Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Комбинация-Сбирулино+Воблер ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- petro_op
- ще става разбирач
Комбинация-Сбирулино+Воблер ?
Не намерих подобна тема и реших да попитам дали някой използвал ли е подобна схема за спинингов риболов.
Основното според мен е далечното замятане на леки изкуствени примамки.
Обаче възниква въпроса дали сбирото не плаши по-изнежените хищници, като пъстърва и кефал например ?
Какъв повод се използва, като дължина ?
Дали сбирото пречи да се усети играта на примамката ?
И изобщо яко някой е пробвал ще съм благодарен на някакво инфо по темата ?
Основното според мен е далечното замятане на леки изкуствени примамки.
Обаче възниква въпроса дали сбирото не плаши по-изнежените хищници, като пъстърва и кефал например ?

Какъв повод се използва, като дължина ?
Дали сбирото пречи да се усети играта на примамката ?
И изобщо яко някой е пробвал ще съм благодарен на някакво инфо по темата ?
- Local
- учете се от него
Ползвал съм сбиролино+туистер на яз. Пясъчник за бяла риба и костур и не пречеше на рибата да яде , нито на играта на туистера, все пак сбирулиното е подвижно по основната линия.
Големия плюс е далечното хвърляне на определената примамка.
Дано колегите отговорят и на другите ти въпроси. Успех!
Големия плюс е далечното хвърляне на определената примамка.
Дано колегите отговорят и на другите ти въпроси. Успех!
Клавиатура риба не лови!!!
преди, когато още нямаше бомбарди, съм слагал 5 или 10 грамово олово пред воблера или блесната, на около 50 см от примамката. определено не е пречило на кълването. по този нячин съм запращал блесна 1-ца или малко воблерче на 40-50м. главно за бяла риба, но и кефали съм вадил така
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам една плуваща бомбарда от по-леките,оцветена в ярко червено-оранжево.Есента я ползвах предимно за илария и заргана,от които хванах повече,от колкото сбора на улова от предните години.На Дунава и за сулка и сабя с чепаренце от мухи,въпреки,че не хванах нищо.
Досега не съм се сещал за спинингов риболов със бомбарда.За по-големите водоеми със сигурност върши добра работа,а за по-малките като Камчия например,няма нужда.
Питам сега аз каква бомбарда е по-удачно да се използва при мятане на изкуствени примамки-безцветна,като капка вода,или ярко оцветена,като моята?Питам,защото се чудя да си купя ли една прозрачна,поради предпазливост да не изплаши рибата,когато бъде видяна/все пак е на най-много метър преди примамката/.За кефал особено мисля,че е по-добра прозрачната.Какви са вашите мнения?

Питам сега аз каква бомбарда е по-удачно да се използва при мятане на изкуствени примамки-безцветна,като капка вода,или ярко оцветена,като моята?Питам,защото се чудя да си купя ли една прозрачна,поради предпазливост да не изплаши рибата,когато бъде видяна/все пак е на най-много метър преди примамката/.За кефал особено мисля,че е по-добра прозрачната.Какви са вашите мнения?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не ги бъркам,понеже имам и от двете!Предпочитам бомбартада,заради дизайна й,а булдото вече остаря.Знам за какво говориш,повярвай ми.Преди като нямаше бомбарди имаше булда и то не един модел,а много,от тея дето се пълнят и от тея,дето са от пресован стиропор и вътре с олово.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.