Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Има ли забрана
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Има ли забрана
Колеги, забранен ли е в момента риболова на "американката" на свободен водоем.
За " балканката" е ясно забранена е
За " балканката" е ясно забранена е
към чл. 32, ал. 1
(Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.,
в сила от 1.01.2006 г.,
изм., бр. 59 от 2012 г.)
Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване
№
по
ред
Видове риби и други водни организми Рибностопански обекти и зони
Срок/период на забраната
А. Зимно и пролетно размножаващи се пъстървови и други студенолюбиви риби
1.
Речна (балканска) пъстърва, сивен, сиг, пелед и езерна сьомга
от 1 октомври
до 31 януари
Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
- kaleeff
- ще става разбирач
Re: Има ли забрана
До колкото знам няма, но самия риболов в пъстървовата зона би ти представлявал проблем, че при проверка трудно ще обясниш на органите, че не ловиш Балканка.
Фен-клуб Таранка!
Е американката може да я търси на места, където за балканка не се е и чуло да има.
-
- разбира нещата
по същата логика ,някой прави ли проблем през пролетта ,когато се въведе забрана за улов на сулка и щука ,и като те питат ,,какво ловиш??,,-сом и кустурkaleeff написа:До колкото знам няма, но самия риболов в пъстървовата зона би ти представлявал проблем, че при проверка трудно ще обясниш на органите, че не ловиш Балканка.

не знам какво да кажа , но стига с това клише ,,манталитета ни е такъв,,,няма как да се поуправим, като висше стоящите се ГАВРЯТ със законите.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."