Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

захранка за всеки сезон
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
захранка за всеки сезон
Здравеите , понезе е много успорвано кога и как да се хране имам предвид съставки и колиЧество на захранката нека обсyдим тази тема и (ако ниакои zелае разбирасе ) защото на мен спеcиално ми е много интересно. Нека наблегнем на пролениа и лиатниа сезон а защо не и есенниа . Тук мойе ниакои да успорва Че ниама универсална захранка,да така е но нека принзипно да разгледаме тази тема всеки да си направи ниакаква сметка кога захранката вреди кога помага. През кои сезон каква захранка , какво колиЧество и по какав наЧин да се храни !!!
Благодариа ви за вниманието!!!
Благодариа ви за вниманието!!!
- ribarq
- сериозен играч
виж колега всеки си дава сметка от предни излети и опити каква захранка по кое време и какво количество да използва , универсални захранки ако питаш има всякакви , царевиза кюспе, жито , гранули (пилешки , за зайци ) .... ти си прави сметка каква да използваш : давам ти прости примери, а има и многобройни купешки захранки който не бива да се пренебрегват, зависи на кой яз. ще ходиш и с какво е научена рибата да се храни там , (с какво е захранвано предходни години и др.)а количеството си го избираш единствено и само ти , зависи колко голямо петно искаш да направиш , колко вадици ще използваш и т.н. ... зависи за каква риба ще ходиш
:):):):) за шаран на един среден язовир по големина аз захранвам така преблизително яз е 60 д.кр.а. ... за 6 бр. пръчки ...слагам си шамандурата на около 60-80 метра .... слагам в една кофа царевица малко кюспе или гранули за зайци , брашно-пшеничено, и един пакет купешка ароматизирана с аромати на ягода и коноп , захранвам 1-2 дена преди излета всяка сутрин , после по време на него (4 дневен излет ) всяка сутрин хварлям само по 5-6 стиски царевица и -някакъв фураж за пилета или друг! предварително умесен с малко грис и чисто брашно (може и някое яице да прасна да стане лепкава сместа ) сабират се и малки рибки покрай тези съставки но и ред на шарана ще дойде ! имам и дръг начин ...слагам суха царевиза да се вари около 5-6 кила в тенжерата слагам вода мед ягодов конфитюр олио ! варя ги на бавен оган около 2 -часа преди да се разпукат ги вадиш .отделяш си за излета колкото ти трябват и ги слагаш в бурканче с мед и яг . конфитюр. другите ги вариш до разпукване и после ги ползваш за захранка като може да ги комбинираш със протейнови топчета или други , съставки по желание ! захранваш и си готов (като после използваш за стъв царевицата от борканчето с меда и яг .конф. ) .а също и използвам някой видове фидери
за по добро захранване и успешен излет .. това е от мен !!!УСПЕХ и НАСЛУКА !!!

Последно промяна от ribarq на Сря Мар 21, 2007 1:05 am, променено общо 1 път.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка: