Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг комплект
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- jordanpetkov
- разбира нещата
Спининг комплект
Здравеите и за много години.
Практикувам шаранджииски риболов, и нищо не разбирам от спининга.
Решил съм да си купя спининг + макара, среден клас.
Та молбата ми е следната, срещнах трудност при избора на спининг и макара, и за това ще питам знаещите.
Бюджет за комплекта 200лв. може и втора ръка да е, от по висок клас.
Благодаря предварително на всички отзовали се на молбата ми.
Практикувам шаранджииски риболов, и нищо не разбирам от спининга.
Решил съм да си купя спининг + макара, среден клас.
Та молбата ми е следната, срещнах трудност при избора на спининг и макара, и за това ще питам знаещите.
Бюджет за комплекта 200лв. може и втора ръка да е, от по висок клас.
Благодаря предварително на всички отзовали се на молбата ми.
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Re: Спининг комплект
Колега по-лесно ще стане,ако се контретизираш.
На какви водоеми ще ловиш?
Каква риба ще търсиш?
А според това и примамките които ще използваш.
Така повече колеги ще могат да ти помогнат
Каква риба ще търсиш?

- jordanpetkov
- разбира нещата
Много си прав колега, но нямам никаква идея как се борави с този комплект.Ramzey написа:Колега по-лесно ще стане,ако се контретизираш.
Каква риба ще търсиш?
Ще се ползва основно на язовири, когато съм за шаран в свободното време, сутрин и вечер когато е активен хишика.
А за примамки и грамажи не знам нищо конкретно, наи вероятно блесни, силиконки, воблерчета.
С две думи съм на вие с този риболов, един вид незнаещ начинаещ.
Предполагам че по язовирите ще се лови основно кустур, бяла риба, сом.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Спорд мене костурът е сравнително най-лесната мишена в язовирите ни и затова с него имаш най-голям шанс. Отделно от това разбирам, че спининга ще го въртиш между другото, за по някой час на ден, с две думи да се поразсееш. Затова лично аз те съветвам да не даваш толкова пари за комплекта, щом няма да го ползваш често и не ти е пръв приоритет. Затова си вземи пръчка SERT EXCEED 2.40м. на 5-21 гр. (доказана въдица за немного пари) и макара Ryobi Ecusima 2000 - ще ти излезе има няма 120-130 лева, та ще ти остане някой лев за примамки. 

- stefan4etoo
- сериозен играч
+1 и ще имаш супер комплект за тези париSleepwalker_ написа:Спорд мене костурът е сравнително най-лесната мишена в язовирите ни и затова с него имаш най-голям шанс. Отделно от това разбирам, че спининга ще го въртиш между другото, за по някой час на ден, с две думи да се поразсееш. Затова лично аз те съветвам да не даваш толкова пари за комплекта, щом няма да го ползваш често и не ти е пръв приоритет. Затова си вземи пръчка SERT EXCEED 2.40м. на 5-21 гр. (доказана въдица за немного пари) и макара Ryobi Ecusima 2000 - ще ти излезе има няма 120-130 лева, та ще ти остане някой лев за примамки.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здрасти колега и за много години ! Аз съм начинаещ спинингист, та може и да не вземаш моето мнение много на вътре
Аз взех Shomano Catana CX 270 M (2.70 метра) пръчка и Shimano Catana 2500 FB макара. Комплеката излезе около 180 лева и съм доста доволен. При мен грешката беше че се нахвърлих на "УЛОВИСТИ" и скъпи примамки в самото начало, което мисля че беше грешка. Съвета ми е да вземеш най-обикновенни mepss-чета 2-ри 3-ти номер сребърни и златни без никакви укриси и ще имаш резултат. http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=58224 това е моята тема и мисля, че колегите доста неща са описали и ще ти е полезна. Искам дадобавя и още нещо - Щом веднъж хванеш спининга ще забравиш шараните, поне при мен така стана. Уж на майтап докато чакам нещо да удари на хранилката и царевицата взех да въртя
сега не ми се хващат другите пръчки. Има много магия в тоя риболов
дано съм ти бил полезен. Поздрави и много "крокодили" да извадиш 

