Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
Боло
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Боло
Здравейте колеги, отскоро зе запалих и по риболова с болонезе! Досега лових с фидера, но съм решил да си купя боло. Мога да заделя около 100 лева за пръчката и макарата! Знам,че не е много, но само толкова мога да заделя!Моля да не ми натяквате,че парите не стигат, че е по добре да е нещо втора ръка.....оопс забравих да спомена, ще ловя на река Янтра!
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- bachoivo
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: Боло
Аз ползвам прословутия NewHunterна 5м в комбинация с една макаричка на FL- обща цена малко над 80кинта, толкова ми излязоха преди време като ги взех. Вече почти 2г си ги ползвам основно по Янтра и нямам оплаквания. Единствено мога да кажа, като забележка, че е по-къса от 5м с 20-30санта
Виж и Galaxy-то пак на Globe, ако го намериш някъде по магазините
Един съвет(лично мнение)...вземи я въдицата(без значение каква)в ръка, разклати я и тогава я купувай
Виж и Galaxy-то пак на Globe, ако го намериш някъде по магазините
Един съвет(лично мнение)...вземи я въдицата(без значение каква)в ръка, разклати я и тогава я купувай
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Ами каква дължина да е 5 или 6 метра
Здравейте, предварително се извинявам за "спама" интересува ме има ли колега с Shimano Nexave TE 3-707. По конкретно впечатление, тегло, акция... Никъде в Google не открих инфо.
По темата... колега и аз започнах първите си излети с боло на река Янтра в района на Полски Тръмбеш като начинаещ си взех New Hunter 6 m. Още я ползвам. Тежка е, но като за 50 лв. си е екстра. Без проблем е вадила риби от по 1-2 кг от река Янтра и Искър. А на платените с малко техника си вади и шарани от по 5-6 кг.
По темата... колега и аз започнах първите си излети с боло на река Янтра в района на Полски Тръмбеш като начинаещ си взех New Hunter 6 m. Още я ползвам. Тежка е, но като за 50 лв. си е екстра. Без проблем е вадила риби от по 1-2 кг от река Янтра и Искър. А на платените с малко техника си вади и шарани от по 5-6 кг.
- stefan4etoo
- сериозен играч

И аз си ловкам вече втора година с хънтърче на 6.00 метра и нямам никакви проблеми,е малко е по мека отколкото ми се иска ама за тия пари толкова.5-цата е малко по стегната.Поздрави и много риби с новото боло

- antivik
- кандидат преподавател

Относно Хънтър шестицата - бая е лигав към върха и при разклащането/ако си пуснал и къса линия/ се случват чести оплитания, докат и свикне човек, а иначе дължината според местата де смяташ да ходиш ако са широки по-добре е по-дълга, контрола върху линията се подобрява.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Какво ще кажете за това: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4359 ?
:vdo написа:670 гр.без макарата не е ли прекалено ,па макар и оптимално,каквото и да значи това?
-
vdo
- вече хвърля и на тежко

Имах предвид посоченото от nikolaiiliew в линка на Видракс-Tubertini River 1.10 Bolo
Висок клас Болонеза. Съвременен дизайн. Окомплектована с качествени СИК водачи и висококачествен макародържач. Много добре балансирана Болонеза. Теглото е оптимално, но добрият баланс я прави много удобна при риболов. Стегната и здрава. Подходяща за риболов както на езеро, така и на река.
Модел Дължина Трансп.Д. Водачи Тегло
Bolo 7.00m 142cm SIC 670gr
Висок клас Болонеза. Съвременен дизайн. Окомплектована с качествени СИК водачи и висококачествен макародържач. Много добре балансирана Болонеза. Теглото е оптимално, но добрият баланс я прави много удобна при риболов. Стегната и здрава. Подходяща за риболов както на езеро, така и на река.
Модел Дължина Трансп.Д. Водачи Тегло
Bolo 7.00m 142cm SIC 670gr
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Ами това дали става или не, си зависи от теб. Аз лично не бих я взел. Пръчка с такова тегло, колкото и "оптимално" да е разпреелено + макара още минимум 200гр., отиват на близо 900гр. което си е теглото на една среден клас карпова щека на 11.50м. Имай предвид, че това нещо трябва да го държиш постоянно в ръка.nikolaiiliew написа:Значи не става така ли?
- FishMaster
- вече хвърля и на тежко

Добре би било теглото на болото да минимално и в комплект с макарата да не надвишава 400-500 гр. Има се в предвид активният риболов за който е предназначено. Аз ловя с Трабуко Нексия 5 м. 240 гр. страшна жилка е но вече ги няма по магазините. Другото е че идва малко къса по-добре според мен е 6 м. Има Сивейди Ултима доста добри с тънка бланка и леки виж тях.
риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!
- murphymet74
- ще става разбирач

Ето едно болонезе на приемлива цена с добро качество http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=57
Имал съм въпросното боло на 6 м. и мога да кажа че качеството е по високо от цената.
Имал съм въпросното боло на 6 м. и мога да кажа че качеството е по високо от цената.
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Благодаря!Вече си купих болонеза(знам,че е доста над определения бюджет, но поне е качествена!)
Купих си Tica Wonder 6m