Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Великден на Доспат
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Великден на Доспат
здравеите колеги. за Великденските празници ще ходя на Доспат.никога не съм бил на този язовир,за което ви моля за малко информация.какви видове има.какво кълве през този сезон и на какво.споделете мнения за водоема като цяло. Благодаря ви предварително.
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
По добре изчакай да се скъса някоя садка
та тогава отиди там да останеш с добри впечетления от язовира щом ти е за първи път да ходиш на Доспат
Иначе в язовира има доста голямо разнообразие на риба ,но и на мрежари
Наслука колега все пак смятам ,че ако отидеш няма да съжаляваш ,защото язовира е уникален ,а и природата също:)

Иначе в язовира има доста голямо разнообразие на риба ,но и на мрежари

Наслука колега все пак смятам ,че ако отидеш няма да съжаляваш ,защото язовира е уникален ,а и природата също:)

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- велчев62
- ще става разбирач
Жоро от мен никаква прясна информация
Всяка година ходя през отпуската но по 7-дни,като се храни на едно и също място пъстърва си дава.
Искам да съм ти полезен със информацията която ще ти дам сега:
През април преди забраната на 2005г последно лових там на така наречените стъпала,а защо им викат така ,защото показва всяко изменение на нивото на водата.Можеш да видиш до къде е било най пълноводен язовира.Мястото се намира непосредствено преди града.
А сега за захранката и начина на риболов:
4-ри човека с 2кг пинки купени на едро спомням си цената беше 40лв,гранули за пъстърва,кръвна плазма и кус -кус.Един до друг ловим на 15-20метра максимум на вътре на ВАГЛЕР НА 10 номер кука повод 0.12 ,основно влакно 0.14
Стръвта беше основно ручейник и пинки.
Съветвам Ви захранката и стръвта да не си купувате от там,а по точно от ЦАРЯ и съвети не взимайте от него,защото може да Ви препоръча за стръв локум,тази стръв се използва само през лятото,а сега само жива стръв.Преди няколко години бяха искупили локума по магазините,но наистина си вземаше рибата,но през лятото.
Хранете периодично по малко,ако не на 1-вия ден то на 2-рия съм сигурен,че ще имате успех.
Ако отидете,желая Ви успех
Всяка година ходя през отпуската но по 7-дни,като се храни на едно и също място пъстърва си дава.
Искам да съм ти полезен със информацията която ще ти дам сега:
През април преди забраната на 2005г последно лових там на така наречените стъпала,а защо им викат така ,защото показва всяко изменение на нивото на водата.Можеш да видиш до къде е било най пълноводен язовира.Мястото се намира непосредствено преди града.
А сега за захранката и начина на риболов:
4-ри човека с 2кг пинки купени на едро спомням си цената беше 40лв,гранули за пъстърва,кръвна плазма и кус -кус.Един до друг ловим на 15-20метра максимум на вътре на ВАГЛЕР НА 10 номер кука повод 0.12 ,основно влакно 0.14
Стръвта беше основно ручейник и пинки.
Съветвам Ви захранката и стръвта да не си купувате от там,а по точно от ЦАРЯ и съвети не взимайте от него,защото може да Ви препоръча за стръв локум,тази стръв се използва само през лятото,а сега само жива стръв.Преди няколко години бяха искупили локума по магазините,но наистина си вземаше рибата,но през лятото.
Хранете периодично по малко,ако не на 1-вия ден то на 2-рия съм сигурен,че ще имате успех.
Ако отидете,желая Ви успех
- велчев62
- ще става разбирач
Наистина кой е ЦАРЯ,държи риболовен магазин в Доспат,знаят го всички,малко на забутано място в собствения си двор.ИНФОРМАЦИЯ за язовира знае всичко-къде,как с какво и дава достоверна информация но зависи с оборота,който ще му направиш,нали се сещаш.Той не е само собственик на риболовен магазин но е и голям риболовец,ходили сме заедно за риболов на язовира.Ако отидете в магазина,ще видите какви шарани е хващал на Доспат в снега през зимата,снимани и закачени в магазина му.
А какво е садки?
Това са плонтони във водата обградени с мрежи в дълбочина за развъждане на пъстърва.
А какво е садки?
Това са плонтони във водата обградени с мрежи в дълбочина за развъждане на пъстърва.
-
- разбира нещата
Колега потова време трябва да наблегнеш на хщника, за мирните риби мисля че е рано.Аз ходя всяка година юли за 20 дена,но тогава ловим червеноперка,каракуда,шаран (пастърва) рядко.Снимките от галерията са от там , страхотна природа.Ще чакаме като се върнеш да споделиш как е. Весело прекарване 

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Великден на Доспат
Колега,ще ти бъда благодарен за информация след Великден,ние се каним в края на месеца да идем за няколко дни.На слука ти желая.