Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка от царевица
Модератор: Paublo_Eskobar
Захранка от царевица
Може ли да използвам сладка царевица от консерва за захранка 

- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
А може и едри бабушки да търси колегата.Както е задал въпроса, разбира се че може. Но дали става въпрос конкретно за шарански риболов?Ако да..и пак не съм съгласен, че действа само на дребните шарани.Всичко е много относително.Но пък летния сезон и ако колега си сигурен, че има шарани на дадения водоем, ползвай сладка царевица като подхранка и няма да сбъркаш.imitev72 написа:може но излизат само малки шаранчета..
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ако искате да отсейте дребната от едрата риба хранете с по-едра храна,за шаран,после си дохранвайте със сладка царевица,гранула.колкото по-често имате удари,толкова по често дохранвате.а за това,че сте хванали малки шаранчета на сл.царевица,то е нямало големи,или нещо друго е имало.незнам водоема,нито пише на аватара аз съм голям рибар,затова не мога да кажа защо само малки са кълвяли.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dimitar_
- сериозен играч
Откакто пуснаха на пазара "сладката царевица" аз съм се убедил че като захранка и стръв тя дава много добри резултати . Вярно , като че ли я предпочитат едрите каракуди и дребните шарани ( до кило ) , но съм виждал и много здрави удари от шаран и амур . Бях свидетел на платен язовир ( с. Гороцвет ) как един познат от Шумен накъса шарана ( от кило до три ) точно на тази царевица , при това на плувка . Хранеше периодично с прашката и вадеше здраво... , разбира се и ние бяхме доволни защото беше голям сеир как арендатора се мъчеше да го разкара защото взимаше само такса , без ограничение в килограмите...!
Тъй че сладката царевица е много добра , за каквото и да се използва !
Тъй че сладката царевица е много добра , за каквото и да се използва !