Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Нестандартна дължина на ботуша ?!?
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- вече хвърля и на тежко
Нестандартна дължина на ботуша ?!?
Здравейте колеги! Току-що си купих нов мотор за лодката, но срещам проблем с монтажа му към транеца. Дължината на ботуша от лапата до антикавитационната плоскост е 436мм. Производителя го води къс ботуш, като съответно модела с дълъг има дължина 563мм. От изчетеното във форума, а и от препоръките на производителите знам че мотора трябва да се монтира така, че антикавитационната плоскост да е на растояние 5-25мм под дъното на лодката... но в спецификациите на този мотор е посочено растояние от 30-50мм. Височината на транеца на лодката ми е 381мм и поставяйки мотора директно се получава растояние от 55 мм - много си е, както и да го погледна! Молбата ми е ако някой има повече опит с това как влияе монтажа на мотора, да помогне със съвет - по принцип с малко преобразувания мога да повдигна транеца, така че да монтирам мотора на избрана от мен височина. Не знам дали е от значение, но лодката е тримаран и дъното в задната част, където мотора се потапя във водата е плоско. Благодаря предварително и успех на всички през новия сезон!
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Нестандартна дължина на ботуша ?!?
Някъде имаше въпроси по този въпрос.
Лично съм виждал транец с височина 44см,кото се наложи да се намаля на 38см.
Иначе за повдигане на транеца мога да ти покажа това - пък ти си знаеш там.

Само че,този е за 51см.
Лично съм виждал транец с височина 44см,кото се наложи да се намаля на 38см.
Иначе за повдигане на транеца мога да ти покажа това - пък ти си знаеш там.

Само че,този е за 51см.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Нестандартна дължина на ботуша ?!?
Това надграждане на транеца е направо супер - професионална работа... Моята лодка обаче е стъклопластова и мястото отвътре не е така широко (има направени въздушни отсеци към двата борда), но ако все пак се наложи - има как да се изгради по-висок транец. Измерих отново - антикавитационната пластина е на 55мм под дъното... тъй като производителя на мотора препоръчва 30-50мм, ще направя тест - не върви ли добре, следващото е ясно - експерименти с повдигане на транеца 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!