Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Чироз-рецепти?
Модератор: sapuna
- Михалич
- ще става разбирач
Чироз-рецепти?

Мисля да ида да си надялам уклей тея дни - и да си го спретна на чироз. Тей да ми се е приял

Предварително благодаря!

Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Under Jolly Roger!
Нямаш друга работа...та пусна тая тема, да преглъщам сега като "кон на празна ясла"...хахаха...
Ми чируз се прави от скумрия черноморска...всичко друго е вариации на свободна тема...
Солиш, вееш ....после накъсваш рибата на парченца...поливаш с чист спирт ...палиш...гасиш...след това зехтин, оцет/балсамов е за предпочитане/ , магданоз пресен, няколко маслини и лук/ каба суан-салатен/ и бира...много бира...
да ти е сладко... 

Ми чируз се прави от скумрия черноморска...всичко друго е вариации на свободна тема...

Солиш, вееш ....после накъсваш рибата на парченца...поливаш с чист спирт ...палиш...гасиш...след това зехтин, оцет/балсамов е за предпочитане/ , магданоз пресен, няколко маслини и лук/ каба суан-салатен/ и бира...много бира...

Последно промяна от batmilen на Вто Мар 20, 2007 4:21 pm, променено общо 1 път.
- Михалич
- ще става разбирач
Бат Милене, ти си на Морето - таз вечер като си тръгнеш от работа - може да се отбиеш в някоя кръчмица - все ще има такава, която предлага "благината" , пък тука /в СЗ-то/ - таквиз екстри - йок!batmilen написа:Нямаш друга работа...та пусна тая тема, да преглъщам сега като "кон на празна ясла"...хахаха...![]()

Четох-> сол/морска/ : вода = 1:2, киснеш 48 часа и закачаш на проветриво място ..... и чакаш 7-8 дни - зависи колко е проветриво мястото

- за нещо такова ставало въпрос

Under Jolly Roger!
Under Jolly Roger!
Ами колега погледни тук: http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=5280 ,какво са писали колеги,но май няма точно за уклей.Дано съм ти бил от полза.А има и за маринован :http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=1129
НАСЛУКА!!!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
аз правих от скобар-защо бе дейба ми мухлясана коремите???топло ли ,кво ли?проветриво е на балкона-преди правих така от клен-сьщата работа..като правя от малки риби-нищо им нема!!!!сега кво да го правя-6 риби по кило с плесен в корема?да го плакна с оцет ли кво ли

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
Чирос - сушена скумрия
най - готино става от акула --- но става от всяка риба
аз , лично - ги , държа първо в сол 24 ч - после толкова в саламура от вода и оцет - и това е
филето от ватоси стана за сега най готино - след акулата де - на акулата се слагат подправки .....
пробвай попчета - няма да съжелявеш

най - готино става от акула --- но става от всяка риба
аз , лично - ги , държа първо в сол 24 ч - после толкова в саламура от вода и оцет - и това е
филето от ватоси стана за сега най готино - след акулата де - на акулата се слагат подправки .....
пробвай попчета - няма да съжелявеш

Красимир от Балчик
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
ами колега - режи ги на ивици 4-2 см5кила написа:аз правих от скобар-защо бе дейба ми мухлясана коремите???топло ли ,кво ли?проветриво е на балкона-преди правих така от клен-сьщата работа..като правя от малки риби-нищо им нема!!!!сега кво да го правя-6 риби по кило с плесен в корема?да го плакна с оцет ли кво ли![]()

Красимир от Балчик
- dimitar_
- сериозен играч
Правя си предимно от костур , по възможност да е около 300 гр. , и нагоре , заривам го за 24 часа с морска сол след което го изкисвам 2 часа в марината от оцет и вода , накрая изплаквам с чиста вода и го нанизвам на връв като го обвивам в тензух или марля заради мухи , птици и други гадинки.
Колко време да съхне всеки сам преценява , опитва се при всяка възможност...
Правил съм и уклей по същата рецепта , но не ми хареса , дето вика жената :... вкус на слама. Но това си е моя преценка с която не ангажирам никого защото всеки си има собствен вкус... , пък ако някой даде рецепта за уклей - добре дошло !
Да уточня за костура : дера го и суша само филето , гръбнака си е право на котака , все пак си е член на отбора...
Колко време да съхне всеки сам преценява , опитва се при всяка възможност...
Правил съм и уклей по същата рецепта , но не ми хареса , дето вика жената :... вкус на слама. Но това си е моя преценка с която не ангажирам никого защото всеки си има собствен вкус... , пък ако някой даде рецепта за уклей - добре дошло !
Да уточня за костура : дера го и суша само филето , гръбнака си е право на котака , все пак си е член на отбора...
- Михалич
- ще става разбирач
Благодаря ви колеги.
Ще пробваме това с осоляването 24 ч. и оцетя подир.
Сега остава да хванем рибата само - това го можем, само да даде!
Успех на всички през съб. и нед.
/не през уикенда и не "пожелавам хубав ден - да им е*а майката чуждоземни поклонници/

Сега остава да хванем рибата само - това го можем, само да даде!

Успех на всички през съб. и нед.
/не през уикенда и не "пожелавам хубав ден - да им е*а майката чуждоземни поклонници/

Under Jolly Roger!
Under Jolly Roger!
- Михалич
- ще става разбирач

Де да знам дали е вярно, ама бая кретени карат коли тук - както могат

Аз си имам екстра - Бай Слави - проф. шофьор и често се возя пил, но не и да карам!
Няма да заобикаляш града! Ще те спрем в началото /имам приятели там със охраняем склад и паркинг/ и ще те претварим на наша кола - кът си свършиш работата и изтрезнеем - ща те върнем обратно

Мисля че по-горното звучи приемливо!

/

Under Jolly Roger!
Under Jolly Roger!
- barutchiata ©
- Администратор
Тая тема за ЧИРУЗА...добре си "къкреше" в РАЗНИ...що я преместихте тука...за да има теми в КУЛИНАРИЯТА ли
...
Кой знай какъв "кулинарен" майсторлък не се изисква...да направиш един миризлив ЧИРУЗ...солиш и сушиш...
Де да беше некой шаран-плакия, рибен курбан или агне по хайдушки...
МИХАЛИЧ не се пише ЧИРОЗ...а ЧИРУЗ....пусни в ГУГЪЛА...и ще видиш резултата...хахаха...

Кой знай какъв "кулинарен" майсторлък не се изисква...да направиш един миризлив ЧИРУЗ...солиш и сушиш...

Де да беше некой шаран-плакия, рибен курбан или агне по хайдушки...

МИХАЛИЧ не се пише ЧИРОЗ...а ЧИРУЗ....пусни в ГУГЪЛА...и ще видиш резултата...хахаха...