Приготвяне на бяла риба

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 179
Регистриран на: Чет Яну 27, 2011 10:52 am
Местоположение: Пазарджик

Приготвяне на бяла риба

Мнение от rock_children »

Колеги ако може да ми дадете някоя рецепта за приготвяне на бяла риба ?
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 103
Регистриран на: Пет Фев 18, 2011 9:31 am
Местоположение: Варна

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от icko741 »

Колега,дереш и пържиш в тигана...За мен поне така е най-вкусна.Поздрави..
ivo_bsl
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Сря Авг 05, 2009 9:39 pm
Местоположение: на Барата или Дунава

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от ivo_bsl »

Тъй като бялата риба е със сухо месо, затова панирана мисля че е най-добра ;)
Същото бих казал и за щуката.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1100
Регистриран на: Вто Апр 11, 2006 6:09 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от dedeff »

ivo_bsl написа: панирана е най-добра ;)

Това е рецептата колега,Бяла пане! :drinkers:
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
des_koooo
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 510
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 6:40 pm

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от des_koooo »

Бялата риба за мен е най-вкусна по следният начин:
Изчистена и измита(естествено),първо се намазва с лимон отвътре,после,се пълни със(смес от) лук,нарязан на ситно,пресен девисил(ако няма пресен,сух),черен пипер и магданоз.Нарязва се леко отгоре по кожата, като там(във прорезите) се слага краве масло.Пече се във фурната на 180 градуса,около 40 минути(за риба около килограм),след това при изключена фурна се намазва отгоре пак със масло.Да ви е сладко............. :drinkers:
Всеки понеделник ме мъчи
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
Аватар
gupata_riba
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 215
Регистриран на: Пет Яну 13, 2012 10:10 pm

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от gupata_riba »

icko741 написа:Колега,дереш и ... в тигана...За мен поне така е най-вкусна.Поздрави..
+

ivo_bsl написа:Тъй като бялата риба е със сухо месо, затова панирана мисля че е най-добра ;)
Същото бих казал и за щуката.
дереш и панирана
На къса плувка ,в репея
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2794
Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:11 am
Местоположение: Свищов

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от begleca_sv »

по хубаво нещо от сушена бяла риба не бях ял !
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5619
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
Местоположение: гр.Асеновград

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от Don4o_62 »

както по горе споменаха колегите,дере се,нарязва се на хапки а за панировката,две яйца,брашно и галета,може само брашно и задължително малко бира
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от sapuna »

Панираната бяла бива,ама панираният костур е най великото бирено мезе!

Изображение

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1048
Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 8:26 pm
Местоположение: София

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от lif3house »

sapuna написа:Панираната бяла бива,ама панираният костур е най великото бирено мезе!

Изображение

Изображение

Даа костура е страшен и аз го предпочитам пред бялата!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1042
Регистриран на: Вто Фев 28, 2006 1:04 pm
Местоположение: Русе

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от kutinchev »

И аз от много акъл и самоувереност, че ще хвана пресен шаран, тази година останах без такъв за сефте :roll:
За добро или лошо имах една бяла рибка, та тя посети скромната ни вечеря вчера :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 377
Регистриран на: Съб Май 08, 2010 12:57 pm
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от gamon »

И аз съм за панирания вариант. А под давлението на колегата begleca_sv съм подготвил едно филе за сушене. Само се чудя още какво точно да е бялото вино, което да е достойно за това /вярвам/ перфектно мезе.
Аватар
ebro86
новобранец
новобранец
Мнения: 39
Регистриран на: Сря Яну 23, 2013 11:26 pm
Местоположение: Trarragona(Spain)

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от ebro86 »

gupata_riba написа:
icko741 написа:Колега,дереш и ... в тигана...За мен поне така е най-вкусна.Поздрави..
+

ivo_bsl написа:Тъй като бялата риба е със сухо месо, затова панирана мисля че е най-добра ;)
Същото бих казал и за щуката.
дереш и панирана



Да,да,да и аз така мисля - напълно сте прави!!
Само че остава малко суха,затова аз я приготвям по следният начин. След панирането отива в тигана на бавен огън, в една купичка изтисквам 3-4 лимона,2 супени лъжици зехтин,нарязвам червена,зелена чушка ама ситно ситно,магданоз по същият начин и после вече кой както иска,може да се прибави лук или чесън но много ситно нарязано..... От тигана нареждам филетата в купа,на всеки ред поливам отгоре и слагам капака много ясно :D после ред риба,пак поливам 1-2 лъжици. Така не е суха и става супер, пробвайте няма да съжалявате :lol: А,ако чушките не са ви добра комбинация, може само лимон зехтин и магданозче
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 201
Регистриран на: Вто Апр 21, 2009 10:15 am
Местоположение: ГАБРОВО

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от nicko67 »

А престанете вече, че заприличах на малко бебе-цялата пазва в лиги ;)
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Приготвяне на бяла риба

Мнение от starcho »

Аз съм мързелив-прокто шпековам рибока и кеф ти тиган,кеф ти фурна,наистина е арно рибе.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”