wi-fi усилвател

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

wi-fi усилвател

Мнение от ribolovcho »

Здр. колеги и колежки..Влезнала ми е една муха във главата ,а именно закопуването на вай фай усилвател..Питането ми е към колеги които са ползвали въпросната джаджа или подобна и дали върши работа..Възможно ли е вкл. на втори компютър..Мерси предварително..

ето линк...

Изображение
http://vevo.bg/index.php?route=product% ... uct_id=118
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: wi-fi усилвател

Мнение от GODzillata »

Само си си дал парите, ето как си могъл и сам да си направиш...хем приятно, хем без пари. :mrgreen:
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/aUYGb ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/aUYGb ... 3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Това само за лаптопи ли е?! Мисълта ми е дали ще стане за телефон? :)

Иначе вкл. на втори комп би трябвало да е възможно, вкъщи 3 компютъра ( 2 лаптопа и 1 компютър) са с 1 Уай Фай :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Вкъщи всичко е на един уай-фай от рутъра, подсилен както на клипа - 2 компа, 2 лапа, тв, жисиемите и 2 камери.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Кире, нищо общо няма въпросния усилвател с клипа, който си постнал. Едното служи за да хване сигнал от рутер, на който си далече от излъчвания обхват, а това от клипа е да си усилиш изпращания от рутера сигнал.
Иначе за действието на въпросния усилвател - нямам лични наблюдения. Чувал съм различни мнения за тях, ама никога не съм се интересувал аджеба ефективни ли са наистина, или само рекламни приказки са описанията им. 3600 метра?!?!?! Туй направо си е много, ама ужасно много, ако имате един обикновен рутер и да хванете сигнал от него на такова разстояние. При идеални условия! Дали обаче при нормални условия няма да е необходимо рутера да е на 100-тина метра най-много... не се знае.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

pachosz написа:Едното служи за да хване сигнал от рутер, на който си далече от излъчвания обхват, а това от клипа е да си усилиш изпращания от рутера сигнал.
С клипа усилваш сигнала от твоя рутър, с неговата джаджа усилваш приемането на сигнала от компа/лапа.
Горе долу като да мина да те взема или да взема да те мина... :mrgreen: ...не теб, Пачо, само приказката е такава....зависи как се каже. :D ...сърбите му викат "исти курац".

Има едни други подобни, които дори разбиват паролите на заключени мрежи.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Да де, ама аз доколкото разбирам, идеята на колегата е да хваща сигнал не от неговия рутер, а от незащитени мрежи, които са му по-далечко, и без усилване на приемника в компа, не може да ги хване.
Както и да е, той може да го е купил вече, та да каже и на нас тук има ли ефект от него или няма :)
Пък туй с разбиването на пароли на защитени мрежи си е далаверка ;) Пълно е с такива около всеки от нас.
sandokan
новобранец
новобранец

Мнение от sandokan »

При реални условия и пряка видимост(имай предвид че всяко нещо по пътя на сигнала го намалява), може да достигнеш и разстояния до към 500-600 метра, ама все пак струва ли си, при положение че скоростта на огромна част от незащитените мрежи е ниска, а и няма гаранция че няма да се закачат към нея още Н човека и да стане практически неизползваема. Все пак ще ти е безплатното, но като за без пари - толкоз.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

pachosz написа:Да де, ама аз доколкото разбирам, идеята на колегата е да хваща сигнал не от неговия рутер, а от незащитени мрежи, които са му по-далечко, и без усилване на приемника в компа, не може да ги хване.
Както и да е, той може да го е купил вече, та да каже и на нас тук има ли ефект от него или няма :)
Пък туй с разбиването на пароли на защитени мрежи си е далаверка ;) Пълно е с такива около всеки от нас.

Да колега не от моя рутер а от други по далечни,като ходя някаде да си влизам във интернет.Ако може даже и на реката.Нали пише че до 4 км. ловяло..Да кажем че и на 2 да е ме устройва.Покрай реката какво ще го спира сигнала..Не съм го купил понеже не знам дали върши работа...Иначе мерси на годзилата за показания клип -ще го пробвам веднага това нящо..:)
Изображение
Най добрите са тук
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

Ми ако си на реката(водоема) що ти е интернет?
Въдици нямаш ли си??? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”