Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Утежнение за плувка на отделно влакно ?
Модератор: sapuna
- prodigy666
- разбира нещата
Утежнение за плувка на отделно влакно ?
Мисълта ми е да си направя в нас на 0.14 като основното влакно няколко начина на подреждане на съчмите с вирбели от 2 те страни и по време на риболова да експериментирам с подредпата
- CrossFire
- разбира нещата
Re: Утежнение за плувка на отделно влакно ?
Вариантите за разместване на съчмите не са хиляди! Ползвай качествени съчми, влакно средна хубост и няма да имаш проблеми при размествнаето на утежнението.

- prodigy666
- разбира нещата
смисъл да ги размествам върху основното влакно по време на риболова или ще стана да си направя 3-4-5 подредби в къщи и да и сменям на реката ?CrossFire написа:Вариантите за разместване на съчмите не са хиляди! Ползвай качествени съчми, влакно средна хубост и няма да имаш проблеми при размествнаето на утежнението.
Да,можеш да го направиш. Просто използваи по-финни вирбели.Не е лошо снадката с вирбела да е по-високо към плувката ти,за да нямаш излишни натрупвания в долната част.
фен клуб-скобар
- CrossFire
- разбира нещата
Да.prodigy666 написа: смисъл да ги размествам върху основното влакно по време на риболова?

- genov_eng
- научил се да хвърля
Почти половината колеги ловящи на мач прилагат тази тактика. Предварително си правят готови утежнения м/у два вирбела и ги носят навити на мотовилки на която е написан грамажа. Някои ползват малко по-дебело влакно, за да не отслабва линията (спрямо основното) при монтажа на съчмите. Единственият недостатък са големият брой възли. Аз лично не го практикувам, защото ми е трудно да се ориентирам при толкова много мотовилки, ваглери, начин на групиране на утежненията
На платените водоеми за шаран (и при мача, и при фидера) правя монтаж директно на основното. Даже и куката вързвам на него понякога.
Успех!

Успех!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
От две години ползвам подвижни оливетки със шлаух движещи се между два микровирбела (Но. 20 или 22) имам си класьор със различни утежнения и слагам това което е подходящо за водоема. Колкото повече възли има по линия толкова по-слаба става тя, но на мен за две години не ми се е отвързал нито един, ако се къса нещо то ще е повода 

Match Fishing :]