Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Зарибяване
Модератор: bobopeli
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Зарибяване
Колеги,отварям тази тема за въпроси и отговори относно зарибяване,зарибителен материал,търговци и т.н.
Аз лично искам да попитам от къде мога да намеря зарибителен материал балканска,или дъгова пъстърва,на какви пари и в какво количество.Нямам много налични средства,но искам да съм запознат горе-долу с цените,количеството и килограмите.Идеята ми е за зарибяване на една рекичка около Варна,по природа сходна с поречието на р.Батова.Условията са добри за развъждане на речен кефал,пъстърви,костур,уклей,малките рибки като бабушка,кротушка,също и таранка.Надявам се да получа инфо поне за някой от споменатите видове риби.
Аз лично искам да попитам от къде мога да намеря зарибителен материал балканска,или дъгова пъстърва,на какви пари и в какво количество.Нямам много налични средства,но искам да съм запознат горе-долу с цените,количеството и килограмите.Идеята ми е за зарибяване на една рекичка около Варна,по природа сходна с поречието на р.Батова.Условията са добри за развъждане на речен кефал,пъстърви,костур,уклей,малките рибки като бабушка,кротушка,също и таранка.Надявам се да получа инфо поне за някой от споменатите видове риби.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе не съм на ТИ с пастървите,ама как ги мислиш да живеят в най-долното течение и колко трябва да пуснеш че да хващаш аджеба ... все пак това е река не забравяй че тя се влива в друга река и така...познай докаде.Пък и дори да оживеят ще се изместят към по хладните и бързи води
.

За бракониерите само слънчаци
!

-
- вече хвърля и на тежко
калканчо ти наистина не си на ти ходил ли си по Батова да видиш че реката ще и е що годе удобна на пъстървата ... камба и аз се замислих след един излет по батова .. чух че преди са я зарибявали с пъстърва от там горското ли кои то нали има и хижа там ... ако се съберат повече инициатори можем да направим нещо по въпроса заедно
- barutchiata ©
- Администратор
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако тази река има бързо течение вероятно ще успеете,но инак не.
Имайте предвид че пъстървата е много деликатно същество дори понякога като я хванеш дори в рамките на 30 секунди да я пуснеш и умира.
Запознат съм доста добе с аквакултурите на пъстърва и знам че тя е най-трудната за отглеждане на сушата следователно и най-трудно оживява с реките примерно
.
Имайте предвид че пъстървата е много деликатно същество дори понякога като я хванеш дори в рамките на 30 секунди да я пуснеш и умира.
Запознат съм доста добе с аквакултурите на пъстърва и знам че тя е най-трудната за отглеждане на сушата следователно и най-трудно оживява с реките примерно

!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тц, най-лесна е за отглеждане стига да са спазени условията за отглеждане.
Най-малко водна кубатура изисква, много бързо расте.
Единственото скъпо е храната с която се храни и там трябва да се внимава да не се прехрани и да остава храна на дъното да загнива.
Гледа се в бетонни корита, точно за да няма процеси на гниеене, отделят се рибките по големина защото при определена разлика се самоизяжда.
Вижте тея рибарници който казвате , че се намират нагоре по спомената река, мисля че човека ще ви продаде някакви бройки
за превоза во трябва някой с бус или в най-лошия, ама в най-лошия случай с баничарка.
Вземате голям бидон, ако имате от тея квадратните, ао не с обикновен става, бутилка кислород(продават се почти навсякъде, става въпрос от тези за оксижените), термометър и капак за бидона.
Важно условие е рибата да не е хранена преди пренасянето и температурата на водата да не се различава много, ако трябва цопвате бидона от мястото където ще вземате рибата. Пускате кислород в него с най-обикновен маркуч(по възможност армиран за да издържа на налягане), ако не е хранена рибата може да я возите докато свърши кислорода.
После внимавайте където я пускате пак за температурата
Това за пъстървате, другите се пренасят доста по лесно, с изключение на бялата риба.
Най-малко водна кубатура изисква, много бързо расте.
Единственото скъпо е храната с която се храни и там трябва да се внимава да не се прехрани и да остава храна на дъното да загнива.
Гледа се в бетонни корита, точно за да няма процеси на гниеене, отделят се рибките по големина защото при определена разлика се самоизяжда.
Вижте тея рибарници който казвате , че се намират нагоре по спомената река, мисля че човека ще ви продаде някакви бройки

за превоза во трябва някой с бус или в най-лошия, ама в най-лошия случай с баничарка.
Вземате голям бидон, ако имате от тея квадратните, ао не с обикновен става, бутилка кислород(продават се почти навсякъде, става въпрос от тези за оксижените), термометър и капак за бидона.

Важно условие е рибата да не е хранена преди пренасянето и температурата на водата да не се различава много, ако трябва цопвате бидона от мястото където ще вземате рибата. Пускате кислород в него с най-обикновен маркуч(по възможност армиран за да издържа на налягане), ако не е хранена рибата може да я возите докато свърши кислорода.
После внимавайте където я пускате пак за температурата

Това за пъстървате, другите се пренасят доста по лесно, с изключение на бялата риба.
-
- вече хвърля и на тежко
какане първо казваш че не си на ти с пъстървата а сега говориш се ено си и баща тука за няколко дена да ти чета мненията останах с впечатление че ти освен в форума другаде не фащаш ... ...
и все пак още седи въпроса откъде да вземем материал развъден... може да се пообиколят развъдниците в месноста там до батова някои каза че имало макар на много народ от тоя форум да не вярвам щото дават инфо като актуално а пък то отпреди 397 години
и все пак още седи въпроса откъде да вземем материал развъден... може да се пообиколят развъдниците в месноста там до батова някои каза че имало макар на много народ от тоя форум да не вярвам щото дават инфо като актуално а пък то отпреди 397 години
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
chaikata написа:какане първо казваш че не си на ти с пъстървата а сега говориш се ено си и баща тука за няколко дена да ти чета мненията останах с впечатление че ти освен в форума другаде не фащаш ... ...
Виш кво готин,аз се опитвам да ти помогна ти ми се репчиш и се заяждаш,ако нещо не ми харесваш мнениеята не ги чети.

!

- barutchiata ©
- Администратор
Всеки истински развъдник който продава заребителен материал би трябвало да има кислород и найлонови торби .Поне от където съм купувал имаха ,и торби и кислород.Много е важно да познавате раьона където ще зарибявате.Ако неможе да се стига с кола ,трябва да имате раници и хора дето ще ги носят.Когато ще носите с раници се слага чувала в раницата после водата и рибетата и така се надува и връзва,в противен случай ще ядете хурката
.После си има и чалъм като се пускат рибетата.Поставят се както са с чувала във водата кудето ще ги пускате за да може постепено да се изравни температурата ,тази в чувала с тази на водоема или реката.Най добре питайте хората дето ще ви продадът рибетата. Има телефони ,има информация звънете и питайте .

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кофтито е че от година насам не съм срещал развъдник с кислород в него
Нещо им е се през дедовият вече явно та за всеки случай си носете една бутилка с вас ! Иначе Косьо най-добре е описал варианта "зариби си сам" и на Ивака варианта е подходящ но изисква повече разправии 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Здравейте казвам се Георги и съм нов тук.Надявам се да науча много неща от вас за риболова.От 9 годишен съм тръгнал да ходя с дядо ми на риба но вече пораснах и ходя с един приятел на р.Струма всяка събота.Ако някой има информация за риболова на р.Струма нека ми я прати на email Gofeto_93@abv.bg Това е от мен.Чао и НАСЛУКА