Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж за распъване
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Монтаж за распъване
Слагаме 300м.плетено,размер според вижданията на рибаря,после подвижно олово закрипено от двете страни със сачми,вързваме на основното влакно куката,на косъм.Аз мисля,че това е най здравия монтаж.Ако имате мнение и желание споделете.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
еее,ти ме разби пич
300м плетено сигурно е кьм 50 лв-кой ще си позволи 3 вьдици напр. с по 300
ми то по добре да си купуш ОЩЕ една барабар с макарата
бе,щегувам се донякьде-ама сигурно и за това никой не отговаря-аз лично на фидерите и една щукарска сьм наметал плетено,поводите за дьното само от плетено правя и пр-мнооо сьм доволен-ползвам 0,14 до 0,22,ама това вече си е изгьзица-начи не знам дали греша,но ми прави впечатление,че плетеното старее по бьрзо от.....МОНОИЛА
за две години се ранищва и то при положение,че аз главно на леко се занимавам и дьпо относително рядко използвам..има ли нещо такова,или просто ми е тьпо плетеното?(което не е мноо вьзможно,понеже сьм с различни марки)баати кефа е на фидера да си сложи- едно 0,14 например
корени вадим-нема кьсане,ама що така старее,не знам 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- krokibg
- учете се от него
Snegk,аз на една макара съм навил цяла ролка плетено на Суфикс 0.10,но нещо не ми харесва как върви.Сега се изтарикатих и си навивам корда Строфт 0.18 и когато си направя такъма,слагам от долу един метър плетено или 0.7 или0.10,като за целта използувам едни много нежни и финни вирбелчета,които изобщо не пречат.Строфта е много здрава корда но е малко твърда.Това не пречи след като вместо повод се слага плетено и линията става перфектна.Вадят се доста солидни шарани без да се притесняваш много-много че ще ти скъса.Аз съм много даволен и ти предлагам да пробваш този начин.Така със една ролка скъп конец,ще си късаш по 80 санта или 1 м влакно и ще си имаш да си ловиш наистина 2-3 години.избери си най-здравия брейд и дори и да е скъп,то така даваш пари само веднъж.Успех 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
не мога да го разбера
Eи колеги какви са тея влакна където ги пълните тея шпули,
тея рибоци на водни ски ли ги вадите или подводни скали разбивате.Единственно сомския риболов може да се напълни с плетено но и тогава е почти излишно поради цена,като един монофил 0.80-1.00мм. върши чудесна работа,и това плетено не се ли усуква когато пренавиите няколко пати,за поводи и аз ги правя ама да се пални цяла шпула е безмисленно още повече ако тарсим шаран и тем подобни.

- Виктор71
- ще става разбирач
колега и ти май палиш . незнам дали знаеш но шок линиата е след влакното което е 045 и служи точно за да поеме силните удари които са точно в тоя дьлжина от брега.и рибата енаи силна тогава . Поне така е с големите шарани .зада напьлниш шпула с 300м. плетка и то хубава ще ти трябват ДОСТА ПАРИ. АКО ЛОВИШ СОМ СЬГЛАСЕН но за шоро не си заслужава .По наште язовири трудно ще извади някои над 30кл .
П.п Незнам как тьлкуваш написаното но не си ме разбрал
П.п Незнам как тьлкуваш написаното но не си ме разбрал
Бъдете здрави за риболов