Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Свинска кожа?
Модератор: sapuna
Свинска кожа?
Пичове, преди време, на едно събиране, ме почерпиха с въпросната благинка.
Маринована, в буркан.
Много ми хареса тогава и сега гледам, че в Била-та продават кожа, та веднага ми светна да си направя.
Некой ако има опит ще съм благодарен да го сподели.
П.С. И като съм, се разписал тука... На същото място видех и свински крака. Също много тачено от мен ястие. Та ако некой метне и за готвене на крачка некоя рецепта...
Маринована, в буркан.
Много ми хареса тогава и сега гледам, че в Била-та продават кожа, та веднага ми светна да си направя.
Некой ако има опит ще съм благодарен да го сподели.
П.С. И като съм, се разписал тука... На същото място видех и свински крака. Също много тачено от мен ястие. Та ако некой метне и за готвене на крачка некоя рецепта...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 104
- Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 10:05 am
- Местоположение: Пловдив
Re: Свинска кожа?
Колега , аз лично крачетата най-си ги обичам на супа (пача). С оцет и чесън става перфектно.
Re: Свинска кожа?
Кърца, кожата е невероятен деликатес, особено пърлена, ако я напрайш да почерпиш 


http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Re: Свинска кожа?
Относно кожата:
Помня, че майка ми я режеше на ленти (по ок.20-25 см широки), навиваше я на рулца, после в пакетче найлоново (добре е да се обезвъдуши/вакуумира) и във фризера. Без подправки, без доп.обработка, без саламури - нищо. Само кожа.
Като ти скимне, вадиш пакетче, отпуска се на стайна температура (иначе се чупи), и на парчета на парти грила.Трябва и много малко време - всъщност, когато е готова, тя от изправено положение, под действие на температурата се навиваше сама пак на руло - тогава се вади от парти грила. Става крехка, все едно сега я си одрал от хайванчето ! И....

Помня, че майка ми я режеше на ленти (по ок.20-25 см широки), навиваше я на рулца, после в пакетче найлоново (добре е да се обезвъдуши/вакуумира) и във фризера. Без подправки, без доп.обработка, без саламури - нищо. Само кожа.
Като ти скимне, вадиш пакетче, отпуска се на стайна температура (иначе се чупи), и на парчета на парти грила.Трябва и много малко време - всъщност, когато е готова, тя от изправено положение, под действие на температурата се навиваше сама пак на руло - тогава се вади от парти грила. Става крехка, все едно сега я си одрал от хайванчето ! И....



Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Re: Свинска кожа?
относно джуланчетата (крачетата)- скоро ядох нещо като задушени е гювеч, с гъби, лук и моркови- уникално вкусно, обещавам да се разровя за рецептата
http://recepti.ezine.bg/r-3469-%D0%A1%D ... 0%B5%D1%87
но с вино и без сметана
http://recepti.ezine.bg/r-3469-%D0%A1%D ... 0%B5%D1%87
но с вино и без сметана
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
- Мнения: 2900
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
- Местоположение: Дупница/София :)
Re: Свинска кожа?
Кожата се яде в след като се опърли пасето в момента в който се свали от него,с малко сол и винце.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Свинска кожа?
Ей не бъркайте джолана с крачетата! Едното си е кокал с бая мръвка по него, другото са си ....бе крачета. Та за мен са си най-арни в тенджере с вода, черен пипер, дафинов лист и хубавичко сваряване/до разпадане/, после подправяш с оцет и чесън и кеф ти на гореща чорба, кеф ти кога изстине на желирано все си е вкусотия. Сал де е хубаво предварително да се прегледат и опърлят на газов котлон, че по някога тез де ги продават, бая си имат нужда от "БРЪСНЕНЕ"



Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Мнения: 567
- Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 10:14 am
- Местоположение: Кърджали
- Обратна връзка:
Re: Свинска кожа?
Крачетата се сваряват до разпадане.Режат се на тесни лентички,и се овкусяват с оцет,чесън и черен пипер(като салата,без бульон). Аз така най ги обичам и предполагам че и кожичката ще я бива така.
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Свинска кожа?
Петър Недев написа:Крачетата се сваряват до разпадане.Режат се на тесни лентички,и се овкусяват с оцет,чесън и черен пипер(като салата,без бульон). Аз така най ги обичам и предполагам че и кожичката ще я бива така.




Относно самата кожа мисля, че се получава добър резултат ако се попари за кратко със зелева чорба/но това е от втора ръка сведение

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- разбира нещата
- Мнения: 1093
- Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
- Местоположение: КАЗАНЛЪК
Re: Свинска кожа?
Внимавайте, момци, че наскоро си купих от Била някаква кожа, но не беше това което си требе. Или беше от дърто прасе кожа, или беше драна от гърба. Има си значение от къде е кожата - тази явно е била предназначена за направа на цървули! 

Колкото повече толкова повече!
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Свинска кожа?
Има нещо вярно, но кога нема домашно, ще трябва да се рискува.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Re: Свинска кожа?
За кожата,пърлена и изпечена още на прасето, след това сваляне и рязане горе долу 10-10см. Телешко месо на ивици се увиват в кожата и се връзват с конец, да станат като пурички редят се в буркани варене два часа и после вино,вино,вино.Ако е останало някое бурканче ще снимам и ще ви покажа как изглежда!!!
-
- Модератор
- Мнения: 3729
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Свинска кожа?
Твърдата кожа се попарва с вряща вода. След това леко се осолява и буташ във фризера. Става деликатес.
Re: Свинска кожа?
Е, кажи как я приготвяте де.Malemi написа:Колега в село Дулево си правим Свинска кожа много е вкусна
