ШЛАУХ

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

ШЛАУХ

Мнение от snegk »

Откъде мога да си купя шлаух :?:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ШЛАУХ

Мнение от Камбата »

Всеки рибарски магазин.Зависи какви хлаухки ти трябват,има термосвиваеми,има и обикновени,аз попринцип оголвам един тънък кабел и взимам кабела,а жицата я махам и така става идеален шлаух,зависи също и за какво ти трябва.За шаран на косъм ти препоръчвам да си намериш прозрачни от свиваемите.Попринцип шлаухи се продават в кутийка на голям брой и различни видове.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
snegk

Мнение от snegk »

Тябвами за шаран,да сложа вътре капрон и да направя монтаж против гадните миди.В магазините коитопосештавам няма,затова акознае някой за Бургас ще съм благодарен.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Много миди доколкото разбрах има на Бата.Незнам как ще го направиш тоя монтаж,според мен все ще закачаш,съветвам те ако не намериш каквото търсиш да пробваш на леко.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Наи-добре обиколи всички магазини,защото там шлаухите са точно за риболов.Другото е импровизация-колегата ти е казал за кабел4ета(вътрешната изолация) или такива да речем за тонколони са с добър диаметър.Има всякви цветове даже и прозрачни.В магазин ''панда'' има термо шлаухове но са нарязани на по метър.Мисля че в момента имат на 1мм и от 2мм нагоре(1,5мм липсваше)май ще ти свършат работа.На теб каква дължина ти трябват?

В магазин рибар(на ъгъла)скоро гледах някакви
snegk

Мнение от snegk »

Мерси колеги.Seefeel,за панда не бях се сетил,но и затова питам.Само незнам как да вкарам капрона вътре,но ще измисля нещо. :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

snegk написа:Само незнам как да вкарам капрона вътре,но ще измисля нещо. :lol:
Лесно! :wink: Няма нужда да го мислиш..просто се завърти в някой рибарски магазин и питай за вдевачка, струва 3-4 лв :D
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Re: ШЛАУХ

Мнение от old fox »

snegk написа:Откъде мога да си купя шлаух :?:
8)

:lol: Има просто решение - намажи капрона с каноколит, но да е по-късичък :wink:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Не ти трябва да купуваш нищо.Вземаш една корда (по-твърда) с дължина 3 пъти шлауха .сгъваш я през средата и прекарваш едновременно двата края през шлауха.Така се получава нещо като ухо накрая, а от другата страна висят двата края.Прекарваш капрона през това ухо(примерно5/10 см капрон)и издърпваш от другата страна двата края докато се покаже капрона.
Е сигурно е по-лесно с вдевачка но и така е доста елементарно. :wink:
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Ся като се позамислих над последния ти пост тоя капрон за шок лидер ли го ползваш и колко е дълъг?И него ли срязват мидите,щото аз си мислех че немогат?Вдигаи върховете по-нависоко,да няма допирна площ с дъното-ама тва само до някъде решава проблема
snegk

Мнение от snegk »

На последния риболов скъсах много такъми.Шарана който извадих го извадих с капрон.Всички други удари бяха скъсани.И това само при големите риби,каракудите се вадеха.Това се получава затова,че шарана дЪрпа рязко,а каракудата чука по малко.За такъма който правя е,оллово шлаух на шлауха повод тип въртолет и той скапрон и шлаух.Първия шлаух 30 см.после олово 10 гр.слрд това шлаух 10 см.вирбел и основно влакно.Като цяло е това.
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Мисля че ще си решиш проблема с един шок лидер от плетено влакно.Предполагам че като казваш капрон имаш предвид точно такова .Защо не пробваш класически монтажи като ин-лаин и сеифти , на косъм.Това не мога да си го представя
snegk написа:такъма който правя е,оллово шлаух на шлауха повод тип въртолет и той скапрон и шлаух.Първия шлаух 30 см.после олово 10 гр.слрд това шлаух 10 см.вирбел и основно влакно.
Мен лично хеликоптера не ме кефи
snegk

Мнение от snegk »

Като казвам капрон,значи капрон.Още едно време на комбайна си ловихме с капрон и хващахме много риба.Сегашния модерен риболов има и полезни такъми,но повечето са за печалба.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

snegk написа:На последния риболов скъсах много такъми.Шарана който извадих го извадих с капрон.Всички други удари бяха скъсани.И това само при големите риби,каракудите се вадеха.Това се получава затова,че шарана дЪрпа рязко,а каракудата чука по малко.За такъма който правя е,оллово шлаух на шлауха повод тип въртолет и той скапрон и шлаух.Първия шлаух 30 см.после олово 10 гр.слрд това шлаух 10 см.вирбел и основно влакно.Като цяло е това.

8) Kолега, не е от мидите - ами капрона ти не струва!! :cry:

:wink: Що не опиташ с плетено+каноколит - това е профи-тайна, а ти не и обърна внимание! Но не 30 а 15см 8)
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
snegk

Мнение от snegk »

A ве брат old fox писах,че скъсах много такъми и тогава сложих капрон.Капронът който исползвам издържа 50 кл на сушата.Кгато е в шлаух е без значение каквоще сложиш,важно да е здраво.Ако попанешна такъв водоем ще разбереш.Успех :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”