КАк са си направя радио управляема лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

КАк са си направя радио управляема лодка

Мнение от Gan4eff »

КАк са си направя лодка ама от онези малки моторни лодчици с които се изнася захранката или се изпраща такъма на по голямо разтояние от колкото може да се метнр с пръчкатаМоля дайте някакви идеи схеми и т.н.Аз имам вече идея за моторчето от каде ще го взема От коли4ката с дистанционно на лапето ама корпуса нещо ми убягва пак и не сам виждал по магазините каквито и да е лодчици от тоя вид смисъл без моторче и аз да го добавя .А съм чувал че са доста скъпи фабричните .Ако някой може да даде мнение заповядаите
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Gan4eff,
Работата не е много проста.Що става въпрос до управлението на това нещо.Нали трябва да го закараш до някъде,да го спреш,да откачиш "товара",да направиш завой и да го върнеш.
----------------------------------------------------------------------
Трябват ти така наречените Рулеви машинки:
Една за скорост/стоп
2-ра за завиване
Ако товара е под лодчицата ти трябва и команда-откачи товара и изпълнителен механизъм за това - някакъв електромагнит поне...
......Ако спрем до тука...тези рулеви машинки и т.н. трябва да ги управляваш...трябва ти ПРИЕМНИК - в лодката и ПРЕДАВАТЕЛ при тебе.
Не си ли виждал моделистите как действат - дали ще управляват самолетче,кола..все тая...Това е по-цивилизованият начин.
За друг с разни корди не ми се мисли...
Намери приятел моделист от по старите времена - може да му е останало нещо..и с негова помощ ще се оправиш...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:wink: Gan4eff тука с тая тема много хора традиционалисти в риболова биха се посмяли..............Но :!: Преди време в един магазин за (макети на Самолети и Кораби) в София който е в Пресечка на Цар Борис Трети бях влезнал да копувам подарък макет на титаник и разглеждах каталог от който може да избираш между 5000-ди модела :idea: и имаше такива които са за възрастни демек профешанал и съм почти сигурен 95% че видях някво подобие на салче с два три вида контейнери за разнасяне на медикаменти в рибарник.......спря ми вниманието щото имаше пастърви на страницата! и това ме навежда на мисълта че може да има и нещо за теб там! :idea:
Последно промяна от AL KAPONE на Чет Мар 29, 2007 8:41 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Преди време чух, или четох във форума ,че някакъв човек от Перник ги прави за 300-350 лв.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

В шаранджийския форум има няколко теми,но ефтени вариянти май няма.С тъга казвам,но повичето големи риби вече се вадят само на распъване.
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

MODELISTSTELDI/ или напиши това в google
Bobo
новобранец
новобранец

Мнение от Bobo »

Колега, провери тук: http://www.airgroup2000.com/forum/. Има доста информация, пък и можеш да питаш знаещите моделисти.
Наслука!
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мерси

Мнение от Gan4eff »

Мерси на всички които помогнаха за тази идея имайте предвид че ако успея да направя такава радиоуправляема лодка ще я пусна в форума да я видят сички и които желае да си направи сам без да има нужда да дава тези луди 300 -350 лева. както ви казах имам идея вече за задвижването и управлението и дистанционното Ще си ги набавя от една радиоуправляема количка на синът ми трябва само да се приспособи витло и перка .за одкачането и зака4ането също имам идея ама ще я кажа като стане работата щото тряя да съм сигурен че деиства въпросът в корпъса на самата лодка .Сега почвам да ровя какво ще изникне БЛагодаря ви
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
gerov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от gerov »

Имай в предвид, че вълните не се разпространяват еднакво на сушата и при вода. Така че експериментирай на малък водоем да не изгубиш лодката извън обхват.
MITKOY
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MITKOY »

не си играй с играчки .за да вкараш захранка и стръв на 200м първо лодката трябва да е голяма поне 1м за да можеш да я виждаш .второ дистанционното трябва да е поне 5w защото вч се поглъщат от водата те не се разпространяват еднакво на сушата и на вода.http://gallery.nariba.com/showgallery.p ... user=10894[/url]
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Под 150-200лв разходи ,тая идея не може да се осъществи(консултирах се с бивш корабомоделист).По добре си купи едноместна гумена лодка за тея пари ,поне и разходки ще си правиш.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
бат`Анто
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от бат`Анто »

Виж тук http://www.baitboat.org/. Може и да ти е от полза, поне за идеи.
бат`Анто
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от бат`Анто »

А това на вниманието на вносителите - http://www.alibaba.com/catalog/11275428 ... Boat_.html
Godjiro
новобранец
новобранец

Мнение от Godjiro »

Виж тук има много такива лодки ама много скъпи
http://www.allevoerbotenopeenrij.tk/
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”