Въпрос за потъващи воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Въпрос за потъващи воблери

Мнение от ourglory »

Здравейте.
Имам следния въпрос:
Когато за един потъващ воблер е посочена дълбочина от 2 метра (пример), то той я достига, когато върха на пръчката е наведен непосредствено над водата- така ли е?
Ако е така, как би се отразило повдигането на пръчката на половин метър над повърхността, означава ли това, че воблера ще достига в случая макс. дълбочина от 1.5 метра?
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Въпрос за потъващи воблери

Мнение от dantho.mihov »

Скоростта, с която водиш воблера е техниката за достигане на дълбочината. А ако се налага да го водиш по-бавно, тогава върха на пръчката е ниско над водата.
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Tова ли е отговора на въпроса ми?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Отговора на въпросът ти който тъй и не можеш да разбереш , ако и да ти е отговорено и в двата форума - отбелязана е дълбочината на газене :idea: Обяснено ти е че и на плуващите е отбелязано същото , само за тези с неутрална плаваемост нищо не ти е споменато . Разликата между потъващ и плуващ воблер е че ако не правиш нищо с тях в спокойна вода единят ще потъне на дъното , а другият ще си стои отгоре . Тез с неутралната плаваемост , или много бавно потъващите , обикновено седят там където ги заведеш с пръчката . Дълбочината на газене е относително понятие и се измерва при относителни обстоятелства . Естествено че ако водиш примамката по-бързо с наклонен към водата връх тя ще потъва по-дълбоко и обратното . Като цяло за да достигнеш точно определена дълбочина според харектеристиката на примамката , трябва да я водиш на място и по начин който са го направили при изпитанията и . Взимаш значи една ролетка , избираш идеалните условия , да няма вълнички и пр. та да имаме една изцъклена кота нула , водиш и мериш :wink: Виж ако някой има желание да развие трактат за водене по течение , спокойни води , при равномерна скорост на тролиг и пр. , предполагам най-накрая ще останеш задоволен :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колега ourglory може би искаш да знаеш това- Да макар че на потъващият ти воблер е указана една дълбочина той може да бъде накаран лесно да работи по на плитко ако го водиш с вдигнат връх- обаче колко точно по на плитко трудно някой може да ти каже.
Затова върви и им смели кокалите от въртене на воблерчетата си и в един момент сам ще почнеш да усещаш примамката ти на каква дълбочина се намира и дали е в работно положение или не ( демек дали играе или е хванала някой водорасъл и се влаки кат изпран чорап)
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Благодаря. Това са отговорите, които ми изясниха долу- горе нещата..
За floating i suspending воблерите съм наясно, защото само такива съм използвал.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”