Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ЧЕТИРИ СЕЗОНА 2012
ЧЕТИРИ СЕЗОНА 2012
Здравейте приятели,
Да си призная Коледните и новогодишните дандании далеч не са любимото ми време на годината.По тази причина , сега си разлиствам снимките от излети 2012 и ме топлят спомените от не толкова свети, но много приятни и емоционални мигове по язовири и реки с приятели от и извън форума. Не ми остава нищо друго, освен да ги споделя с вас:
ЗИМА:

Знаменателното за началото на тази година беше, че арктическите студове, ледове и снегове ме направиха подледен риболовец. Сефтето бе на т.н. "секретен гьол"

После си пробвах късмета на полузамръзналата Струма за обичните ми скобари,но ме заобиколиха "кафявите шуби"- дране, лупане, шльопане, простотийки- повече и не стъпих там

А по- късно се вледени и Искъро, стана си нашата Арктика

И то така се вледени, че към десети март изглеждаше сякаш никога вече няма да се втечни

Заведох на язовира и наследника си. Жена ми на всеки 10-15 мин. ми звънеше, за да се убеди, че сме от правилната страна на леда, така че аз само си говорих по телефона, а той си ловеше

...за малко да забравя да кажа кой ме качи на леда

Повечето разбойничета си поемаха обратно- дрането на дребен костур не ме влече
ПРОЛЕТ:

Подледния риболов е тръпка, но едрия уклей на Раковица през ранна пролет е същински празник за изтерзаната от дългата зима рибарска душа

Като риболов не е нищо особенно, но зажаднял за гледката на потъващи плувки на голям водоем винаги се чувствам някакси ....абе пролетно!

Ей, от този човек забравих вкуса на рибата..
http://www.vbox7.com/play:09e68b15d4
В В края на март, както си мислихме, че язовира още е замръзнал, някой се изока "Плъзнаха
" И с Иван и Кърцата се строихме до навалицата някъде около Римския за първия платичарски рибилов за годината с много настроение и смях. Снимките съм ги загубил, останало е само едно клипче-вижда се загубата на рутина от зимата
ЛЯТО:

Традиционно правиме две-три каракуденици на Огняново, тази година се случи след забраната и сравнително по-скроничко

Ако трябва да обобща, лятото беше платичено.

Като се почна платики,

и пак платики,

Основни оръжия - мач 3.9 м, Спиид мастер на Шимано

и двойка фидери.

Някъде към края на август обърнах за последно живарника и реших, че платиката вече ми е омръзнала ....Чак пък да ми беше омръзнало, всичко на всичко 5-6 излета, 'що сега не ми паднат?
ЕСЕН:

Есента тръгнах по реките, красивите , но обезрибени Искър и Струма.

Търках гуми в търсене на митичните искърски мрени, но случих само на такива

Хванах и някой -друг скобар,

който се лови най-добре в мътна вода

Последния ми сполучлив риболов беше на Козлодуй. Там нещата започнаха зле и замалко да си остана само с 200- 500 грамови каракуди на фидера.Местните колеги клатеха тъжно глави с 3-5 риби в телените живарници.

Докато не започнах да изтичам с болото .. . Няма такъв кеф - диваци по 0.8- 1.5 кг., повод 0.14 вода дълбока и силна, песен на аванс!

Пожелах си желание на златните рибки -така да е и през 2013!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ, ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ!
Да си призная Коледните и новогодишните дандании далеч не са любимото ми време на годината.По тази причина , сега си разлиствам снимките от излети 2012 и ме топлят спомените от не толкова свети, но много приятни и емоционални мигове по язовири и реки с приятели от и извън форума. Не ми остава нищо друго, освен да ги споделя с вас:
ЗИМА:

Знаменателното за началото на тази година беше, че арктическите студове, ледове и снегове ме направиха подледен риболовец. Сефтето бе на т.н. "секретен гьол"

После си пробвах късмета на полузамръзналата Струма за обичните ми скобари,но ме заобиколиха "кафявите шуби"- дране, лупане, шльопане, простотийки- повече и не стъпих там

А по- късно се вледени и Искъро, стана си нашата Арктика

И то така се вледени, че към десети март изглеждаше сякаш никога вече няма да се втечни

Заведох на язовира и наследника си. Жена ми на всеки 10-15 мин. ми звънеше, за да се убеди, че сме от правилната страна на леда, така че аз само си говорих по телефона, а той си ловеше

...за малко да забравя да кажа кой ме качи на леда

Повечето разбойничета си поемаха обратно- дрането на дребен костур не ме влече

ПРОЛЕТ:

Подледния риболов е тръпка, но едрия уклей на Раковица през ранна пролет е същински празник за изтерзаната от дългата зима рибарска душа

Като риболов не е нищо особенно, но зажаднял за гледката на потъващи плувки на голям водоем винаги се чувствам някакси ....абе пролетно!

