"40-те извора"

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

"40-те извора"

Мнение от КрасиПловдив »

Вчера, "подкупен" от хубавото време и решен да поправя почти неуспешния неделен излет, мушнах такъмите в колата и към 14.00 опраших към язовира. Пристигнах..имаше умерено силен страничен вятър, поогледах се и си харесах едно местенце. По думите на колегата, който ловеше встрани от мен..на директен 7м дълбочината е доволна- 4.8м. Значи аз на 6-цата ще си докарам и аз около 4м, което е повече то доволно. Линията- осн. - о.10мм, повод с дължина 30см- 0.08мм, кука No.16-тънка и остра. Стръв- вердевас и пинки. Подхранката- Filstar- ванилия с коноп+ малко Mosella Match MIX. Ватъра пречеше много...така минаха два часа.През това време измъкнах 10-на бабушки,два уклея, две костурчета и това беше. Около 16.30 вятъра утихна..и езерото стана като стъкло! И се започна- бабушка след бабушка през пвериод от 2 мин. някъде. И покрай "бабите"...антената потъва..засичане..и..нещо се запъна добре..и некъв рибок доволно си вадеше от ластика (1мм на второ коляно)..и след малко хоп...една мн доволна каракуда от около 0.500грама се закепи. Ухилих се:) След нея..пак.."баба"..още една "баба" и пак...хоп....ластика аут...каракудаа...маалко по-голяма от първата. И в този ред така до 18.15ч. Приключих с около 30 бабушки, няколко уклея,костурчета и четири добри каракуди. Колегите до мен(трима) въпреки, че ловиха пак с директни телескопи, и всичко както си му е реда, се отчетоха само с няколко бабушки.Според мен подхранката Filstar(отново) си каза думата! Тръгнах си супер доволен! А рибоците бяха рилийзнати!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Още малко да се стопли и ще почнат да излизат каракуди до 1кг... на втечалото помежду храстите, другия път ако ходиш си вземи и тънък торен.. доста пъти ми е давал страхотен ефект, а и малко кюспе в захранката няма да е излишно. Поздрави колега и на КУКА!
Клавиатура риба не лови!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тази ванилия с коноп е една от най-добрите пролетни захранки
който съм ползвал :D
По принцип с комбинация с бял дава много добър ефект, правил
съм погроми върху популаците на шаран в зарибени водоеми с този микс :D
С кюспе не съм пробвал :oops:

По описаните условия, мога да ти препоръчам една захранка която
ми е давала много добър ефект в такива ситуаций, само че при по топло време
Изображение

1кг Голд Про Бреем+1кг Биг Фиш+ 1кг глина+ 1 кутийка
царевица (около 100гр с водата в нея), глината се добавя след
намокряне на захранката

Резултатите са такива :D

Изображение

Поздрави за добрия излет :D
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Local написа:Още малко да се стопли и ще почнат да излизат каракуди до 1кг.. другия път ако ходиш си вземи и тънък торен.. доста пъти ми е давал страхотен ефект!
Носих със себе си,забравих да споделя :)..Когато извадих първата каракуда пробвах на торен-нъцки :)
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Ivak написа:
Резултатите са такива :D

Изображение

Поздрави за добрия излет :D

ООххх, котьоооооо :shock: :lol:
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

къде се намира този водоем :?: :?:
Изображение
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Ходя често там ,ловя с деректен 8ца с ластик.Сега бабушката взима много добре и на кус-кус но пък каракудата не.Както каза Local,каракудата след 10 дена на аза.Незнам само какво да ги правим мангалите с парашутите? ШУТОВИ :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

колеги я кажете какъв билет се иска за там щото чувам разни клюки и ме е страх да ходя :oops:
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Трябва билет и от ловното :roll:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

veso написа:колеги я кажете какъв билет се иска за там щото чувам разни клюки и ме е страх да ходя :oops:
Ако имаш редовен билет няма нищо страшно.Най-много да ти искат някаква такса :roll: или в най-лошия случай да те изгонят.
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

saksi написа:
veso написа:колеги я кажете какъв билет се иска за там щото чувам разни клюки и ме е страх да ходя :oops:
Ако имаш редовен билет няма нищо страшно.Най-много да ти искат някаква такса :roll: или в най-лошия случай да те изгонят.
за какво тогава плащаме тия такси ако някои ще ни гони :evil: :evil: :evil:

маи нещо някаде куца :idea:
Изображение
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

Колега, за риболов на "40-те извора" се иска билет от Асеновградското ловно дружество! 15 лв. струва :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

от пловдивският сокол важи билета,но не би трябвало да имаш проблем с заверен билет.първо да изгонят циганите с парашутите и тармъците и тогава да имат претенции за какъвто и да е билет.циганите са по гадни от кормораните,не прощават на рибите,докога ще ги заобикаля закона.и това не е само с риболова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

За жалост "умният" ни кмет им издейства разрешение за безпрепядствен риболов, срещу гласуване за него на предните избори! Още се псувам, че гласувах за него...
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

:idea: благодаря на всички за отговорите ,
на вратата на един риболовен магазин в Пловдив имаше табела и там се казваше че на въпросния язовир а и на други обекти вкл. Микро язовир Пясъчник важат некви членски карти издадени от дружество Сокол!
А вчера като минах покрай микрото на пясъка видях табела че освен тея карти там може да се лови и срещу такса от два (2) лева на пръчка та предполагам че и на 40 извора ще са токива условията.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”