за торта в захранката

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ustata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

за торта в захранката

Мнение от ustata »

здравеите колеги, някои мойе ли да ми кайе нещо за гълъбовата тор в захранката,ползвал ли е някои такова нещо и с какъв успех
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Като прочетох заглавието и ми се преходи в "Неделя" :)
А то какво било:)...Ами колега..това е страхотна добавка към подхранката ако е тематичен риболов на бабушка и червеноперка.Има доста литература по този повод.И в нета..и в риболовните вестници.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Добавянето на гълъбовата тор се ползва основно при риболова на бабушка. В умерени количества има ефект и при останалите шаранови риби. Имай едно на ум, с добавянето й ще отсееш едрите риби. Малките не я харесват.

ПП. Специална при риболова на бабушка, ако линията не ти е построена много добре и стръвта ти стой над дъното, често се наблюдава обратен ефект. Кълването намалява(спира), тъй като дребните рибки, които кълват на 5-10-... см. над дъното си заминават, а едрите остават под стръвта.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ustata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ustata »

благодаря колеги, тази неделя го пробвах това с торта, но без никакав успех , пално капо :cry: :cry: :cry:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не се притеснявай колега, още е рано за да експериментираш със захранката.

ПП. Горе долу, колко тор сложи? Мисля, че 20% е тавана
ПП2. Каква ти е идеята с тая тор, какво искаш да постигнеш?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Специално за гълъбовата тор не мога да кажа нищо,но съм правил топки направо от торището на село и повярвайте ми,резултатите са налице.Става въпрос за попрегоряла животинста тор/овча най-добре/.Направо е бъкана с всякакви гадинки.Бодваш на куката тънка глистичка от същото торище и...
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”