Мнения за директен

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

gabanka
новобранец
новобранец

Мнения за директен

Мнение от gabanka »

Здравейте колеги.Решил съм да си купя 7м директен.Спрял съм се на този модел http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type=
Моля, ако някой го притежава да изкаже впечатления:Как се държи, става ли за по едри риби(до 700-800гр.).Ще бъда благодарен! :)
ivan_72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Мнения за директен

Мнение от ivan_72 »

С ластик единица няма да имаш проблеми, друг е проблема според мен-теглото. Но нека колега който притежава такава сопичка да даде мнение,аз ловя с Уника на същата марка и съм много доволен от пръчката.
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Колега unicata не тежи ли около 400гр. на 7метра?
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Тежък е :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

7 метрова въдица, след продължителен риболов натежава...но има едно по-важно нещо от собственото тегло на пръчката, а именно нейният баланс...не е ли добре балансирана, ще ти откъсне ръката...пък ако ще и 300 гр. да е.
За това пръчката трябва да се подруса, за да се прецени... :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ivan_72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan_72 »

Не Униката тежи точно 275гр. уникална тояжка, но за съжаление счупих второ коляно и не мога да намеря друго такова, понеже моята е доста стар модел. А новия модел тежи 420гр.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

gabanka написа:Здравейте колеги.Решил съм да си купя 7м директен.Спрял съм се на този модел http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type=
Моля, ако някой го притежава да изкаже впечатления:Как се държи, става ли за по едри риби(до 700-800гр.).Ще бъда благодарен! :)
Аз имам такава директна осмица! Пръта е перфектен за парите си и става и за по-едри риби над 2+. Фабрично е със шпиц, но може да бъде оластичен с допълнителен кух връх(моят в момента е с ластик 1.6 на четвърто коляно и мога да ловя риби 5+), Много стегнат, изпънат и добре балансиран прът за средни и и по-едри рибим с реална дължина и тегло(което хич не е маловажно). Ползвам го основно в затворени водоеми, вече пета година. Това дето "тежал"...има къде къде по-леки, дето тежат повече заради лошия баланс а и за риби по 1-2 кг и повече, телескоп 7 м под 300-320-340 гр. въобще не е на дневен ред за коментар; може случайно да извади и такъв шаран, но не и за постоянен целеви риболов на такива риби с "клечки за зъби". :idea: :wink:
Изображение
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Благодаря за компетентните отговори(благодаря на Бачо Илия за подробния коментар).А да попитам как стоят нещата с резервните части??
ivan_72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan_72 »

Съгласен съм с колегата tamihal.А тебе Бачо питам къде ги ловиш тези шарковци 5+,на кой платен та и ние да идем даси хванем по един.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ето бе бачовото... на посоки, един около толкова с такъв прът, само че с ластик 1.4 на трето и около 15-20 минути разправия до като го кепна:

Изображение

п.п. пръта се вижда на земята, пък на тоя гьол ми беше за сефте...предния ден и този, с общо петнадесетина такива по 3-5+............
"Такива", вече ги има почти навсякъде, само че не всички директни стават за тая работа(както и не всички риболовци.... :D ), та тъй! :wink: :drinkers: :drinkers:

п.п.п. за този модел ИМА резервни части, което е малко странно за за пръти от този ценови клас, но е факт и лично аз съм доволен от обслужването на този онлайн магазин по принцип и като цяло! :idea:
Изображение
jeko
новобранец
новобранец

Мнение от jeko »

Колеги предстой ми покупка на директен 5-ца,видях това
http://www.bulit2000.com/formax-invento-pole
но се чудя дали е реално теглото на пръчката.
Ако някой ползва такава моля да сподели.
Приемам и други предложения.
tiho76
новобранец
новобранец

Мнение от tiho76 »

tiho76 написа:купубаите евтини прати за гола пра4ка по добре дае малко по тегка но поне има матерал в неа ползваш 2 3 години тч се амортизира троши и си копуваш нова
Превод:
Купувайте евтини пръти за гола пръчка,по добре да е малко по тежка,но поне има материал в нея.Ползваш 2-3 години,тя се амортизира троши и купуваш нова! :D

By Paublo
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”