Старата балатиера между с.Ягода и с.Ръжена(краварника)

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Старата балатиера между с.Ягода и с.Ръжена(краварника)

Мнение от rockeagle35 »

Колеги, днес направих 2рия пореден излет за близките 10дена на въпросното место. Повечето щукари са чували за него поне, доста колеги имаше дори днес в работен ден. Тъй като по стар навик си бях по тъмно на водоема, забелязах неща, които не мога да потвърдя със 100% сигурност, но тази тема е по-скоро предупредителна.

Около 8 часа сутринта една кола зави към голямото езеро(не това с краварника, другото) и в последствие се чуваше шум на мотор на лодка(бях на другото езеро, но няма как да го сбъркам). След 30мин. колата си беше заминала и вече започнаха да идват и други колеги. Както си обикалях със спининга, към обед стигнах до езерото с лодката и видях 2 поплавъка(шишета) на 70-80м един от друг, статични, не мръднаха до късен следобед. Мисля, че е повече от ясно. А на всичкото отгоре и ми падна батерията на телефона, а колегите не бяха особено колегиални, що се отнася до звънене до ИАРА(може и да има защо, ако съдя по реакцията).

Тъй като не съм видял никой да хвърля или вади мрежа, просто моля колегите, които ходят там да се оглеждат. Колата беше комби, сиво. Може и това да е отговора на мистерията защо напоследък там хващам щуклета само до 700-800г.

Благодаря за вниманието! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Старата балатиера между с.Ягода и с.Ръжена(краварника)

Мнение от Petar Nedev »

Не само големия ,но и малкия се шетат редовно.В краварника имат тел на ИАРА,но явно не им се занимава или ги е страх. Виждал съм от дигата между тях мрежи и в двете посоки. Всичките пресевни от там до Зимница се тарашат. Еле след моста под Зимница в голямата през която минава Тунджа и дълбоката на Шаново са водачите в раклистата.
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

rockeagle35 написа:Колеги, днес направих 2рия пореден излет за близките 10дена на въпросното место. Повечето щукари са чували за него поне, доста колеги имаше дори днес в работен ден. Тъй като по стар навик си бях по тъмно на водоема, забелязах неща, които не мога да потвърдя със 100% сигурност, но тази тема е по-скоро предупредителна.

Около 8 часа сутринта една кола зави към голямото езеро(не това с краварника, другото) и в последствие се чуваше шум на мотор на лодка(бях на другото езеро, но няма как да го сбъркам). След 30мин. колата си беше заминала и вече започнаха да идват и други колеги. Както си обикалях със спининга, към обед стигнах до езерото с лодката и видях 2 поплавъка(шишета) на 70-80м един от друг, статични, не мръднаха до късен следобед. Мисля, че е повече от ясно. А на всичкото отгоре и ми падна батерията на телефона, а колегите не бяха особено колегиални, що се отнася до звънене до ИАРА(може и да има защо, ако съдя по реакцията).

Тъй като не съм видял никой да хвърля или вади мрежа, просто моля колегите, които ходят там да се оглеждат. Колата беше комби, сиво. Може и това да е отговора на мистерията защо напоследък там хващам щуклета само до 700-800г.

Благодаря за вниманието! =)
Здравей мой човек, ще се сетиш кои съм по ника, та за краварника, тези дни горе долу когато казваш са хванати двама с мрежа и един с ел. въдичка ... Има двама свидетели дето ми разправяха от ягода с които се засякахме на ръжена на малкият задният гьол в дъното (острата част са хвърляли мрежата от към разклона на пътя) ПО СРЕД БЯЛ ДЕН СА БИЛИ ПО ОБЕД.
Иначе нещо много много съмнително в неделя 09.12.2012 минах през едно щукарско местенце на змеево (разгонена му е фамилийката и на него) па викам чакай да мина през ръшена и да ида до казанлък има два гьола под язовира щукарски.

Минавам покрай краварника и опа едно огромно дърво на пътя и нямам минаване. Че не помня да е имало силен вятър тва е проблема и ме съмнява че тия дето ходят са решили да не може да ги притеснят има път отзад които влиза във въпросният ма ладата нива се счупи пък те сигурно имат такава.

Ще видим сега колко време ще седи дървото .....
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Колега бил си с лодка надигни шишето,мрежата се връзва за него..тая зима ще разкатаят рибата,безработица ,глад ,и калпав закон, амин :rolleyes:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

За Ръжена нямам представа ама то и риба не остана там , но за Зимница и другите пресевни смятай ,че местното ром в по голямата си част е култивирано до някъде вече и дори ловят с въдици :idea: Някои се осъзнаха по навреме други след малко повече лабут , но и те са в час вече и са примерни риболовци - поне в светлата част от денонощието :lol: Но е факт ,че са си купили въдици , а тези които не можаха им подарихме за да се научат как се лови риби наистина ! Имах дори и клипове , но си заминаха със стария ми хард за жалост за да видите как ромчета ловят риба с въдици :shock: :rolleyes:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”