Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Приготвяне на бяла риба
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 179
- Регистриран на: Чет Яну 27, 2011 10:52 am
- Местоположение: Пазарджик
Приготвяне на бяла риба
Колеги ако може да ми дадете някоя рецепта за приготвяне на бяла риба ?
- icko741
- научил се да хвърля
- Мнения: 103
- Регистриран на: Пет Фев 18, 2011 9:31 am
- Местоположение: Варна
Re: Приготвяне на бяла риба
Колега,дереш и пържиш в тигана...За мен поне така е най-вкусна.Поздрави..
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 163
- Регистриран на: Сря Авг 05, 2009 9:39 pm
- Местоположение: на Барата или Дунава
Re: Приготвяне на бяла риба
Тъй като бялата риба е със сухо месо, затова панирана мисля че е най-добра 
Същото бих казал и за щуката.

Същото бих казал и за щуката.
- dedeff
- разбира нещата
- Мнения: 1100
- Регистриран на: Вто Апр 11, 2006 6:09 pm
- Местоположение: Стара Загора
Re: Приготвяне на бяла риба
ivo_bsl написа: панирана е най-добра![]()
Това е рецептата колега,Бяла пане!

Без жени можем,без риболов не можем!
Re: Приготвяне на бяла риба
Бялата риба за мен е най-вкусна по следният начин:
Изчистена и измита(естествено),първо се намазва с лимон отвътре,после,се пълни със(смес от) лук,нарязан на ситно,пресен девисил(ако няма пресен,сух),черен пипер и магданоз.Нарязва се леко отгоре по кожата, като там(във прорезите) се слага краве масло.Пече се във фурната на 180 градуса,около 40 минути(за риба около килограм),след това при изключена фурна се намазва отгоре пак със масло.Да ви е сладко.............
Изчистена и измита(естествено),първо се намазва с лимон отвътре,после,се пълни със(смес от) лук,нарязан на ситно,пресен девисил(ако няма пресен,сух),черен пипер и магданоз.Нарязва се леко отгоре по кожата, като там(във прорезите) се слага краве масло.Пече се във фурната на 180 градуса,около 40 минути(за риба около килограм),след това при изключена фурна се намазва отгоре пак със масло.Да ви е сладко.............

Всеки понеделник ме мъчи
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 215
- Регистриран на: Пет Яну 13, 2012 10:10 pm
Re: Приготвяне на бяла риба
+icko741 написа:Колега,дереш и ... в тигана...За мен поне така е най-вкусна.Поздрави..
дереш и паниранаivo_bsl написа:Тъй като бялата риба е със сухо месо, затова панирана мисля че е най-добра
Същото бих казал и за щуката.
На къса плувка ,в репея
- begleca_sv
- кандидат преподавател
- Мнения: 2794
- Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:11 am
- Местоположение: Свищов
Re: Приготвяне на бяла риба
по хубаво нещо от сушена бяла риба не бях ял !
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Приготвяне на бяла риба
както по горе споменаха колегите,дере се,нарязва се на хапки а за панировката,две яйца,брашно и галета,може само брашно и задължително малко бира
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Приготвяне на бяла риба
Панираната бяла бива,ама панираният костур е най великото бирено мезе!




- lif3house
- разбира нещата
- Мнения: 1048
- Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 8:26 pm
- Местоположение: София
Re: Приготвяне на бяла риба
sapuna написа:Панираната бяла бива,ама панираният костур е най великото бирено мезе!
Даа костура е страшен и аз го предпочитам пред бялата!
Re: Приготвяне на бяла риба
И аз от много акъл и самоувереност, че ще хвана пресен шаран, тази година останах без такъв за сефте
За добро или лошо имах една бяла рибка, та тя посети скромната ни вечеря вчера

За добро или лошо имах една бяла рибка, та тя посети скромната ни вечеря вчера

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Приготвяне на бяла риба
И аз съм за панирания вариант. А под давлението на колегата begleca_sv съм подготвил едно филе за сушене. Само се чудя още какво точно да е бялото вино, което да е достойно за това /вярвам/ перфектно мезе.
- ebro86
- новобранец
- Мнения: 39
- Регистриран на: Сря Яну 23, 2013 11:26 pm
- Местоположение: Trarragona(Spain)
Re: Приготвяне на бяла риба
gupata_riba написа:+icko741 написа:Колега,дереш и ... в тигана...За мен поне така е най-вкусна.Поздрави..
дереш и паниранаivo_bsl написа:Тъй като бялата риба е със сухо месо, затова панирана мисля че е най-добра
Същото бих казал и за щуката.
Да,да,да и аз така мисля - напълно сте прави!!
Само че остава малко суха,затова аз я приготвям по следният начин. След панирането отива в тигана на бавен огън, в една купичка изтисквам 3-4 лимона,2 супени лъжици зехтин,нарязвам червена,зелена чушка ама ситно ситно,магданоз по същият начин и после вече кой както иска,може да се прибави лук или чесън но много ситно нарязано..... От тигана нареждам филетата в купа,на всеки ред поливам отгоре и слагам капака много ясно


- nicko67
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 201
- Регистриран на: Вто Апр 21, 2009 10:15 am
- Местоположение: ГАБРОВО
Re: Приготвяне на бяла риба
А престанете вече, че заприличах на малко бебе-цялата пазва в лиги 

Re: Приготвяне на бяла риба
Аз съм мързелив-прокто шпековам рибока и кеф ти тиган,кеф ти фурна,наистина е арно рибе.