коноп+ малко Mosella Match MIX. Ватъра пречеше много...така минаха два часа.През това време измъкнах 10-на бабушки,два уклея, две костурчета и това беше. Около 16.30 вятъра утихна..и езерото стана като стъкло! И се започна- бабушка след бабушка през пвериод от 2 мин. някъде. И покрай "бабите"...антената потъва..засичане..и..нещо се запъна добре..и некъв рибок доволно си вадеше от ластика (1мм на второ коляно)..и след малко хоп...една мн доволна каракуда от около 0.500грама се закепи. Ухилих се:) След нея..пак.."баба"..още една "баба" и пак...хоп....ластика аут...каракудаа...маалко по-голяма от първата. И в този ред така до 18.15ч. Приключих с около 30 бабушки, няколко уклея,костурчета и четири добри каракуди. Колегите до мен(трима) въпреки, че ловиха пак с директни телескопи, и всичко както си му е реда, се отчетоха само с няколко бабушки.Според мен подхранката Filstar(отново) си каза думата! Тръгнах си супер доволен! А рибоците бяха рилийзнати!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тази ванилия с коноп е една от най-добрите пролетни захранки
който съм ползвал
По принцип с комбинация с бял дава много добър ефект, правил
съм погроми върху популаците на шаран в зарибени водоеми с този микс
С кюспе не съм пробвал
По описаните условия, мога да ти препоръчам една захранка която
ми е давала много добър ефект в такива ситуаций, само че при по топло време

1кг Голд Про Бреем+1кг Биг Фиш+ 1кг глина+ 1 кутийка
царевица (около 100гр с водата в нея), глината се добавя след
намокряне на захранката
Резултатите са такива

Поздрави за добрия излет
който съм ползвал

По принцип с комбинация с бял дава много добър ефект, правил
съм погроми върху популаците на шаран в зарибени водоеми с този микс

С кюспе не съм пробвал

По описаните условия, мога да ти препоръчам една захранка която
ми е давала много добър ефект в такива ситуаций, само че при по топло време
1кг Голд Про Бреем+1кг Биг Фиш+ 1кг глина+ 1 кутийка
царевица (около 100гр с водата в нея), глината се добавя след
намокряне на захранката
Резултатите са такива

Поздрави за добрия излет

- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
-
- разбира нещата
-
- разбира нещата
за какво тогава плащаме тия такси ако някои ще ни гониsaksi написа:Ако имаш редовен билет няма нищо страшно.Най-много да ти искат някаква таксаveso написа:колеги я кажете какъв билет се иска за там щото чувам разни клюки и ме е страх да ходяили в най-лошия случай да те изгонят.

маи нещо някаде куца

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
от пловдивският сокол важи билета,но не би трябвало да имаш проблем с заверен билет.първо да изгонят циганите с парашутите и тармъците и тогава да имат претенции за какъвто и да е билет.циганите са по гадни от кормораните,не прощават на рибите,докога ще ги заобикаля закона.и това не е само с риболова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

на вратата на един риболовен магазин в Пловдив имаше табела и там се казваше че на въпросния язовир а и на други обекти вкл. Микро язовир Пясъчник важат некви членски карти издадени от дружество Сокол!
А вчера като минах покрай микрото на пясъка видях табела че освен тея карти там може да се лови и срещу такса от два (2) лева на пръчка та предполагам че и на 40 извора ще са токива условията.