кефал по Янтра:)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

кефал по Янтра:)

Мнение от GE6_HUNT »

Вчера на брега на реката бяхме в 13:30,мястото ни беше заето,но човека каза че си тръгва вече и се ориентирахме там ,защото видяхме че беше напълнил 1 чувал-10kg плътно с кефали.Застанахме на неговото място и я започнахме на парче уклей и на пилешки чарва.До 5 часа тримата хванахме 15 кг кефали средно по 30 см до 40.Взимаше еднакво както чарвата така и шайба уклей,като почти нямаше празно хвърляне.Най големия проблем беше със залагането на стръв и откачането на рибата,но стръв се зарежда след 5-6 уловени риби,а когато нагълта,много зор се откача рибата в този студ.Днес нямаше как да отида пак,щото трябваше да уча за изпит,но `мойте хора ` са ходили от 9:00 сутринта и е имало някакъв дето грапел там и рибата се е събрала чак в 14:00. Тримата са хванали днес 12 кг общо,пак добра слъка,като е вземало повече на шайба уклей.
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

malei

Мнение от 6tukata »

Kak q lovite taq riba na -5 gradusa-ta tq izob6to tursi li si hrana?! :?
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Търси и още как!!!Цаката е да я спипаш къде се е групирала,можеш да разбереш като видиш до някой гъсталак във водата кафяво-червеникаво петно и милиони уклеи наоколо.Ние я спипахме и всичката риба буквално излезе от един дънер.Също така трябва да си много наблюдателен,щото при наличие на толкова много риба наоколо ти се струва че постоянно ти кълве ,а ситуацията е че уклейте се блъскат в кордата.И когато засечеш такова лъжливо кълване вадиш уклей за коремчето(поне се използва за сртув),скобар или просто люспа,и точно там е равотата че и кефала бута съвсем лекичко,а като засечеш излиза 200-300 грама рибок.
Go6o
новобранец
новобранец

Мнение от Go6o »

Къде точно ги ловите тея кефали по Янтра? Много килограми бе! Аз съм от Велико Търново и редовно ходя на Янтра, но не ми се вярва да ловите в такива количества точно през този сезон в тези студове. :)
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Адаш точно къде ги ловим не мога да ти кажа,защото един приятел ме заведе там и му обещах да пазя самото място в тайна.Иначе ако не бях обещал,щях да го напиша още от самото начало.Просто там рибата се е групирала много и местата се заемат от изгрев слънце.Единствено на баща ми съм му казал мястото и днес той отиде самичък там да обезрибява.Но ще ти кажа едно местенце дето пак ще останеш доволен,но не чак толкова-срещу паркинга на радиозавода.Спираш си колата на паркинга,преминаваш въжения most и слизаш до реката дето има един голям камък,пускаш до самия камък.Най добре за стръв да използваш шайба уклей.Ако не бута до камъка пускаш до някое храстче потопено във водата-там има такива места.Там всеки ден има рибари и като отидеш ги попитай най добре.Някои ловят на червей от магарешки бодил,дървесен или жълъдов но се хващат по-дребнички.Мястото трябва да е дълбоко най малко метър и половина.Кука 6-10 влакно за повод 0,12-0,14 но наъ жайно е да ди набара6 куде са групирани.Вуж самото те4ение също се хващат,но по-рядко.Наслука!!!
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

А относно това дето не ти се вярва ,ще ти докажа със снимки.Само трябва да ги прехвърля от на татко телефона и ше ги видите.
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Evalata

Мнение от 6tukata »

