Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Ловешкия край-мит или легенда?
Модератор: sapuna
Риболов в Ловешкия край-мит или легенда?
Здравейте на всички колеги рибари и риболовци.Много се чудех къде да поместя тази тема и реших да е тука.Гледам,има отзиви за успешен и неуспешен риболов от различни краища на Родината ни.Обаче не виждам никаква информация за водоемите покрай Ловеч.Има ли колеги,които са от тук и знаят ли КЪДЕ КЪЛВЕ??? ,щото имаме доста водоеми в региона,но никой нищо не споделя!?! Според мен причините са 2 :или знаят къде има успехи и не казват,щото да не им хване някой рибата или като мене са се убедили,че напразно плащаме билети и ходим за слънчаци и бибани и т. н. Ами имаме си Крапец,Сопот,Стамболийски,Александрово,Мишковец,Славяни ,Бибора,Летница,Чавдарци и още много други малки гьолове и стари корита!Е не може пък навсякъде да е капо!Вярно,че както и на други места всичко е опоскано от мрежите,но все пак може би ще се намери някой да ме опровергае и да вдъхне кураж!На слука!

Здравейте колеги.Та по въпроса че не споделят колегите е точно че не искат кажат местата на които имат слука.Аз за риба ходя в Плевенско.Все още само сабирам само информация и се радвам на слуката на колегите в форума.Причината е че нямам време да отида за риба,но мосля че мога да ви бъда полезен.В момента се вади с промишлени количества бабушка и каракуда от яз.Долни дъбник.И никои не споменава нищо.А за Каменец нищо не съм чувал,но за яз.Садина общ.Пордим излиза каракуда и то с прилични размери ,но е много предпазлива и са необходими много финни такъми и задалжително кеп.Това е от мен.Дано съм ви бил полезен и е хубаво по често да си споделяме информация за водоемите по нашия край.
НАСЛУКА!!!!!!
- дидо
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
за Стамболийски пишем от време на време ама дали знаят и неказват или просто са прекалено малко тези от този краи и аз не знам аз лично не се сещам освен мен и още двама колеги да сме писали нещо за тези водоеми . и така за крапец иматели някфо прясно инфо там 80 % от риболовците са от Троян и Ловеч и останалите 20 % са севлиевци образно казано аз за този язовир не знам много за това ми е интересно чувалсъм за добри шарани и кефали от този язовир
ако знаете нещо пишете

Дидо,явно има някакви резултати в момента в тънкото на скалите,а може би вече и над моста-в посока Росица. И както беше писал един колега на 1000 рибаря 10 ловят що годе добре,а останалите колкото да не са капо.За Крапец почти няма какво да се пише-цяла зима не са вадили мрежите от към стената.Дано са успели някои екземпляри да се отърват,че да видим и ние риба,но като цяло водата е студена още.Между другото разбрах,че ловят уклей в преломския ръкав и дава горе-долу добре!

- daniel_g
- разбира нещата
Здравейте ето инфото за стамболийски - след севлиево - каракуда 0т 200-300гр до кило , събота бях сам , неделя бяхме с дидо резултатат добри каракуди , на бял , торен и стиропор , тук може да видите снимки и описание - пост номер 7
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=7166&highlight=
поздрави

поздрави
-
- новобранец
- Обратна връзка:
аз сам от ловеч но селото ми е малиново на което землище се намира крапец имам земя там даже повечето рибари знят мястото предполагам то е заградено и има големи церове (мишета) ватре и една колиба които колегите рибари често ми разбиват или ми горят коловите от оградата да се топлят но това са подробности истината е че рибата там изчезва има хора от селото който с това живеят покрай кащите им минава реката и те са я отбили а дворовете им са истински рибарници натапкани с риба от язовира а те наистина не си вадят мрежите от там даже и самите пазачи не един път на пук сам им замаквал лодката на средата на язовира а какво беше този язовир много болна тема мие това все пак там е бащинията ми отнемали са земите на дядо ми да го строят а сега дори на мен ми правят вартел горските там защтото постоянно се караме с тях не може някой шаранжия да е хварлил там 100 кг царевица и след него горките да пускат на шамандурата чорап с камък ватре и бучка карбит много ясно че язовира ще има лоша слава за да може пазарите в севлиево и ловеч да се залеят с тяхна риба 

дал Бог всеки му най-много на наз
-
- новобранец
- Обратна връзка:
нямам инфо за славяни не сам и виждал някой да лови нещо там скоро не само щука има там и сом има язовира е малак но много дълбок а за крапец знам ги тези по големия се казва керим именно тои има рибарник в тях и се заминава с това повече от 10 г и никой нищо не му прави аз една година му хванах 800 метра мрежа с един метален ченгел закачен за 10 метра важе теглен с водно колело
дал Бог всеки му най-много на наз