Времето лети като магнит.
- jordanpetkov
- разбира нещата
Прочетох темата и ми се изясниха доста неща на пръв поглед.malkia_boxing написа:Здрасти колега и за много години ! Аз съм начинаещ спинингист, та може и да не вземаш моето мнение много на вътреАз взех Shomano Catana CX 270 M (2.70 метра) пръчка и Shimano Catana 2500 FB макара. Комплеката излезе около 180 лева и съм доста доволен. При мен грешката беше че се нахвърлих на "УЛОВИСТИ" и скъпи примамки в самото начало, което мисля че беше грешка. Съвета ми е да вземеш най-обикновенни mepss-чета 2-ри 3-ти номер сребърни и златни без никакви укриси и ще имаш резултат. http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=58224 това е моята тема и мисля, че колегите доста неща са описали и ще ти е полезна. Искам дадобавя и още нещо - Щом веднъж хванеш спининга ще забравиш шараните, поне при мен така стана. Уж на майтап докато чакам нещо да удари на хранилката и царевицата взех да въртя
сега не ми се хващат другите пръчки. Има много магия в тоя риболов
дано съм ти бил полезен. Поздрави и много "крокодили" да извадиш
Ще изчакам и други предложения по темата и ще взема решение, с какво да се оборудвам.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... r#p1028482
Тази пръчка мисля ще покрие всичките ти нужди
Предполагам, че цената й също не е крайна, та ще ти останат 60-70 лева за макара. За оставащите пари единственото адекватно нещо, с което можеш да се снабдиш е рьоби екусима. Моя съвет е да вземеш размер 3000 пък ако се запалиш на по-късен етап можеш да се сдобиеш с по-класна макара. Имай впредвид къде ще ловиш като избираш спининга, за да не брулиш орехи с него съобрази го с растителноста около водоема, за да нямаш ядове. При всички случаи си мисля, 2.40-2.70 са подходящи за повечето наши водоеми.
Тази пръчка мисля ще покрие всичките ти нужди

- antivik
- кандидат преподавател
Те това ти е решението, па като ти е и за сефте може да идеш и на още по-долен ценови сегмент. Просто да пробваш, що може и да не те тресне тръпката, хеле ако се случи да мяташ 4-5 часа и да няма ударSleepwalker_ написа:Спорд мене костурът е сравнително най-лесната мишена в язовирите ни и затова с него имаш най-голям шанс. Отделно от това разбирам, че спининга ще го въртиш между другото, за по някой час на ден, с две думи да се поразсееш. Затова лично аз те съветвам да не даваш толкова пари за комплекта, щом няма да го ползваш често и не ти е пръв приоритет. Затова си вземи пръчка SERT EXCEED 2.40м. на 5-21 гр. (доказана въдица за немного пари) и макара Ryobi Ecusima 2000 - ще ти излезе има няма 120-130 лева, та ще ти остане някой лев за примамки.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- вече хвърля и на тежко
Прът Daiwa Sweepfire 2.40,акция 10-40,тегло160g и макара Ryobi Ecusima или Ryobi Excia.С втората макара да ти легне макс на 170 лв.,с Екусимата-110-тина лв.За това,за което ти трябва просто е перфектно,гарантирам ти,че ще останеш доста доволен от съотношение цена-качество.
- jordanpetkov
- разбира нещата
Да речем че ще взема ryobi ecusima 2000 ама то различни цени на тази макара
или аз бъркам нещо???
Тук е наи евтина http://kevlar.netne.net/index.php?route ... uct_id=311
Тук наи скъпа http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=1757

или аз бъркам нещо???
Тук е наи евтина http://kevlar.netne.net/index.php?route ... uct_id=311
Тук наи скъпа http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=1757

-
- вече хвърля и на тежко
Какво те притеснява?Аз мойта Екусима 1000 я взех от тук,във Видин ,от един магазин за 52лв.,а гледам,че в Рибоко е 68 лв.,та....
- jordanpetkov
- разбира нещата
Притеснява ме дали не бъркам в това да са различни макарите от линковете.vdo написа:Какво те притеснява?Аз мойта Екусима 1000 я взех от тук,във Видин ,от един магазин за 52лв.,а гледам,че в Рибоко е 68 лв.,та....
-
- вече хвърля и на тежко
Не са,поне така,как са я описали в Кевлар.Нищо не пречи обаче,за по-сигурно да им пуснеш запитване.
stefan4etoo написа:+2 и ще имаш супер комплект за тези париSleepwalker_ написа:Спорд мене костурът е сравнително най-лесната мишена в язовирите ни и затова с него имаш най-голям шанс. Отделно от това разбирам, че спининга ще го въртиш между другото, за по някой час на ден, с две думи да се поразсееш. Затова лично аз те съветвам да не даваш толкова пари за комплекта, щом няма да го ползваш често и не ти е пръв приоритет. Затова си вземи пръчка SERT EXCEED 2.40м. на 5-21 гр. (доказана въдица за немного пари) и макара Ryobi Ecusima 2000 - ще ти излезе има няма 120-130 лева, та ще ти остане някой лев за примамки.
поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"