НОИ - Варна

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

НОИ - Варна

Мнение от kokicha »

Утре мисля да отида да пробвам на бомбарда за зарган. Днес един колега на баща ми ходи и каза, че "утрепали" зарганата на бомбарда и се реших и аз да отида да метна. Ако не зарган то поне някоя кая да изкарам. Ако някой има информация... нека да пише, ако ли не ... утре ще публикувам снимки от улова (ако има такъв разбира се) :) Наслука на всички!
kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kokicha »

....И някой ако знае от кой магазин във Варна мога да си купя МОРСКИ червей....нека да пише!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Магазините около полиграфията
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Забравих най-важното:НАСЛУКА!
kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kokicha »

Ама сигурно ли е че ... там на риболовните центрове има морски червей ? Ти ходил ли си ? Земал ли си наскоро от там?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

В магазин Крисант има морски червей.Той е единствения от страната на полиграфията с метални стълби има голяма табела ще го видиш.
За бракониерите само слънчаци :lol: !
kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kokicha »

Справих се... не беше толкова трудно да намеря червей от колкото си го мислех ... обаче на буната на НОИ .... не обади нито една заргана, а имаше и вятър. Десетина бяхме тези, който ловяхме за бомбарда за зарган, но.... Уви! Никой не хвана! Повечето бяха хвърлили на дъно за кая и наистина вадиха по 2 наведнъж, но за мен каята не е риба. Вярно...вкусна е, но не обичам да я ловя. С една дума за тези, които търсят зарган ... НОИ не е правилното място, а за любителите на попчетата - хващайте въдиците и отивайте...Пълно е с попчета!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Днеска след даскало някъде към 2.30 бях на трета буна във Варна.Имаше още доста колеги,повечето за кая,за заргана стреляхме аз и още трима мераклии,които вече бяха там,когато аз пристигнах.Преди да дойда при тях до колкото чух разговорите им имаха няколко риби,а и изкараха пред мен и тримата.Почнах аз да стрелям,в началото нямаше нито удар,после закачих един по-тлъст морски червей и веднага извадих първата си заргана за тази година,сефтосах я,колеги!А е петък 13,май ми върви... :lol: Зарганата е точно 40 санта...Имам и снимки,ама още не са качени на компа,като стане-гледайте в галерията.Много се изкефих,ей! :lol:

В неделя мислим да отидем до НОЙ да видим как е,ще пиша после.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Камбата написа: Зарганата е точно 40 санта...Имам и снимки,ама още не са качени на компа,като стане-гледайте в галерията.Много се изкефих,ей! :lol:
Качвай..стрелецо!!! :wink: :lol: :lol:
kostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kostadin »

Тези заргани които хващате са пални сас хаивер затова не си струва да се ловят.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Нямаше бе,едно яйчице нямаше... :? Зарганата е много вкусна и красива рибка,за риболова й да не говорим,това е несравнима емоция,обаче трябва или да се хващат много риби на излет,или да се пускат обратно,а на морето това е забравена практика.Би трябвало поне през размножителния период да се пускат обратно,но аз днеска като я хванах не беше надута и я прибрах...после установих,че действително нямаше хайвер,пък и я смесих с писията,която преди седмица цапнах на канала и беше вкусно. :D Досега винаги дребосъците,или в малко количество съм ги пускал и ми е чиста съвестта.За снимките ще почакате известно време,щото не бързам да давам два кинта на фотоджията... :lol: Кат напълня телефона с рибарски снимки-тогава. :wink:

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Айде Камба кажи като ги качиш тези прословути снимки и ние да видим заргани тази година... :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
ribolovec2
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec2 »

Днеска бях на Ной за кая. Обиколих всичко , ама няма. Повечето около мен бяхя с по 0, двама трима с по 2 и един с 3. Това е хавата- не и се ядеше.
mirocomm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mirocomm »

Днеска видях ято заргани, доста добри бяха на дълбочина 3 метра, и не бяха на повърхността а а в средния слой :)
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ходихме днеска и седяхме,докато не се раздуха и не заваля.Ще кажа само,че няма заргани от външната страна,има добри парчета кая,на 5 метра от тетраподите,но кълват рядко.Мятахме на бяла мида и препоръчвам тази стръв на всички,понеже е най-уловиста за момента/за попчета де/.

Имаше много хора,аз като запона да духа от вънка се прибрах от вътрешната страна и докато вържа такъмчетата за попчета и пусна изкарах две близо до стената,но тъкмо майка ми дойде с колата и тя да лови и взе да духа много як ураганен вятър,на буната за 2-3 минути не останаха хора.Валя малко и като спря отидохме на едно местенце на канала и направо скъсахме шортите на попчетата.Сега ги изтеглих с теглилката,показва 2.5 кг.Малки,но страшно много,имаше от време-на време някое по-едро.Всичките ги хванахме на бяла мида с морски куки №8 на дъно,въпреки,че ако го нямаше вятъра на плувка щеше да е голяма емоция.Очаквайте снимки тея дни.

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”