Колеги ,знаете ли нещо повече за риболова на Толостолоб ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Колеги ,знаете ли нещо повече за риболова на Толостолоб ?

Мнение от DrAkoN »

Виждъл съм как такава риба удря на хранилка за шаран. Случайино ли е според вас, или има и водоеми на които по този начин се лови традиционно
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз съм чул че на тройка много къца. :lol: :lol: :lol:
Сега сериозно. На някои язовири се лови изключително добре на хранилка със стериопор на куките. Улова му съвсем не е случаен.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

ceno cenov написа:Аз съм чул че на тройка много къца. :lol: :lol: :lol:
Сега сериозно. На някои язовири се лови изключително добре на хранилка със стериопор на куките. Улова му съвсем не е случаен.
Случаен е защото не взима целенасочено куките а заради стиропора когато засмуква вода за да я филтрира-зер нали така се храни. :roll:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Ами може и така да се каже. Наистина поема куките докато филтрира водата, но пък си се лови в добри количества и интересното е че с този метод не на всички язовири се получава. :?
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Мдаааа случаен , не случаен ето резултата :arrow:
Изображение

и тва също :
Изображение

а ето да четеш една по стара темичка ;)
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... E%EF%EE%F0
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Христо Бутников тук съм сигурен, че има какво да сподели!!!
Дано види темата!
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

щом аз хванах на първия ми сериозен излет за толстолоб моля ви не казвайте че риболовът на тази риба е случаен :) съгласен съм, че до голяма степен зависи от количеството му във водоема и самия водоем, но за случайност няма да говорим. Аз бях 4 пъти и резултатът беше 1 бр 3,9кг и три скъсани повода за уж 12.3 кг :) изпозвам плувка 30гр на която връзвам хранилка с 4 куки по стандартния начин. на долните слагам стереопорено топче за да се вдигнат около хранилката, а горние забождам в нея (не дълбоко). дълбочината е 30-50см, а съм чувал че есенно време я пускат до 1,5м. на хранилката слагам каквото ми дойте: кюспе+хляб и подобрител, различни шаранови захранки и т.н. важното е да мирише :) слагате колкото побере пружината, че и повече. интересното е, чевинаги ударите бяха между 9:30 и 10 сутринта, а гърбовете се вижат нон-стоп през целия ден. скоро ще сложа и снимки :) наслука
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Ичо, той тоя метод работи сигурно, но броя на куките е голям според ЗРА. Ако ще работи този метод трябва да е с най-много 2 куки :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

първия ми толостолоб го боднах случайно.ловя морунажи на Оризари и имах много гелета едно след друго,разпъване на ластици,късания.сменям топ-сета с юнашкия и успях да бодна един.пловдичани ловим толостолопа по следния начин-разбърквате една бака царевично брашно,може и захранка,но брашното върши чудесна работа,добавяте ароматизатор,лично слагам ягода ВДЕ.и почвате да си храните,ако ловите с щека сложете лека плувка-0.3,0.5.дълбочината ми е над дъното,сами ще напипате най-удачната.целта е да се образува хубав ароматен облак.и като дойдат китовете плувката става нервна,може да се върти в кръг,да има повеждания,засичатеи или вие или той.ако имате гелета пробвайте с малка тройка.по същият начин може да ловите с боло или мач.удоволствието е голямо да се пребориш с тези великани,а още повече вечерта на барбекюто,полято обилно с бира.може да пропускам нещо,но питайте,доколкото мога ще ви помогна.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

чух,че го ловят още с хранилка,по-малка от обикновенната,вързана на щека.имало е цели глътнати хранилки.но основното е облака от захранка.ако хранилката е на дъното може да нямате удари,винаги над него.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Преди много години в списание "Лов и Риболов" имаше един разказ - "Балтонското копче" .В този разказ ставаше дума за някакъв микро язовир , в който имало много толостолоб но на нищо не пипал и тогава някакъв от селото им набарал цаката --- обикновен монтаж на тежко само че вместо кука - копче за балтон в отворите на което слагал магданоз . Через филтрацията копчето минавало през устата и излизало през хрилете на рибата . Колко е вярно не зная , но има логика .
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

emo vasilev написа:Преди много години в списание "Лов и Риболов" имаше един разказ - "Балтонското копче" .В този разказ ставаше дума за някакъв микро язовир , в който имало много толостолоб но на нищо не пипал и тогава някакъв от селото им набарал цаката --- обикновен монтаж на тежко само че вместо кука - копче за балтон в отворите на което слагал магданоз . Через филтрацията копчето минавало през устата и излизало през хрилете на рибата . Колко е вярно не зная , но има логика .
Историята с копчето е точна, само че не се надявайте всеки път да се случва - това е стар руски метод, където тия риби са заселени от югоизточните краища на Руската империя. У нас познавам само един човек да е бил свидетел на такъв улов.
Чрез филтриране на мен ми е кълвал толстолоб, докато ловях уклей с директен телескоп в мътна захранка-облак, естествено отпра цялата линия от върха на камшика и изчезна като товарен влак :D :D :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ми той толупа така си кълве - само чрез филтриране и ако е в прилично количество във водоема съвсем не случайно се лови и на плувка и на дъно.
На плувка със стабилна миризлива подхранка, може да се добави и сухо мляко за по добър "облак" и една кука е достатъчна. От хорски срам и за да не си мислят колегите, че ги бухате на гола кука може да слагате и някаква стръв-бял,пинки,жито или квото се сетите без значение, защото на толупите им е все тая...те просто си филтрират :wink: Бая директни и няколко щеки съм виждал строшени при такъв риболов.
На дъно.."The Metod" или обикновена пружина , къс повод 6-7 см и здрава кука със стириопор(може и на косъм) и газззззззз!
Глупава риба ама яко дърпа :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”