Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

помогнете ми
Модератори: Павел Иванов, sestrata
помогнете ми
значи аз съм начинаещ но ми е много важно
за рождения ми ден имам право на 200 лв
и искам да си взема спинингова въдица и макара и воблери в тези рамки
но незнам какво е мултипликатори виждам че в спининга че макарите са им на горе в клипчетата и това маи е това
но какво е предимството на тези мултипликатори
аз икам да ловя щука главно тази въдица и макара добре ли са за добри щукички кам 10 кила ето и линковете
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56
и това
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=168
какво мислите?
за рождения ми ден имам право на 200 лв
и искам да си взема спинингова въдица и макара и воблери в тези рамки
но незнам какво е мултипликатори виждам че в спининга че макарите са им на горе в клипчетата и това маи е това
но какво е предимството на тези мултипликатори
аз икам да ловя щука главно тази въдица и макара добре ли са за добри щукички кам 10 кила ето и линковете
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56
и това
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=168
какво мислите?
Re: помогнете ми
Идеята за мултипликатора не е добра ама хич, тези макари се използват основно
за риболов от лодка.Отделно за мулти ти трябва и подходящ прът нещо такова:

за риболов от лодка.Отделно за мулти ти трябва и подходящ прът нещо такова:

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
martatlas написа:добри щукички кам 10 кила

Писа ли писмо на дядо Коледа?

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- вече хвърля и на тежко
Евтина пръчка и евтини воблери ще те откажат от спининг риболова .Отдели няколко часа, прочети и после решавай дали това е твоето хоби и дали можеш да си го позволиш.Идеята за мултито просто я забрави засега....
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Видя че вече в Манията не ти обръщат внимание след купчината "чудни питания" и реши да се пробваш тук ли
Съвета ми е както неколкократно те посъветваха там - почети малко
Верно че това отнема време . Верно че е скучно . Също така е верно че след третото ти питане и тук ще те вземат основно на ебавка , вервай ми

Съвета ми е както неколкократно те посъветваха там - почети малко

Верно че това отнема време . Верно че е скучно . Също така е верно че след третото ти питане и тук ще те вземат основно на ебавка , вервай ми

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Значи ли това ,че трябва да сме богати ,за да практикуваме хобито сиMonev67 написа:Евтина пръчка и евтини воблери ще те откажат от спининг риболова .Отдели няколко часа, прочети и после решавай дали това е твоето хоби и дали можеш да си го позволиш.Идеята за мултито просто я забрави засега....

На риба като на война.
-
- научил се да хвърля
Сега се сетих ,че карам Опел ,а не Ферари примерно я как не съм се отказал да шофирам щот той евтинgeleznia написа:Значи ли това ,че трябва да сме богати ,за да практикуваме хобито сиMonev67 написа:Евтина пръчка и евтини воблери ще те откажат от спининг риболова .Отдели няколко часа, прочети и после решавай дали това е твоето хоби и дали можеш да си го позволиш.Идеята за мултито просто я забрави засега....Престанете с тези изказвания меко казано са смешни и наистина може да откажете някой ей тъй за кеф.

На риба като на война.
Здравей колега ,ето и моето мнение.Макара http://www.orozov.com/reels_in.php?id=2 ... de=1&tip=3 прът http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26 и трепеш щуките. 

-
- вече хвърля и на тежко
Пръчката за 30 лв с акция неизвестна и мултито + няколко китайски воблери според мен ще го откажат човека-особено мултито .Цъкни ме как еgeleznia написа:Значи ли това ,че трябва да сме богати ,за да практикуваме хобито сиMonev67 написа:Евтина пръчка и евтини воблери ще те откажат от спининг риболова .Отдели няколко часа, прочети и после решавай дали това е твоето хоби и дали можеш да си го позволиш.Идеята за мултито просто я забрави засега....Престанете с тези изказвания меко казано са смешни и наистина може да откажете някой ей тъй за кеф.
номера........щото аз не мога да се светна как ще метна блесна 00 или воблер 3 гр........с мулти още по -малко с дрянова тояга.
Последно промяна от Monev67 на Пон Дек 03, 2012 11:28 pm, променено общо 1 път.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колегата вероятно под "евтини" имаше предвид лошо подбрани и такива, които в никой случай няма да му свършат работа.geleznia написа:Значи ли това ,че трябва да сме богати ,за да практикуваме хобито сиMonev67 написа:Евтина пръчка и евтини воблери ще те откажат от спининг риболова .Отдели няколко часа, прочети и после решавай дали това е твоето хоби и дали можеш да си го позволиш.Идеята за мултито просто я забрави засега....Престанете с тези изказвания меко казано са смешни и наистина може да откажете някой ей тъй за кеф.

Аз бих препоръчал на martatlas да си вземе нескъпи пръчка и макара, НО след като отдели няколко часа в четене на теми и горе-долу си изясни нещата. Като полови 20-тина пъти сам ще си направи изводите и ще знае в общи линии какво му трябва.
А за воблерите напълно съм съгласен с Монев67. Продават се разни китайски боклуци, които никой не може да ги накара да играят, та камо ли да ловят риба. Ако колегата си вземе 10 такива и от 20 ходения не хване и една риба, дали ще продължи да настоява и да се развива? Мисля, че не!
martatlas, след като си купиш някакво базово оборудване, си вземи десетина по-големи блесни (щом ще ходиш за щуки), 3 воблера по 2 лв. и един МАРКОВ за да речем 12-15 лв. Полови първо с трите китаеца и след това закачи марковия - сам ще си дадеш няколко отговора и ще си направиш заключения.