Ей, от този човек забравих вкуса на рибата..

http://www.vbox7.com/play:09e68b15d4
В В края на март, както си мислихме, че язовира още е замръзнал, някой се изока "Плъзнаха

ЛЯТО:

Традиционно правиме две-три каракуденици на Огняново, тази година се случи след забраната и сравнително по-скроничко

Ако трябва да обобща, лятото беше платичено.

Като се почна платики,

и пак платики,

Основни оръжия - мач 3.9 м, Спиид мастер на Шимано

и двойка фидери.

Някъде към края на август обърнах за последно живарника и реших, че платиката вече ми е омръзнала ....Чак пък да ми беше омръзнало, всичко на всичко 5-6 излета, 'що сега не ми паднат?
ЕСЕН:

Есента тръгнах по реките, красивите , но обезрибени Искър и Струма.

Търках гуми в търсене на митичните искърски мрени, но случих само на такива

Хванах и някой -друг скобар,

който се лови най-добре в мътна вода

Последния ми сполучлив риболов беше на Козлодуй. Там нещата започнаха зле и замалко да си остана само с 200- 500 грамови каракуди на фидера.Местните колеги клатеха тъжно глави с 3-5 риби в телените живарници.

Докато не започнах да изтичам с болото .. . Няма такъв кеф - диваци по 0.8- 1.5 кг., повод 0.14 вода дълбока и силна, песен на аванс!

Пожелах си желание на златните рибки -така да е и през 2013!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ, ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- кандидат преподавател
Re: ЧЕТИРИ СЕЗОНА 2012
Много добре представено !
Дано новата година , ти донесе нови и още по- сполучливи излети !
Весели празници , и много здраве !
Дано новата година , ти донесе нови и още по- сполучливи излети !
Весели празници , и много здраве !
Върл Shimano фен!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Супер!

Аз пък ти пожелавам златните рибки да чуят желанието ти,а и да го преизпълнят!!!naskobo написа:..Пожелах си желание на златните рибки -така да е и през 2013!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- трапера
- сериозен играч
Доста си палувал през годината
Да е живот и здраве,да има обзор и 2013,още по-успешен

Да е живот и здраве,да има обзор и 2013,още по-успешен

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Уникални излети, особено този на р. Дунав.

Добра риболовна година си изпратил.
Честита ти Коледа и в пъти по-успешна 2013-та
Честита ти Коледа и в пъти по-успешна 2013-та
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Garbolino
- разбира нещата
Страхотни излети, Наско! Продължавай все така да бъдеш за пример 

- vanko1988
- фен клуб-скобар
Благодарим за споделения излет,освен теб и нас успя да ни стоплиш 
Наслука и още по-сполучлива нова година!

Наслука и още по-сполучлива нова година!
Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Страхотни риболови си спретнал през почти изминалата 2012 година! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- lif3house
- разбира нещата
Телескоп написа:Супер!
Аз пък ти пожелавам златните рибки да чуят желанието ти,а и да го преизпълнят!!!naskobo написа:..Пожелах си желание на златните рибки -така да е и през 2013!
- Vesko1
- сериозен играч
Страхотен обзор!Наслука и през 2013-та... 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- jasonsmith
- разбира нещата
Евалата Насе, добри риболови, особено платичарските и този козлодуйския..
.
Р.С. Между другото, съм отпуска до 7.01.2013, така че ако решиш нещо междувременно, не се колебай да звънннеш по всяко време

Р.С. Между другото, съм отпуска до 7.01.2013, така че ако решиш нещо междувременно, не се колебай да звънннеш по всяко време

Видно е,отново из по-добрата България си шетал! Браво,много приятно. 

фен клуб-скобар