Шаран със стръв рибка(горчивка)

Модератор: sapuna

Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Шаран със стръв рибка(горчивка)

Мнение от Husmen1983 »

ЗДр колеги,прочетох тука някъде във форума че има рибари които не вярват че може да се хвани шаран и то хубав на рибка.аз лично съм хващал доста пати на рибка.клъвне ли ми на рибка съм сигорен винаги че е мин 1.5 кг.дребосъците не могат да си хапват рибка.може би храносмилането не е толкова добро.даже от опит знам че през зимата рибата гледа да хапва храна която има повече протеини и мазнини.нека опитните рибари да погледнат темата и да си кажат мнението.благодаря.наслука на всички.
за сега нямам такъв.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Хапват я и дребосъците :wink:
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

На развъдниците на Николаевка съм хващал шаранчета по 800-900гр.на рибка от самия водоем :wink:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Потвърждавам - преди много години по някои язовири из Врачанско есенно време особенно, по едър шаран вървеше на парче от кротушка (байковец по врачански).Няма причини и сега да е така.
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

отиди на тец-1(гълабово) и на канала и на големия шарана само на рибка излиза и то на сланчевка.на царевица са до 400гр оттам нагоре само на рибка.успехи
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

Шарана по Шуменската околия кълве на псевдоразбора,каракудата и тя папа на псевдоразбори
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Смея да твърдя , че шарана ( от 2 кила нагоре ) си обича рибката , особено кротушка и пръскач , тоест , продълговати рибета . Ако водоема където ловите има в изобилие от тези рибета , заложете на тях , няма да съжелявате... !
Всичко това ви казвам от личен опит , и си нося цялата отговорност... , но ако не сте хванали нищо , време е да си поемете своята !
И още нещо , не слагайте куки по - големи от №4 , все пак се опитвате да ловите хитрец...!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

dimitar_ написа:Смея да твърдя , че шарана ( от 2 кила нагоре ) си обича рибката , особено кротушка и пръскач , тоест , продълговати рибета . Ако водоема където ловите има в изобилие от тези рибета , заложете на тях , няма да съжелявате... !
Всичко това ви казвам от личен опит , и си нося цялата отговорност... , но ако не сте хванали нищо , време е да си поемете своята !
И още нещо , не слагайте куки по - големи от №4 , все пак се опитвате да ловите хитрец...!
Съгласен съм.Само мога да кажа че съм виждал уловен на рибка и под кило ,така че са възможни изключения :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

аз лично съм хващал и под половинка на малко мъртво рибе,даже веднъж и червеноперка на съвсем мъничък часовник.Може би не трябва да се слага много дребна рибка :roll:
Там където съм търсил шарковците на рибка беше пълно с дребна псевдоразбора,и съответно стръвта беше същата.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Прав си за шарана под кило , но то и другия си излиза рядко , така че са в една "графа"...
Ще ти дам дори пример : ... имаме едно язовирче до Разград в с. Липник (русенлии си падаха по него , но сега арендаторите не го разрешават ) и там шарана биеше предимно на пръскач и суха царевица . Но имаше дни в които удряше таранка голяма от размера на стръвта до 800 гр. , за шарана изобщо не идваше ред , в добрите дни се случваха по 2 - 3 удара , разбира се бяха около петици и в такъв момент забравяш всичко друго !
Последно промяна от dimitar_ на Чет Апр 05, 2007 10:06 pm, променено общо 1 път.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Ами явно всеки е хващал...или повечето, мирна риба целенасочено или случайно на такава стръв.При мен само един път-таранка около 15 см. на яз. Бели Лом!А си мислех,че съм някакво изключение!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

на частен язовир(близък до яз.ген.колево)кълвеше само на рибе и то живо.спре ли да мърда рибето-кълването рязко спадаше.шараните бяха от порядъка 1,5-3кг.на николаевка и тича съм виждал сериозни парчета вадени на рибка(мъртва).
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

всите риби си падат по рибетата... ловил съм и шаранчета по педя на кубинка, и то не случайно, а по 10 на ден. на същета стръв съм ловил и каракуда
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Шарана си кълве на рибка и то много добре, но моите наблюдения са че тази стръв по никакъв начин не селектира размера на рибите които ловим, т.е. няма начин да заметнем на рибе и да очакваме шаран над 2кг. примерно...поне при мен не се получава :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”