Daiwa Exceler 2000 - шпули съвместимост

Модератор: sapuna

Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Daiwa Exceler 2000 - шпули съвместимост

Мнение от eroucma »

Здравейте колеги, закупих си така макаричка http://kfishing-hunting.com/index.php?t ... ory_id=170 много ми харесва, обаче се чудя дали може да и се сложи по голяма шпула. Примерно от същият модел, но 2500 или от някакви други модели ако е съвместима с тях.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Daiwa Exceler 2000 - шпули съвместимост

Мнение от Павел Иванов »

Тц ! При Дайва дали говорим за R4 или другите им шпули то размер 2000 не е съвместим с 2500 . Съвместим е с 1000 - 1500 , демек с по-малки . Размер на шпулата 2500 е съвместим единствено с 2500 или вариациите при Реал Фор - 2506 , 2508 .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Благодаря много за конкретният отговор колега. И аз така си помислих като гледах табличката от тук http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=187
В която размер 1500 и 2000 имат еднакъв Drag Max 4.4, а при размер 2500 той става вече 8.8 макар че незнам в какви мерни единици е това?
Както и да е надявам се напролет да я сефтосам с кефалите по р. Янтра.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

eroucma написа:Благодаря много за конкретният отговор колега. И аз така си помислих като гледах табличката от тук http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=187
В която размер 1500 и 2000 имат еднакъв Drag Max 4.4, а при размер 2500 той става вече 8.8 макар че незнам в какви мерни единици е това?
Както и да е надявам се напролет да я сефтосам с кефалите по р. Янтра.
Max Drag се измерва в килограми или либри и показва колко килограма усилие са нужни да ти развият максимално натегнатия аванс.Иначе аз ползвам една Daiwa Capricorn и я ползвам със шпули 1500 и 2000.
Остави само стъпки
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

eroucma , за какво ти е толкова висок макс драг на макара размер 2000 ? Японките слагат доста по-плитки шпули , с много по-нисък драг с цел допълнително олекотяване на макарата а ти зор за голям драг :mrgreen: Ето аз при размер 2000 , предпочитам шпули 2004 с двойно по-нисък драг от на 2000 . То верно че и RCS шпули основно ползвам ама това е друга бира :wink: С по-висок драг имаш възможността само и единствено да съсипеш по-бързо макарата , да счупиш въдицата при максимално натегнат аванс и несъобразена издръжливост въдица / линия и пр.

Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Не не сте ме разбрали правилно, не целя по голям драг, а с по голяма шпула ще търся по голям кастинг. Защото нали по широката шпула дава по добро редене на влакното без то да се къдри и по голяма дистанция при изхвърляне.
Изображение Изображение
lewent
новобранец
новобранец

Мнение от lewent »

Здравейте, аз съм разколебан между Exceler Z 3000 и Zauber 2000, мога ли да използвам темата за експертно мнение, благодаря предварително...

П.С- макарата щесе използва с Shimano Speedmaster 2.70 - 154g, 14-40....
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Exceler Z 3000 в случаят е по-доброто решение . То по принцип от цялата серия Exceler , единствено Z варианта си заслужава .

Павел Иванов
lewent
новобранец
новобранец

Мнение от lewent »

Благодаря за мнението, аз го ценя и ще се опитам да я купя. Понеже няма как да почерпя искъм да се отблагодаря с информация. Има много распери по дунава тази година и кълват стръвно на спинер (spro) малка каракудка...
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”