Утежнение за плувка на отделно влакно ?

Модератор: sapuna

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Утежнение за плувка на отделно влакно ?

Мнение от prodigy666 »

Мисълта ми е да си направя в нас на 0.14 като основното влакно няколко начина на подреждане на съчмите с вирбели от 2 те страни и по време на риболова да експериментирам с подредпата
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Re: Утежнение за плувка на отделно влакно ?

Мнение от CrossFire »

Вариантите за разместване на съчмите не са хиляди! Ползвай качествени съчми, влакно средна хубост и няма да имаш проблеми при размествнаето на утежнението.
Изображение
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

CrossFire написа:Вариантите за разместване на съчмите не са хиляди! Ползвай качествени съчми, влакно средна хубост и няма да имаш проблеми при размествнаето на утежнението.
смисъл да ги размествам върху основното влакно по време на риболова или ще стана да си направя 3-4-5 подредби в къщи и да и сменям на реката ?
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

Да,можеш да го направиш. Просто използваи по-финни вирбели.Не е лошо снадката с вирбела да е по-високо към плувката ти,за да нямаш излишни натрупвания в долната част.
фен клуб-скобар
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

prodigy666 написа: смисъл да ги размествам върху основното влакно по време на риболова?
Да.
Изображение
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Почти половината колеги ловящи на мач прилагат тази тактика. Предварително си правят готови утежнения м/у два вирбела и ги носят навити на мотовилки на която е написан грамажа. Някои ползват малко по-дебело влакно, за да не отслабва линията (спрямо основното) при монтажа на съчмите. Единственият недостатък са големият брой възли. Аз лично не го практикувам, защото ми е трудно да се ориентирам при толкова много мотовилки, ваглери, начин на групиране на утежненията :) На платените водоеми за шаран (и при мача, и при фидера) правя монтаж директно на основното. Даже и куката вързвам на него понякога.
Успех!
Гено Генов
Изображение
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

От две години ползвам подвижни оливетки със шлаух движещи се между два микровирбела (Но. 20 или 22) имам си класьор със различни утежнения и слагам това което е подходящо за водоема. Колкото повече възли има по линия толкова по-слаба става тя, но на мен за две години не ми се е отвързал нито един, ако се къса нещо то ще е повода :)
Match Fishing :]
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”