cralusso bolo ili surf

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

cralusso bolo ili surf

Мнение от prodigy666 »

Колеги коя е по- добрата плувка за Струма (бело поле, монца железница ) и какъв грамаж използвате , има ли ефект този вид плувка
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: cralusso bolo ili surf

Мнение от chirusa_bg »

За бърза и къдрава вода няма ефект. Пък и по тие места май повече се лови на изтичане.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ефекта е голям,колегите около теб ще споменат всичките ти роднини :lol: С боло или сърф изтичането се извършва бавно,при положение,че си сам на реката е Ок,но къде има такива места,да има групирана риба и да няма"корморани".Дано си схванал думите ми.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

butnik написа:Ефекта е голям,колегите около теб ще споменат всичките ти роднини :lol: С боло или сърф изтичането се извършва бавно,при положение,че си сам на реката е Ок,но къде има такива места,да има групирана риба и да няма"корморани".Дано си схванал думите ми.
останалите няма да се проблем стига да работи плувката и да излиза риба
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Bolo e подходящо за изтичане със леко задържане.Предимството в сравнение с бурето е , че при задържането плувката не се прибира към брега а държи права линия.Сърфа е за задържане, по сложен за монтаж и ползване. На едно и също място, една и съща риба предпочита един от двата метода по незнайни причини.
Потърси в нета, има много полезни филмчета :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

naskobo написа:Bolo e подходящо за изтичане със леко задържане.Предимството в сравнение с бурето е , че при задържането плувката не се прибира към брега а държи права линия.Сърфа е за задържане, по сложен за монтаж и ползване. На едно и също място, една и съща риба предпочита един от двата метода по незнайни причини.
Потърси в нета, има много полезни филмчета :idea:
благодаря колега :) изгледал съм всички в youtube има доста полезни неща наистина
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

И двата вида плувки ,,шляпат" при приводняване на монтажа,което понякога плаши рибите.И двата вида работят при равномерно течение,колкото в по-дълбока вода-толкова по-добре.А ако сте гъз до гъз и ти ловиш със сърфче-вярно ще те ,,благославят" .
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Я и аз да попитам, че ги имам и двата модела, но вода не са виждали до сега . Направи ми впечатление от филмчетата, че плувките от този тип се преутежняват. Винаги ли трябва да се преутежняват или могат да се утежняват като обикновени буретата?
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

[quote="miro253". Винаги ли трябва да се преутежняват или могат да се утежняват като обикновени буретата?[/quote]

Препоръчвам ти за начало да почнеш с точно утежнение(или съвсем леко преутежнение)Преутежнението изисква опит, постоянен ъгъл на пръчката спрямо реката и точно премерен и постоянен натиск за преодоляване на преутежняването.Ако не се спазва- много фитки.
За по-малко от 2 м. дълбочина препоръчвам буре.И изобщо като се замисля за усложненията и цената на кралусовите близалки, нямам обяснение защо се опитвам да ги ползвам :?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

naskobo написа:[quote="miro253". Винаги ли трябва да се преутежняват или могат да се утежняват като обикновени буретата?
Препоръчвам ти за начало да почнеш с точно утежнение(или съвсем леко преутежнение)Преутежнението изисква опит, постоянен ъгъл на пръчката спрямо реката и точно премерен и постоянен натиск за преодоляване на преутежняването.Ако не се спазва- много фитки.
За по-малко от 2 м. дълбочина препоръчвам буре.И изобщо като се замисля за усложненията и цената на кралусовите близалки, нямам обяснение защо се опитвам да ги ползвам :?[/quote]
:lol: Абе то аз без да съм ги ползвал се чудя вече две години от както ги имам защо съм си ги купил и сега като видях темата ми стана интересно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”