Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Могат ли да се мариноват или съхраняват миди?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 148
- Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:39 pm
- Местоположение: Шумен
- Обратна връзка:
Могат ли да се мариноват или съхраняват миди?
Могат ли да се мариноват или съхраняват миди? Ако някой знае да ми каже. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! ! !
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 148
- Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:39 pm
- Местоположение: Шумен
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 235
- Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
- Местоположение: sofia
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Могат ли да се мариноват или съхраняват миди?
Та какво открих в стария тефтер.
Мидите се сваряват докато се отворят.В друга тенджера се сипва 15см вода и ядките се хвърлят там,с цел ако има пясък,той да падне на дъното.Водата където са се варили мидите се прецежда и се сварява на нормален огън 40-50мин.Пуска се 1-2 връзки копър.
Мидите след като се извадят от водата,престояват в оцет за час и половина.Запържва се олио и се оставя да изстине.
В един буркан / от конфитюр /,се наливат 6 супени лъжици олио,нареждат се ядките на мидите,10-15 зърна черен пипер,1 дафинов лист,и най отгоре се залива със сварената вода,като трябва да има най-отгоре 1-2см течност.След 10 дена са готови за консумация.За по-продължително съхранение,можете да сварите бурканите,но не по-малко от час.
Изпробвана от мен рецепта.
Мидите се сваряват докато се отворят.В друга тенджера се сипва 15см вода и ядките се хвърлят там,с цел ако има пясък,той да падне на дъното.Водата където са се варили мидите се прецежда и се сварява на нормален огън 40-50мин.Пуска се 1-2 връзки копър.
Мидите след като се извадят от водата,престояват в оцет за час и половина.Запържва се олио и се оставя да изстине.
В един буркан / от конфитюр /,се наливат 6 супени лъжици олио,нареждат се ядките на мидите,10-15 зърна черен пипер,1 дафинов лист,и най отгоре се залива със сварената вода,като трябва да има най-отгоре 1-2см течност.След 10 дена са готови за консумация.За по-продължително съхранение,можете да сварите бурканите,но не по-малко от час.
Изпробвана от мен рецепта.
- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re:
Абе Булти не стават във фризера ,5години ги пробвам и не.И в соса им ,в стъклен буркан ,и доливам да избяга въздуха и след първия месец са тричави.И в Манията говорихме ама рецепта за фризера май няма.Булти написа:може да се мариноват , може да се замразяват , може и на консерва...особено са вкусни мариновани заедно с парченца рапани
А сега де? 

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
- Мнения: 849
- Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 9:12 am
- Местоположение: Светльо Радославов гр.София
Re: Могат ли да се мариноват или съхраняват миди?
маи много късно я видях тази тема но за фризера не ги варете,а само ги бланшираите тогава стават идеални
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
- Мнения: 187
- Регистриран на: Съб Окт 11, 2008 5:04 am
- Местоположение: с.Попово ,общ.Болярово обл.Ямболска
Re: Могат ли да се мариноват или съхраняват миди?
Ето какво има пък, в моя тефтер:
КОНСЕРВИРАНЕ НА МИДИ
Мидите се варят в тенджера докато се полуразтворят. След това ядките им се изваждат и се натопяват в прясна студена вода.Мият се обилно така, че да не остане характерният им сок.
Нареждат се немного плътно в бурканчета, като половината се напълват с оцет, а другата половина с олио/зехтин/.
Затварят се, и се варят 35-40 минути.Така мидите се консервират трайно и могат да бъдат консумирани на салата или по друг начин.
Същественното е , да не се прави грешка мидите да се заливат със собственният им сок, тъй като той ги разваля.
Допълнение: Рецептата съм я записала от кореняци Бургазлии и пробвала.
КОНСЕРВИРАНЕ НА МИДИ
Мидите се варят в тенджера докато се полуразтворят. След това ядките им се изваждат и се натопяват в прясна студена вода.Мият се обилно така, че да не остане характерният им сок.
Нареждат се немного плътно в бурканчета, като половината се напълват с оцет, а другата половина с олио/зехтин/.
Затварят се, и се варят 35-40 минути.Така мидите се консервират трайно и могат да бъдат консумирани на салата или по друг начин.
Същественното е , да не се прави грешка мидите да се заливат със собственният им сок, тъй като той ги разваля.
Допълнение: Рецептата съм я записала от кореняци Бургазлии и пробвала.