Свинска кожа?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар
Мнения: 2590
Регистриран на: Чет Авг 04, 2005 1:46 pm
Местоположение: София

Свинска кожа?

Мнение от Кърцата »

Пичове, преди време, на едно събиране, ме почерпиха с въпросната благинка.
Маринована, в буркан.
Много ми хареса тогава и сега гледам, че в Била-та продават кожа, та веднага ми светна да си направя.
Некой ако има опит ще съм благодарен да го сподели.

П.С. И като съм, се разписал тука... На същото място видех и свински крака. Също много тачено от мен ястие. Та ако некой метне и за готвене на крачка некоя рецепта...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 104
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 10:05 am
Местоположение: Пловдив

Re: Свинска кожа?

Мнение от anastas95 »

Колега , аз лично крачетата най-си ги обичам на супа (пача). С оцет и чесън става перфектно.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар
Мнения: 1330
Регистриран на: Пет Юни 12, 2009 12:25 pm

Re: Свинска кожа?

Мнение от topsoft »

Кърца, кожата е невероятен деликатес, особено пърлена, ако я напрайш да почерпиш :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Май 28, 2007 4:29 pm
Местоположение: Варна

Re: Свинска кожа?

Мнение от vinil »

Относно кожата:
Помня, че майка ми я режеше на ленти (по ок.20-25 см широки), навиваше я на рулца, после в пакетче найлоново (добре е да се обезвъдуши/вакуумира) и във фризера. Без подправки, без доп.обработка, без саламури - нищо. Само кожа.
Като ти скимне, вадиш пакетче, отпуска се на стайна температура (иначе се чупи), и на парчета на парти грила.Трябва и много малко време - всъщност, когато е готова, тя от изправено положение, под действие на температурата се навиваше сама пак на руло - тогава се вади от парти грила. Става крехка, все едно сега я си одрал от хайванчето ! И.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 377
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 5:50 pm
Обратна връзка:

Re: Свинска кожа?

Мнение от _DK_ »

относно джуланчетата (крачетата)- скоро ядох нещо като задушени е гювеч, с гъби, лук и моркови- уникално вкусно, обещавам да се разровя за рецептата
http://recepti.ezine.bg/r-3469-%D0%A1%D ... 0%B5%D1%87
но с вино и без сметана
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Re: Свинска кожа?

Мнение от Д.Граховски »

Кожата се яде в след като се опърли пасето в момента в който се свали от него,с малко сол и винце.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3454
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Свинска кожа?

Мнение от antivik »

Ей не бъркайте джолана с крачетата! Едното си е кокал с бая мръвка по него, другото са си ....бе крачета. Та за мен са си най-арни в тенджере с вода, черен пипер, дафинов лист и хубавичко сваряване/до разпадане/, после подправяш с оцет и чесън и кеф ти на гореща чорба, кеф ти кога изстине на желирано все си е вкусотия. Сал де е хубаво предварително да се прегледат и опърлят на газов котлон, че по някога тез де ги продават, бая си имат нужда от "БРЪСНЕНЕ" :lol: :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 567
Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 10:14 am
Местоположение: Кърджали
Обратна връзка:

Re: Свинска кожа?

Мнение от Petar Nedev »

Крачетата се сваряват до разпадане.Режат се на тесни лентички,и се овкусяват с оцет,чесън и черен пипер(като салата,без бульон). Аз така най ги обичам и предполагам че и кожичката ще я бива така.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3454
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Свинска кожа?

Мнение от antivik »

Петър Недев написа:Крачетата се сваряват до разпадане.Режат се на тесни лентички,и се овкусяват с оцет,чесън и черен пипер(като салата,без бульон). Аз така най ги обичам и предполагам че и кожичката ще я бива така.
:lol: :lol: :lol: Тебе си те знаем, ти допълнително ги гарнираш с доволни количества огнена течност :wink: .
Относно самата кожа мисля, че се получава добър резултат ако се попари за кратко със зелева чорба/но това е от втора ръка сведение :? /.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
барона
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1093
Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
Местоположение: КАЗАНЛЪК

Re: Свинска кожа?

Мнение от барона »

Внимавайте, момци, че наскоро си купих от Била някаква кожа, но не беше това което си требе. Или беше от дърто прасе кожа, или беше драна от гърба. Има си значение от къде е кожата - тази явно е била предназначена за направа на цървули! :wink:
Колкото повече толкова повече!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3454
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Свинска кожа?

Мнение от antivik »

Има нещо вярно, но кога нема домашно, ще трябва да се рискува.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dancho777
новобранец
новобранец
Мнения: 18
Регистриран на: Пон Апр 16, 2012 11:02 am
Местоположение: София

Re: Свинска кожа?

Мнение от dancho777 »

За кожата,пърлена и изпечена още на прасето, след това сваляне и рязане горе долу 10-10см. Телешко месо на ивици се увиват в кожата и се връзват с конец, да станат като пурички редят се в буркани варене два часа и после вино,вино,вино.Ако е останало някое бурканче ще снимам и ще ви покажа как изглежда!!!
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3729
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Свинска кожа?

Мнение от dantho.mihov »

Твърдата кожа се попарва с вряща вода. След това леко се осолява и буташ във фризера. Става деликатес.
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 588
Регистриран на: Съб Авг 28, 2010 1:37 pm

Re: Свинска кожа?

Мнение от Malemi »

Колега в село Дулево си правим Свинска кожа много е вкусна
тбК
biseerrr
новобранец
новобранец
Мнения: 49
Регистриран на: Сря Апр 02, 2008 3:25 pm

Re: Свинска кожа?

Мнение от biseerrr »

Malemi написа:Колега в село Дулево си правим Свинска кожа много е вкусна
Е, кажи как я приготвяте де. :(
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”