П.С. Ако имаш възможност, вземи си няколко воблера на Джако - евтини са (6-8 лв), но са качествени и ловят.
- radogagov
- ще става разбирач
Във форума има много полезни теми, които е важно да прочетеш за да се образоваш. Прав си, че и евтините такъми ловят, но друго е да си ги ползваш поне няколко години. И Опела и Ферарито стават за предвижване от т.А до т.Б, но какъв е комфорта и стила, това те питам? Идеята на хобито ни не е просто да отидеш и да си наловиш някаква риба, а това да ти достави удоволствие!
Ето ти един изпитан вариант:
макара - размер 3000: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima
прът - EXCEED SPX 2.40м.МH/7-28/ : http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258
сметката прави 143лв, ще имаш за плетено влакно, но за качествени воблери............
Ето ти един изпитан вариант:
макара - размер 3000: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima
прът - EXCEED SPX 2.40м.МH/7-28/ : http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258
сметката прави 143лв, ще имаш за плетено влакно, но за качествени воблери............

-
- вече хвърля и на тежко
Докато стигна до извода ,че такъма има значение си купих....20-30 пръчки разни.....После минах през етапа 2-3 кутии излишни воблери,7- 8 бр плетеняци......Скъп такъм риба не лови-но многократно увеличава шанса ,а на тема комфорт просто няма смисъл....да се води коментар.Ферарито го бутни с трабанта..........то и то си бръмчи
Последно промяна от Monev67 на Пон Дек 03, 2012 11:56 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6730 взимаш и риобито ,което ти е дал на линк колегата и си ти.А можем ли всички да си позволим стела и двойната сила това ми кажи като хвалиш скъпото.И чак сега да разбера, че не съм изпитвал кеф като ходя на риба с евтинии бах мааму ти уби всичко детско в мен то дядо ти все с шимано и дайва е ходел за риба,за да не умре от глад.Пък сега ходим само за кеф и съответно трябва да влагаме парас щот ще ни изгонят от водоемите кат последни клошари както ни нарече един колега от форума.За китайските воблери съм съгласен повечето не стават,но блесните им ловят доволно.

На риба като на война.
- eroucma
- разбира нещата
Първо искам да похваля колегата martatlas който не се цели както нас в "квото" дойде, а направо ще излавя 10 килограмовите щуки от водоемите в Бълагария- те са останали сигурно общо 20-ина на териотрията на страната- той ги знае къде са всичките и само тях ще лови
Другото
Третото
Сега вече сериозно- колега martatlas сега вече падна сняг и рибата ще стане мнооого трудна. Така че остави покупката си за март месец. Дотогава чети тук във форума и събирай материал- теми има хиляди и ще ги изчетеш за 2-3 месеца. От прочетеното ще отсееш най важното и ще си решиш точно, кой воблери и блесни да закупиш за начало.
Пръчка и макара всеки ще ти предложи различни, но най често използваните от колеги във форума са тези, които ти предложи колегата radogagov
Така че чети, чети чети и ще намериш отговори на повечето си въпроси, на тези който ненамериш отговор - затова е форумът ще ти се отговори.

Другото
колега ще че трябва да сме богати, ама немислиш ли че една макара от 20 -30 кинта китайче трудно би понесла редовното използване на блесни въртележки от 3 номер нагоре ( а още по малко от 5 номер нагоре- щото нали разбра колегата по малко от 10 кг. щука нямам да лови)geleznia написа: Значи ли това ,че трябва да сме богати ,за да практикуваме хобито сиПрестанете с тези изказвания меко казано са смешни и наистина може да откажете някой ей тъй за кеф.
Третото
номерът е че колегата няма да лови блесни 00 и воблери 3грамки защото на тях небутат 10 килограмови щуки.Monev67 написа: Цъкни ме как е
номера........щото аз не мога да се светна как ще метна блесна 00 или воблер 3 гр........с мулти още по -малко с дрянова тояга.
Сега вече сериозно- колега martatlas сега вече падна сняг и рибата ще стане мнооого трудна. Така че остави покупката си за март месец. Дотогава чети тук във форума и събирай материал- теми има хиляди и ще ги изчетеш за 2-3 месеца. От прочетеното ще отсееш най важното и ще си решиш точно, кой воблери и блесни да закупиш за начало.
Пръчка и макара всеки ще ти предложи различни, но най често използваните от колеги във форума са тези, които ти предложи колегата radogagov
Така че чети, чети чети и ще намериш отговори на повечето си въпроси, на тези който ненамериш отговор - затова е форумът ще ти се отговори.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Май нещо те потиска усасно. Сигурен ли си, че удоволствието, което получаваш от риболова е повече от негативите?geleznia написа:http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6730 взимаш и риобито ,което ти е дал на линк колегата и си ти.А можем ли всички да си позволим стела и двойната сила това ми кажи като хвалиш скъпото.И чак сега да разбера, че не съм изпитвал кеф като ходя на риба с евтинии бах мааму ти уби всичко детско в мен то дядо ти все с шимано и дайва е ходел за риба,за да не умре от глад.Пък сега ходим само за кеф и съответно трябва да влагаме парас щот ще ни изгонят от водоемите кат последни клошари както ни нарече един колега от форума.За китайските воблери съм съгласен повечето не стават,но блесните им ловят доволно.![]()
![]()
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.