Що е то СПИНЕР?

Модератор: sapuna

iliq_81
новобранец
новобранец

Що е то СПИНЕР?

Мнение от iliq_81 »

Здравейте колеги,
тъй като почти от никаде не можах да намеря информация. Искам да попитам кога се използва СПИНЕР, става ли за риболов на щука и костур и най-важното как се води линията и какви тънкости има риболова на СПИНЕР.
Надявам се, че ще се намерят колеги използвали тази примамка за да изкажат своето мнение и препоръки.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Що е то СПИНЕР?

Мнение от cronos39 »

Здравей колега.Под спинер аз разбирам spinner bait.Ползвам ги за рибо;ов на бас и щука,най вече когато искам да открия активни риби.Начините на ползване,хвърляш и въртиш бързо или въртиш с паузи.
Прикачени файлове
unnamed.jpg
unnamed.jpg (8.49 KiB) Преглеждано 6348 пъти
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Павката Иванов веднага би ти отговорил, че спинер идва от английската дума и означава въртя. Сиреч, всички спинери са въртящи блесни. Предполагам обаче, че имаш предвид блесните на Spro. Оловна рибка с блесна отзад. Добре е да изясниш това обстоятелство. Виж тази тема, дали ще отговори на въпроса ти : http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=57468
iliq_81
новобранец
новобранец

Мнение от iliq_81 »

dantho.mihov написа:Павката Иванов веднага би ти отговорил, че спинер идва от английската дума и означава въртя. Сиреч, всички спинери са въртящи блесни. Предполагам обаче, че имаш предвид блесните на Spro. Оловна рибка с блесна отзад. Добре е да изясниш това обстоятелство. Виж тази тема, дали ще отговори на въпроса ти : http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=57468
Колега,
благодаря за темата, мисля че може да се научи нещо от там.
За жалост обаче в нея не се уточняват подробности, ефективност и водене на примамката наречена "СПИНЕР".
За да уточня, СПИНЕР както и в гугъл да напишеш означава само едно единствено нещо и това е - оловна форма на малка рибка с закачена от долу тройка кука и с листенце вместо задна перка на може и ролков вирбел.
Надявам се като пусна тази тема да се включат колеги използвали този вид примамка и да дадът обективни мнения и съвети за да стане ясно на всички, които искат за в бъдеще да използват СПИНЕР.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Чел съм откъслечни коментари пръснати в различни теми. И аз имам от тези примамки, но моите са реплика на Spro 15 гр. Много рядко съм ги ползвал и то за проучване на дъното за наличие на закачки и имам само един Костур на тях. Водил съм ги равномерно и по-бавно, като почти "драпам" по дъното. Довечера очаквай включване на по-опитните колеги.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

За мен Спинерите се разделят на :
1) Спинер Байт - всякакви такива подобни монтажи, включващи листо и някаква друга подобна примамка :
Изображение
2) Тейл Спинер - подобни на :
Изображение
3) обикновени спинери - всяка една въртележка, като включвам и подобни разновидности :
Mepps Perch Tandem
Изображение
Mepps Aglia Spinflex
Изображение

Начина им на провеждане е определено с бърз ход на макарата или с равномерен, защото при бавен ход въртящото се листо, което е и основния компонент губи ефективността си - върти се по-бавно и определено създава по-малко вибрации и шум под водата.
Другото е, че ако са Тейл Спинери почват да ровят по дъното, закачат се и се късат на 100% .
Спинер Байта може и както каза cronos39 с паузи.
Изображение
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

Обичам природата, но не само на картинка !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”