Монтаж за распъване

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Монтаж за распъване

Мнение от snegk »

Слагаме 300м.плетено,размер според вижданията на рибаря,после подвижно олово закрипено от двете страни със сачми,вързваме на основното влакно куката,на косъм.Аз мисля,че това е най здравия монтаж.Ако имате мнение и желание споделете.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

еее,ти ме разби пич :lol: :lol: 300м плетено сигурно е кьм 50 лв-кой ще си позволи 3 вьдици напр. с по 300 :lol: :lol: ми то по добре да си купуш ОЩЕ една барабар с макарата :lol: бе,щегувам се донякьде-ама сигурно и за това никой не отговаря-аз лично на фидерите и една щукарска сьм наметал плетено,поводите за дьното само от плетено правя и пр-мнооо сьм доволен-ползвам 0,14 до 0,22,ама това вече си е изгьзица-начи не знам дали греша,но ми прави впечатление,че плетеното старее по бьрзо от.....МОНОИЛА :shock: за две години се ранищва и то при положение,че аз главно на леко се занимавам и дьпо относително рядко използвам..има ли нещо такова,или просто ми е тьпо плетеното?(което не е мноо вьзможно,понеже сьм с различни марки)баати кефа е на фидера да си сложи- едно 0,14 например :lol: :lol: корени вадим-нема кьсане,ама що така старее,не знам :oops:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
snegk

Мнение от snegk »

И аз съм от няколко месеца с плетено на мача и незнам за колко време старее.Ако щее за една година толкова пари наистена не си струва.Във форума има хора с опит могат да кажат колко изкарва.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Snegk,аз на една макара съм навил цяла ролка плетено на Суфикс 0.10,но нещо не ми харесва как върви.Сега се изтарикатих и си навивам корда Строфт 0.18 и когато си направя такъма,слагам от долу един метър плетено или 0.7 или0.10,като за целта използувам едни много нежни и финни вирбелчета,които изобщо не пречат.Строфта е много здрава корда но е малко твърда.Това не пречи след като вместо повод се слага плетено и линията става перфектна.Вадят се доста солидни шарани без да се притесняваш много-много че ще ти скъса.Аз съм много даволен и ти предлагам да пробваш този начин.Така със една ролка скъп конец,ще си късаш по 80 санта или 1 м влакно и ще си имаш да си ловиш наистина 2-3 години.избери си най-здравия брейд и дори и да е скъп,то така даваш пари само веднъж.Успех :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:x Eй 5кила смени си автара щото се почуствах се едно някой приател е пукнал :x много адски тъпа шега! :smt011
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
snegk

Мнение от snegk »

Кроки сега пгледнах моето влакно и то е на суфикс 0,17- 15лб добре отива,но от време на време прави бради,особено като мина от лека на тежка примамка.Неми се свидят парите за хубаво влакно.Благодаря за съвета,брат.УСПЕХ.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Снек,успех и на тебе.Ако дойда тази седмица до там,пак ще се обадя.Ако нещо те интересува или ти трябва,просто ми звънни и ще ти го донеса като идвам. :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

не мога да го разбера

Мнение от chipi_ »

Eи колеги какви са тея влакна където ги пълните тея шпули, :lol: тея рибоци на водни ски ли ги вадите или подводни скали разбивате.Единственно сомския риболов може да се напълни с плетено но и тогава е почти излишно поради цена,като един монофил 0.80-1.00мм. върши чудесна работа,и това плетено не се ли усуква когато пренавиите няколко пати,за поводи и аз ги правя ама да се пални цяла шпула е безмисленно още повече ако тарсим шаран и тем подобни.
Изображение
Zloto69
новобранец
новобранец

Мнение от Zloto69 »

Досега не познавам някой който е бил на плетено,след това да не се е отказал и да е минал отново на монофил.
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

Колега ти май познаваш много рибари . Аз примерно използвам една 25м. шок линиа плтено на Дам исъм много доволен . вече 3г не е мрьднало а доста риба е извадило .относно 300м мисля че е малко скьпичко .
Бъдете здрави за риболов
Zloto69
новобранец
новобранец

Мнение от Zloto69 »

Ми то никой не говори за мишоци с 25 м. влакно.
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

колега и ти май палиш . незнам дали знаеш но шок линиата е след влакното което е 045 и служи точно за да поеме силните удари които са точно в тоя дьлжина от брега.и рибата енаи силна тогава . Поне така е с големите шарани .зада напьлниш шпула с 300м. плетка и то хубава ще ти трябват ДОСТА ПАРИ. АКО ЛОВИШ СОМ СЬГЛАСЕН но за шоро не си заслужава .По наште язовири трудно ще извади някои над 30кл .

П.п Незнам как тьлкуваш написаното но не си ме разбрал
Бъдете здрави за риболов
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”