Чироз-рецепти?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Чироз-рецепти?

Мнение от Михалич »

:lol: Пуснах една търсачка в нашия форум на тема чироз и почти нищо не намерих.
Мисля да ида да си надялам уклей тея дни - и да си го спретна на чироз. Тей да ми се е приял :wink: с водчица, верни другари и т.н. :lol: . Пък до сафрида - бая време - и я фанем я не :wink:
:lol: Та молбата ми е: ако може да споделите ваши рецепти - хем ще обогатим форума, хем и аз ще се "облажа". Гледах 1-2 рецепти - ама друго си е - повече мнения.
Предварително благодаря! :lol:
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Нямаш друга работа...та пусна тая тема, да преглъщам сега като "кон на празна ясла"...хахаха... :lol:

Ми чируз се прави от скумрия черноморска...всичко друго е вариации на свободна тема... :lol:

Солиш, вееш ....после накъсваш рибата на парченца...поливаш с чист спирт ...палиш...гасиш...след това зехтин, оцет/балсамов е за предпочитане/ , магданоз пресен, няколко маслини и лук/ каба суан-салатен/ и бира...много бира...:lol: да ти е сладко... :lol:
Последно промяна от batmilen на Вто Мар 20, 2007 4:21 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

batmilen написа:Нямаш друга работа...та пусна тая тема, да преглъщам сега като "кон на празна ясла"...хахаха... :lol:
Бат Милене, ти си на Морето - таз вечер като си тръгнеш от работа - може да се отбиеш в някоя кръчмица - все ще има такава, която предлага "благината" , пък тука /в СЗ-то/ - таквиз екстри - йок! :lol:
Четох-> сол/морска/ : вода = 1:2, киснеш 48 часа и закачаш на проветриво място ..... и чакаш 7-8 дни - зависи колко е проветриво мястото :lol:
- за нещо такова ставало въпрос :lol:
Under Jolly Roger!
HANI
новобранец
новобранец

Мнение от HANI »

Ами колега погледни тук: http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=5280 ,какво са писали колеги,но май няма точно за уклей.Дано съм ти бил от полза.А има и за маринован :http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=1129
НАСЛУКА!!!!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

аз правих от скобар-защо бе дейба ми мухлясана коремите???топло ли ,кво ли?проветриво е на балкона-преди правих така от клен-сьщата работа..като правя от малки риби-нищо им нема!!!!сега кво да го правя-6 риби по кило с плесен в корема?да го плакна с оцет ли кво ли :shock: :shock:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Чирос - сушена скумрия :oops:
най - готино става от акула --- но става от всяка риба
аз , лично - ги , държа първо в сол 24 ч - после толкова в саламура от вода и оцет - и това е
филето от ватоси стана за сега най готино - след акулата де - на акулата се слагат подправки .....
пробвай попчета - няма да съжелявеш
:wink:
Красимир от Балчик
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

5кила написа:аз правих от скобар-защо бе дейба ми мухлясана коремите???топло ли ,кво ли?проветриво е на балкона-преди правих така от клен-сьщата работа..като правя от малки риби-нищо им нема!!!!сега кво да го правя-6 риби по кило с плесен в корема?да го плакна с оцет ли кво ли :shock: :shock:
ами колега - режи ги на ивици 4-2 см :wink: и така ги приготвяй за напред :P
Красимир от Балчик
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

давам ти рецепта не само пза уклей ,но и за всякаква риба до 300гр. Слагаш рибата в една тава и я ожсоляваш много добре, държиж я 24часа, после я изплакваш ,накисваш я в оцет не повече от 6 часа иначе накиселява , и след това я навързваш на някаква въженка 3 дена на вятър и ядяш!!!!!
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Правя си предимно от костур , по възможност да е около 300 гр. , и нагоре , заривам го за 24 часа с морска сол след което го изкисвам 2 часа в марината от оцет и вода , накрая изплаквам с чиста вода и го нанизвам на връв като го обвивам в тензух или марля заради мухи , птици и други гадинки.
Колко време да съхне всеки сам преценява , опитва се при всяка възможност...
Правил съм и уклей по същата рецепта , но не ми хареса , дето вика жената :... вкус на слама. Но това си е моя преценка с която не ангажирам никого защото всеки си има собствен вкус... , пък ако някой даде рецепта за уклей - добре дошло !
Да уточня за костура : дера го и суша само филето , гръбнака си е право на котака , все пак си е член на отбора...
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Благодаря ви колеги. :lol: Ще пробваме това с осоляването 24 ч. и оцетя подир.
Сега остава да хванем рибата само - това го можем, само да даде! :lol:
Успех на всички през съб. и нед.
/не през уикенда и не "пожелавам хубав ден - да им е*а майката чуждоземни поклонници/ :twisted: :lol: :lol: :lol:
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Михалич вярно ли е, че в Стара Загора имало най-много "пияни" шофьори...чух го по радиото ей сега...хахаха...бах маааму...ще заобикалям този град... :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

:lol: :lol: :lol:
Де да знам дали е вярно, ама бая кретени карат коли тук - както могат :evil: - от 2-3 месеца се каня да слагам САП в колата :lol:
Аз си имам екстра - Бай Слави - проф. шофьор и често се возя пил, но не и да карам!
Няма да заобикаляш града! Ще те спрем в началото /имам приятели там със охраняем склад и паркинг/ и ще те претварим на наша кола - кът си свършиш работата и изтрезнеем - ща те върнем обратно :wink: :lol:

Мисля че по-горното звучи приемливо! :lol:
/ :lol: Кво правим в тая "Кухня? - някой ни е преместил от "Разни"? :lol: /
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Некой "подпийнал" модератор е преместил темата... :twisted:

А защо има и форум "Кулинария"...нещо взеха да се застъпват темите...то риба за ляк няма...те турили и тигана на печката....хахаха... :lol:

Е като направи ЧИРУЗА, ей ти малко "МОРСКИ ЧЕРЕШИ" и от мен...за разнообразие на софрата... :lol:

Изображение

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

batmilen написа:Некой "подпийнал" модератор е преместил темата... :twisted:
То вие гледам си пускате как дойде ,че и модераторите подпийнали ги изкарахте.Земете си пускайте темите където им е мястото :!:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Тая тема за ЧИРУЗА...добре си "къкреше" в РАЗНИ...що я преместихте тука...за да има теми в КУЛИНАРИЯТА ли :?: ... :lol:

Кой знай какъв "кулинарен" майсторлък не се изисква...да направиш един миризлив ЧИРУЗ...солиш и сушиш... :twisted:

Де да беше некой шаран-плакия, рибен курбан или агне по хайдушки... :lol:

МИХАЛИЧ не се пише ЧИРОЗ...а ЧИРУЗ....пусни в ГУГЪЛА...и ще видиш резултата...хахаха... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”