Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Защо влиза влакното, под шпулата
Модератор: sapuna
Защо влиза влакното, под шпулата
Не знам дали е правилното място, но искам да попитам нещо.
Защо някои макари, вкарват влакното под шпулата ?
Каква е основната причина, това да се случва и може ли да се регулира по някакъв начин.
Защо някои макари, вкарват влакното под шпулата ?
Каква е основната причина, това да се случва и може ли да се регулира по някакъв начин.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Re: Защо влиза влакното, под шпулата
Каква е макарата, какво влакно навиваш и как го ползваш....?
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
CORMORAN AKX 5000
а влакното е SUFIX 0,30
а влакното е SUFIX 0,30
- bojinov_86
- новобранец
От макарата ще е да знаеш !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
- plamii
- фен клуб-скобар
препалнил ли си шпулата влакното трябва да ти е 2 милиметра пот раба на самата шпула а другия вариянт е да ти е паметно влакното иначе макарата е добра и то нея не е проблоема

The Best
Е то ясно, че е от макарата...ама поради каква причина...bojinov_86 написа:От макарата ще е да знаеш !
примерно...сгрешен ъгъл на бигела и водещата ролка, шпула или нещо друго...знам ли ?!
Въпроса е за причините, които водят до това нещо.
- bojinov_86
- новобранец
Казвали са ми ,че просто са си такива ! Тука в рибарския магазин са ме съветвали поради тази причина да не купувам такава макара ! Друго немога да ти кажа !robo_kop написа:Е то ясно, че е от макарата...ама поради каква причина...bojinov_86 написа:От макарата ще е да знаеш !
примерно...сгрешен ъгъл на бигела и водещата ролка, шпула или нещо друго...знам ли ?!
Въпроса е за причините, които водят до това нещо.
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
+1plamii написа:препалнил ли си шпулата влакното трябва да ти е 2 милиметра пот раба на самата шпула а другия вариянт е да ти е паметно влакното иначе макарата е добра и то нея не е проблоема
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
+2boreto1 написа:+1plamii написа:препалнил ли си шпулата влакното трябва да ти е 2 милиметра пот раба на самата шпула а другия вариянт е да ти е паметно влакното иначе макарата е добра и то нея не е проблоема
Гледам дясната снимка. Дори и да не е пренавита шпулата ако е отворен бигела (след замятане) и отпуснеш влакното, веднага няколко витки ще се развият и къде ще паднат
и ако не погледнеш какво ще стане ... То ще стане при всяка подобна макара с дълга LongKast шпула ако се случи на замяташ с извадена шпула (в най-горно положение). На мен също ми се случва, имам подобни Мичел авоцед. Ако прибираш шпулата в най-долно положение и тогава замяташ няма да го имаш проблема

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На този тип макара се монтират четки/притежателите на тоя модел знаят за какво става реч/,които не позволяват на влакното да слиза надолу и да се намотава под шпулата-с една дума сменяй макарите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, това е отговорът на един от колегите, никой не твърди, че задалия въпроса има такива макари...butnik написа:На този тип макара се монтират четки/притежателите на тоя модел знаят за какво става реч/,които не позволяват на влакното да слиза надолу и да се намотава под шпулата-с една дума сменяй макарите.
- vasko8008
- научил се да хвърля
Според мен е конструктивна грешка.Най-вероятно макарата намотава влакното малко под долният ръб на шпулата.Ако не си намотал прекалено много влакно и ти го прави тоя номер моят съвет е да смениш макарите.Но пък незнам какви са тези четки за който е писал колегата.
-
- Модератор
По моему има нещо сбъркано при някои макари. Първата ми преди години беше някаква на Sea Eagle. Влакното все под шпулата влизаше. Да да го освободя рязах, рязах, остана под половината влакно и все си влизаше там и накрая я захвърлих. Този проблем отново се появи при последната ми макара Окума, макар и по-рядко. Сиреч и при реномираните марки го има. Друг пример : непретенциозната ми макара на Филстар Предатор за три години риболов дори и с препълнена шпула нито веднаж не ми е правила подобен проблем. Хайде някой от майсторите къде ремонтират макарите да си изкаже мнението.
- vasko8008
- научил се да хвърля
Това за което писах е при положение че вкарва вланото под шпулата когато навиваш.Ако е след замятане ще трябва да правиш както ти е споделил колегата