Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

ШЛАУХ
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ШЛАУХ
Всеки рибарски магазин.Зависи какви хлаухки ти трябват,има термосвиваеми,има и обикновени,аз попринцип оголвам един тънък кабел и взимам кабела,а жицата я махам и така става идеален шлаух,зависи също и за какво ти трябва.За шаран на косъм ти препоръчвам да си намериш прозрачни от свиваемите.Попринцип шлаухи се продават в кутийка на голям брой и различни видове.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- разбира нещата
Наи-добре обиколи всички магазини,защото там шлаухите са точно за риболов.Другото е импровизация-колегата ти е казал за кабел4ета(вътрешната изолация) или такива да речем за тонколони са с добър диаметър.Има всякви цветове даже и прозрачни.В магазин ''панда'' има термо шлаухове но са нарязани на по метър.Мисля че в момента имат на 1мм и от 2мм нагоре(1,5мм липсваше)май ще ти свършат работа.На теб каква дължина ти трябват?
В магазин рибар(на ъгъла)скоро гледах някакви
В магазин рибар(на ъгъла)скоро гледах някакви
Re: ШЛАУХ
snegk написа:Откъде мога да си купя шлаух

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- разбира нещата
Не ти трябва да купуваш нищо.Вземаш една корда (по-твърда) с дължина 3 пъти шлауха .сгъваш я през средата и прекарваш едновременно двата края през шлауха.Така се получава нещо като ухо накрая, а от другата страна висят двата края.Прекарваш капрона през това ухо(примерно5/10 см капрон)и издърпваш от другата страна двата края докато се покаже капрона.
Е сигурно е по-лесно с вдевачка но и така е доста елементарно.
Е сигурно е по-лесно с вдевачка но и така е доста елементарно.

-
- и господ не е толокова добър
На последния риболов скъсах много такъми.Шарана който извадих го извадих с капрон.Всички други удари бяха скъсани.И това само при големите риби,каракудите се вадеха.Това се получава затова,че шарана дЪрпа рязко,а каракудата чука по малко.За такъма който правя е,оллово шлаух на шлауха повод тип въртолет и той скапрон и шлаух.Първия шлаух 30 см.после олово 10 гр.слрд това шлаух 10 см.вирбел и основно влакно.Като цяло е това.
-
- разбира нещата
Мисля че ще си решиш проблема с един шок лидер от плетено влакно.Предполагам че като казваш капрон имаш предвид точно такова .Защо не пробваш класически монтажи като ин-лаин и сеифти , на косъм.Това не мога да си го представя
Мен лично хеликоптера не ме кефиsnegk написа:такъма който правя е,оллово шлаух на шлауха повод тип въртолет и той скапрон и шлаух.Първия шлаух 30 см.после олово 10 гр.слрд това шлаух 10 см.вирбел и основно влакно.
snegk написа:На последния риболов скъсах много такъми.Шарана който извадих го извадих с капрон.Всички други удари бяха скъсани.И това само при големите риби,каракудите се вадеха.Това се получава затова,че шарана дЪрпа рязко,а каракудата чука по малко.За такъма който правя е,оллово шлаух на шлауха повод тип въртолет и той скапрон и шлаух.Първия шлаух 30 см.после олово 10 гр.слрд това шлаух 10 см.вирбел и основно влакно.Като цяло е това.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р