Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

СПИНИНГОВ РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА
Модератор: sapuna
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
СПИНИНГОВ РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА
Знам, че тази тема е за "Спинингов риболов",но мисля че относно спининговия риболов на пастърва тук ще е по- полезна и по-лесна за намиране
за любителите на пастървов риболов
По същество:
Нека колеги (заклети спинингисти ),като Павел Иванов,Cougar и още някои от "Стари видри" споделят и евентуално отговорят на въпросите на други които сега "навлизат" в тази област
Сега аз да задам първия
Как е по-добре да се лови в плитка вода .На блесна или по малък воблер.Питам защтото на блесна ги хващам доста добре и все още не съм пробвал на воблер.Но чувам ,че на воблера излизали повече бабки та си мисля да взема да пробвам
Ако може да посочите и подходящ за целта ще съм ви благодарен
Реката е малка и няма кой знае колко място за водене на примамката

По същество:
Нека колеги (заклети спинингисти ),като Павел Иванов,Cougar и още някои от "Стари видри" споделят и евентуално отговорят на въпросите на други които сега "навлизат" в тази област

Сега аз да задам първия

Как е по-добре да се лови в плитка вода .На блесна или по малък воблер.Питам защтото на блесна ги хващам доста добре и все още не съм пробвал на воблер.Но чувам ,че на воблера излизали повече бабки та си мисля да взема да пробвам

Ако може да посочите и подходящ за целта ще съм ви благодарен

Реката е малка и няма кой знае колко място за водене на примамката

Последно промяна от vIdRaTa на Пет Мар 16, 2007 12:30 pm, променено общо 1 път.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
Аз си мисля, че тройките на куката осакатяват рибките и затова ги ловя само на муха. Не гооря за пускане на мерни риби, просто често се ловят малки пъстървички, налапали и трите жила на тройката. Колкото и внимателно да ги откача човек, краят е ясен... А пъстървата е лакома и глупава риба - ако не те види, твоя е...
п.с. Павел Иванов бил спинингист - хи-хи-хи, ха-ха-ха, хо-хо-хо

п.с. Павел Иванов бил спинингист - хи-хи-хи, ха-ха-ха, хо-хо-хо

- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Какво го подхванахте човека
А не е ли
От постовете в форума съм останал с впечатлението ,че е навътре с нещата

Я дайте да ви видим и вас какво ще постнете в тази тема примерно та тогава да спорим кой какъв и кой не
Примерно по въпроса по-горе
Дайте по един изчерпателен отговор

Я дайте да ви видим и вас какво ще постнете в тази тема примерно та тогава да спорим кой какъв и кой не

Примерно по въпроса по-горе

Дайте по един изчерпателен отговор

Последно промяна от vIdRaTa на Пет Мар 16, 2007 6:20 pm, променено общо 1 път.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Павле ,чакам достоен отговорsaksi написа:[
п.с. Павел Иванов бил спинингист - хи-хи-хи, ха-ха-ха, хо-хо-хо![]()
![]()

Хе хе , бех два дена до Ивайловград и гуе що се е разработил подфорума

То на Муньо ш му отговарям лично кат ми дотропа другата седмица на гости а относно темата , а поне да пинем две вискита и да подремнем па после

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Айде малце и по темата
Голям кеф ми прави когато някой е решил да започне да лови пъстърва с изкуственни примамки и мухи ! Точно поради таз причина с голямо удоволствие споделям личният си опит в риболова с такива ( направо незначителен защото както всичко , включая и риболова в частност , човек се учи докато е жив затуй не придирям че баш това са най-верните решения ! ). Колкото до реките държащи пъстърва - ми отваря се картата на България , избира се река за която се предполага че има пъстърва и се проверява и така много пъти на много реки
Снимките са щракнати набързо та да непридиряте за качество
Значи , в малка ( плитка ) вода става и на воблер и на блесна просто подхода къмто водата трябва да е малце по-внимателен
Тъй ето некой воблери любимки за такваз вода ( плитка има и бистра и мътна както и тесни и разляти участъци тъй че пущам накуп па с разработването на темата ще се доуточнява ) :

Значи - отляво отгоре надолу се подвизават две Голдита и две Йо Дзури , общо взето това са ми фаворитите за всякакъв вид малка вода като работят перфектно и на по-дълбоки участъци ! Отдясно отгоре надолу се подвизават Салмо , Ружно Паче , Алекс и Страйк Про , също много ефектни при рибоулавянето на пъстърва !
Относно блесните любимки в този риболов ( е тая снимка е кофи ама .... ):

Тъй па отляво горното купче - любимка №1 за малки и средни реки и поточета Пантер Мартин с номера 2 , 4 и 6 ! Отдоло са се скътали четри Мюранчета , превъзходни блесни когато трябва за заметнем по далечко а имаме съвсем малко място за размах на гегата с прекрасна игра ! Отдясно най-горе естественно класиката в този риболов - Мепс аглия №2 бяла и жълта на точки ! Баш под тех са се кротнали два Блу Фокса ! Отясно на Фоксовете има едно Мапсо Ори и две Моска - в някой моменти спасяват капото отсекъде !
Ми тъй !
п.п. : на Муньо му се размина временно
ма си счупи сам крачето и без принуда

Значи , в малка ( плитка ) вода става и на воблер и на блесна просто подхода къмто водата трябва да е малце по-внимателен

Тъй ето некой воблери любимки за такваз вода ( плитка има и бистра и мътна както и тесни и разляти участъци тъй че пущам накуп па с разработването на темата ще се доуточнява ) :

Значи - отляво отгоре надолу се подвизават две Голдита и две Йо Дзури , общо взето това са ми фаворитите за всякакъв вид малка вода като работят перфектно и на по-дълбоки участъци ! Отдясно отгоре надолу се подвизават Салмо , Ружно Паче , Алекс и Страйк Про , също много ефектни при рибоулавянето на пъстърва !
Относно блесните любимки в този риболов ( е тая снимка е кофи ама .... ):

Тъй па отляво горното купче - любимка №1 за малки и средни реки и поточета Пантер Мартин с номера 2 , 4 и 6 ! Отдоло са се скътали четри Мюранчета , превъзходни блесни когато трябва за заметнем по далечко а имаме съвсем малко място за размах на гегата с прекрасна игра ! Отдясно най-горе естественно класиката в този риболов - Мепс аглия №2 бяла и жълта на точки ! Баш под тех са се кротнали два Блу Фокса ! Отясно на Фоксовете има едно Мапсо Ори и две Моска - в някой моменти спасяват капото отсекъде !
Ми тъй !
п.п. : на Муньо му се размина временно

Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
lorda написа:
дали сте го ползвал.

Павел Иванов
Павел Иванов
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здравейте,колеги.След доста дълго търсене из нета най-после открих една статия,ако може така да се нарече,по-скоро разказ по преживяно на един колега-спинингист.Сигурен съм,че на всеки един от Вас ще му е доста интересно да почете малко и да види снимките,наистина е интересно.Разказа е на 31 страници,всяка от които придружена от снимков материял.Няма да пиша аз повече,оставям Ви да прецените сами:
http://www.hvanah.com/index.php?page=articles&aid=1
http://www.hvanah.com/index.php?page=articles&aid=1
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.