Кефали р.Марица

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kiril.yankov
новобранец
новобранец

Кефали р.Марица

Мнение от kiril.yankov »

Привет на всички колеги и за много години,
Вчера на 20.01.2013г. реших да открия риболова за тази година, отидох на р.Марица при гр.Костенец. Хванах няколко риби /добре за старта на годината :lol: / кефал 5-6 бр. с болонезе и стреляне на бял червей. Но при два от кафалите по голямите бяха с черни петна по главите и опашките, нещо което го нямаше при малките и което виждам за първи път !!! Та искам да попитам някой от колегите ако се е сблъсквал с такова нещо- някаква болест ли е ? може ли да застраши популацията ? Питам понеже ги пуснах обратно, но за съжаление нямах с какво да снимам понеже си оставих телефоните във вкъщи /все пак отидох на тишина и спокойствие :lol: /
Благодаря за инфото предварително. :drinkers:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Кефали р.Марица

Мнение от simo72 »

Преди няколко години на Тополница , и аз съм хващал няколко подобни екземпляри , но честно казано не знам на какво се дължи. И на мен ми е доста интересно !
Върл Shimano фен!
Аватар
milkov
новобранец
новобранец

Мнение от milkov »

По река Росица при Севлиево също се хващат такива риби, май някъде имаше подобна тема.
praktikuvam standarten i nestandarten ribolov
Аватар
Skellington
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skellington »

На Огоста също, като го разчоплиш с нокът и се размазва като мастило... Хващал съм риби покрити от край до край, като пъстърви,ама какво точно е...
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”