Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Ако реша да зарибя някой гьол...
Модератор: sapuna
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако реша да зарибя някой гьол...
Колеги, и аз имам питане по въпроса със зарибяването. Ако си харесам водоемче...някое. И реша да допринеса за популацията в него...как да подходя, от къде да взема риба, колко струва и как се пренася. Държа да отбележа, че говоря за мирна риба. Толстолоб, Шаран, Амур и пр. Някой прави ли все още такива инициативи...вече знам че на държавата не може да се разчита, та ако решиме да отделим някой лев за това?
-
- Модератор
Re: Ако реша да зарибя някой гьол...
Мога да попитам и да помогна с инфо, но от Ямбол до София е доста далечко за такъв товар. Ако няма друг по-наблизо, ще помагам.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дай да видим как ще се развие темата за известно време, и ако няма сносна информация за по-близка дистанция, ще ти пиша.dantho.mihov написа:Мога да попитам и да помогна с инфо, но от Ямбол до София е доста далечко за такъв товар. Ако няма друг по-наблизо, ще помагам.
- lif3house
- разбира нещата
Най-лесния любителски начин е от водоема, който ловиш да запазаш част от улова жив и да го пренесеш до този, който искаш да зарибиш, но от това което прочетох разбирам, че искаш да купиш готов материал.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Правилно си разбрал...идеята е да го направя малко по-мащабно. Без никой да знае, кога и къде.lif3house написа:Най-лесния любителски начин е от водоема, който ловиш да запазаш част от улова жив и да го пренесеш до този, който искаш да зарибиш, но от това което прочетох разбирам, че искаш да купиш готов материал.
-
- Модератор
Имай предвид, че по принцип шарана е 4 лв/кг. при средно тегло около 1 кг. Това го чух от мой приятел арендатор на язовирче.
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ти първо помисли как ще го опазиш после лесно ще вземеш 100 шаранчета да пуснеш иначе нищо не стаа в таа склепана държава проста и мангалска помия 

борито 1 в България ли си роден?Наистина ,не е заяждане , просто съм любопитен .
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Мисля ,че е подсъдимо даже...Redimido написа:Колеги, и аз имам питане по въпроса със зарибяването. Ако си харесам водоемче...някое. И реша да допринеса за популацията в него...как да подходя, от къде да взема риба, колко струва и как се пренася. Държа да отбележа, че говоря за мирна риба. Толстолоб, Шаран, Амур и пр. Някой прави ли все още такива инициативи...вече знам че на държавата не може да се разчита, та ако решиме да отделим някой лев за това?

Аз там съм пораснал...
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кое е подсъдимо? Да се зарибява ли?
- Батко Емо
- разбира нещата
Най-близо ти е Благоевград 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има много развъдници на зарибител , просто трябва да си избереш кой ти е най близко и действаш 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- bobo_33333
- кандидат преподавател
М ,дааа,пишеше го из закона някъдеRedimido написа:Кое е подсъдимо? Да се зарибява ли?

Аз там съм пораснал...
Аз съм пускал щуки на едно място,после се срещнах с инспектори от ИАРА и ги подпитах дали може някой да си пуска така,та те ми казаха че няма никакви проблеми.bobo_33333 написа:М ,дааа,пишеше го из закона някъдеRedimido написа:Кое е подсъдимо? Да се зарибява ли?
Остави само стъпки
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Всъщност, точно това ми е въпроса, къде най-близо до София има такива рибарници, които да продават материал. Че си нямам ни най-малка идея, от кого да разбера. В интернет кажи речи нищо не излиза...С.Върбанов написа:Има много развъдници на зарибител , просто трябва да си избереш кой ти е най близко и действаш