Pi4 qvno ste ucelili mestoto.Moeto selo e na 20km ot Veliko Turnovo,samo deto nikoq godina ne sum 4uval za takuv ulov.Samo vidqh edin put nekuv 4ovek s muharka be6e hvanal kum 10 kila-za 2-3 4asa,samo obikalq6e byrzeite i si hva6ta6e.V takova vreme samo edin put li ti se e slu4valo ili ribata kulve usileno?Da znam dali i az da se proam na nqkoq reka-da re4em Struma :lol: 6oto bih oti6yl za kef uikenda(drugiq),ako tolkkova kulve.E,uspeh s kefalite i dano hvane6 nqkoi po-eyr 4e teq po 200-300grama ne se borqt dostaty4no,za da ti napravqt kefa.NASLUKA :D :D :D :D :D
Go6o
новобранец
новобранец

Мнение от Go6o »

Този вир под паркинга на радиозавода го зная ама там много търмъчат.
А на трънни червеи и жъладови се ловят много рядко мерни кефали. Ловя с повод 0.10 и 0,14 ми е основното влакно и досега по тея места слука от мерни кефали нямам. :)
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Да си призная честно и аз не бях правил толкова добър излет (за кефали специално) до сега,даже по време на риболова се ощипвах да разбера дали сънувам щото такива сънища доста са ми се случвали,ама е реалност.Тези хора с които бях са болни мозъци и ако не всеки ден то през ден са за риба-проучват,търсят,пробват и т.н.Ако си бях вързал предварително поводи резултатът можеше да е почти двоен,ама аз отде да знам кви куки да си приготвя.От целия 5 часов риволов 1 час е заминал за завръзване на 5 куки на място,за откачане на нагълтали риби,за рязане и залагане на стръв и цялото това бавене само щото беше студено-5 и ми бяха замръзнали яко пръстите по такъв начин че не можех да държа стръвта в пръсти и я изпусках на земята камо ли като започвам да я забождам с куката-направо ми се плачеше.Въпреки че кълвеше с хвърлянето,мойте приятелчета оставиха това място на мен и отидоха да търсят по-едри кефали,щото тез не били огромни,но се върнаха след 1 час със същия калибър и зна4ително малко.За целия риболов имаше около 10 кефала по 20 см. върнати обратно в реката.
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

brao!!!

Мнение от 6tukata »

E,to i az imam dobri izleti za kefali,ama 4ak puk tolkoz :cry: Vednyj na Struma,dolu pri Bobo6evo bqhme hvanali 10 kefala po kum 30-40cm.-malki,ama izletyt be6e prili4en.Togava be6e esen i izleznaha na tiho mqsto mejdu 9 i 10 4asa,na ribka.Na selo(Qntra)dosta dobre davat lqtoto na djanka,ili po-kum esenta na jab4eta i skakalci. :lol: :lol: :lol: NASLUKA.

P.S. Ti na kolko si?(Ge6_Hunt)
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Да си призная честно аз за цяло лято не съм хванал толкова кефал,колкото онзи ден,може би защото много рядко ходя за такава риба.Иначе червеноперки,кустури,каракуди,и особено платика съм хващал неколкократно по 10 кг на излет,пак сами4ък,но кефал за пръв път и най-интересно,че излезе от едно място без да се местя.На село Янтра на пречиствателната станция на воблер съм ги хващал най много,но сравнително дребни-предимно маломерни.
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Ще направя 22 на 10ти февруари.
Go6o
новобранец
новобранец

Мнение от Go6o »

Адаш, кога ще видим снимчиците :D
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

hm..

Мнение от 6tukata »

Abe Go6o ti verno li ne verva6 na Ge6_Hunt.Ima dni,v koito kefala se pretrepva da tursi hrana,da gulta ribki,djanki i nasekomi,a ima i takiva deto samo minava pokrai struvta,podu6va q problqsva s GOLQMOTO si tqlo i otminava.Qvno Ge6_Hunt e slu4il denq i mqstoto.....
Za razlika ot men..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Go6o
новобранец
новобранец

Мнение от Go6o »

Ходя на Янтра от 4 год. редовно- през зимата, лятото и т.н. Риболовствам в участък от около 5-6 км. и досега толковва риба там не съм чул някой да е хващал. Не че не вярвам на адаша но ми е интересно да видя снимчиците :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”