Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Платики Жорето и аз
Платики Жорето и аз
"Здравейте приятели на риболова"
Писна ли ви от тази фраза?
На мен отдавна!
Най-накрая и аз да драсна нещо!
Не че не искам, ама пусто все няма време, а и тази година нещо риболова при нас яко забуксува. Не че няма риба, но няма сносни по едрина.
Та наканихме се с Жорко-Буболето да направим една проба на Промет, където се чу, че на стената се вадели по някоя платичка. Не тръгнахме рано, някъде около 08ч минахме през магазините взехме това-онова и айде. Времето не бе много добро, даже и за морето не ставаше, но вече бяхме решили.
С пристигането си на водоема ни посрещна тази гледка:

Садки баце!
Е в началото се поядосах на опънатите въжета, но после пък, като се замислих, ми то няма лошо, сега поне рибата във водоема ще се храни редовно, че то с тези камъни по дъното. Застанахме естествено срещу садките, където се отглеждаха еднолетни шараненца по 100гр. Запознахме се и с един от собствениците, с когото пообменихме инфо за настоящето им начинание.
При проверка на дълбочината в близост до мрежите направо ми се зави свят. После разбрах от арендатора че е около 15м. Дръпнах двадесетина метра към нас и според мен опрях на около 12-13м. Пълна кошница 30гр потъваше за точно 21секунди. Абе малко се поопулих ама реших да стартирам на дълбокото, а Жорето по на близко, на около 8м.дълбочина.
Още в началото след вкараните 5-6 кошници се появиха първите кълванета, естествено на попчета и костури.

Взех да ловя и бабушки, докато при Жорето нещата не се случваха много както трябва. По едно време взехме да закачаме и да късаме в нещо като кабел. Преместих се 20м по- наляво и този път всичко беше добре. Започнах да ловя бабушки в ритъм, като бях сигурен, че щом има баберки, ще се завърти и платика. Рибите излизаха доста топлички, но и водата като цяло не бе кой знае колко студена.
Към обед дойде най-накрая първата джапанка. Не беше едра, но в добър размер за риболов.
И като ги метнах братя, стана страшно. Повиках Жорко да дойде до мен и започна риболов почти на едно петно. Рибите бяха в този размер:

Абе чудо, ловихме основно на бял, редувахме с тънък торен и в комбинация. На царевица нямахме никаква индикация. Иначе бутахме яко бял в хранилките.
Монтажа ми бе с лидер 0,30(има много миди по дъното), нанизана на лидера кошница 30гр, стопер и пресукан троен кат от влакното завършващ с микро вирбел.
Те некоя снимка:

Този пухкавия изяде пет бабушки и най-накрая спря да мрявка. Много нахален котор!

Фидерчето на Жорж.

Тук се вижда, колко е паднала водата. Оказа се, че има авария в оточните тръби.

Това е всичко до 16ч, както се вижда ухилен съм яко!

Това бе основната манджа!
Поздрави на всички и хубави риболови
:fish15:

Писна ли ви от тази фраза?

На мен отдавна!
Най-накрая и аз да драсна нещо!
Не че не искам, ама пусто все няма време, а и тази година нещо риболова при нас яко забуксува. Не че няма риба, но няма сносни по едрина.
Та наканихме се с Жорко-Буболето да направим една проба на Промет, където се чу, че на стената се вадели по някоя платичка. Не тръгнахме рано, някъде около 08ч минахме през магазините взехме това-онова и айде. Времето не бе много добро, даже и за морето не ставаше, но вече бяхме решили.
С пристигането си на водоема ни посрещна тази гледка:

Садки баце!
Е в началото се поядосах на опънатите въжета, но после пък, като се замислих, ми то няма лошо, сега поне рибата във водоема ще се храни редовно, че то с тези камъни по дъното. Застанахме естествено срещу садките, където се отглеждаха еднолетни шараненца по 100гр. Запознахме се и с един от собствениците, с когото пообменихме инфо за настоящето им начинание.
При проверка на дълбочината в близост до мрежите направо ми се зави свят. После разбрах от арендатора че е около 15м. Дръпнах двадесетина метра към нас и според мен опрях на около 12-13м. Пълна кошница 30гр потъваше за точно 21секунди. Абе малко се поопулих ама реших да стартирам на дълбокото, а Жорето по на близко, на около 8м.дълбочина.
Още в началото след вкараните 5-6 кошници се появиха първите кълванета, естествено на попчета и костури.

Взех да ловя и бабушки, докато при Жорето нещата не се случваха много както трябва. По едно време взехме да закачаме и да късаме в нещо като кабел. Преместих се 20м по- наляво и този път всичко беше добре. Започнах да ловя бабушки в ритъм, като бях сигурен, че щом има баберки, ще се завърти и платика. Рибите излизаха доста топлички, но и водата като цяло не бе кой знае колко студена.
Към обед дойде най-накрая първата джапанка. Не беше едра, но в добър размер за риболов.
И като ги метнах братя, стана страшно. Повиках Жорко да дойде до мен и започна риболов почти на едно петно. Рибите бяха в този размер:

Абе чудо, ловихме основно на бял, редувахме с тънък торен и в комбинация. На царевица нямахме никаква индикация. Иначе бутахме яко бял в хранилките.
Монтажа ми бе с лидер 0,30(има много миди по дъното), нанизана на лидера кошница 30гр, стопер и пресукан троен кат от влакното завършващ с микро вирбел.
Те некоя снимка:

Този пухкавия изяде пет бабушки и най-накрая спря да мрявка. Много нахален котор!

Фидерчето на Жорж.

Тук се вижда, колко е паднала водата. Оказа се, че има авария в оточните тръби.

Това е всичко до 16ч, както се вижда ухилен съм яко!

Това бе основната манджа!

Поздрави на всички и хубави риболови

- YordanDanev
- сериозен играч
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Платики Жорето и аз
Докторе,
При този пълен живарник, няма как да не си усмихнат
!
При този пълен живарник, няма как да не си усмихнат

- lif3house
- разбира нещата
G.Petkov написа:Докторе,
При този пълен живарник, няма как да не си усмихнат!
И то каквиstrijok написа:Майстори

- pacho109
- сериозен играч
Доктора ухилен,аз пък се озъбих 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- научил се да хвърля
Браво Док.Само не разбрах,какъв е този ,,пресукан троен кат .......,,Поздрави за успешния риболов!
- ninastefanina
- сериозен играч
Адмирации за излета и релиза .
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- koda33
- разбира нещата
G.Petkov написа:Докторе,
При този пълен живарник, няма как да не си усмихнат!
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Страхотни риби!Евала
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!