Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Въпрос за комплект пръчка и макара за риболов с мач?
Модератор: sapuna
Въпрос за комплект пръчка и макара за риболов с мач?
Здравейте колеги, първо искам да кажа че съм супер бос и тепърва ще трупам опит и знания надявам се и с ваша помощ... искам да почна да се уча с мач пръчка и съм си харесал една комбинация 3.6м. пръчка и макара на доста прилична цена от 75 лв.
http://www.sportsdirect.com/mitchell-12 ... mbo-768507
въпросът ми към вас е това като за начинаещи дали си струва и ще ми свърши ли работа за дребни мирни рибки както на река така и на язовир ?
http://www.sportsdirect.com/mitchell-12 ... mbo-768507
въпросът ми към вас е това като за начинаещи дали си струва и ще ми свърши ли работа за дребни мирни рибки както на река така и на язовир ?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Въпрос за комплект пръчка и макара за риболов с мач?

Нали се сещаш що е тосупер бос
Колкото до комбото-комплекта на мичел и спортдирект,бегай от там ,не става и за начинаещи и за супер босове.
Аз там съм пораснал...
След като се определяш като толкова начинаещ,аз ще ти предложа да си вземеш една болонеза 4-5 м. и някоя евтина макаричка.Комплекта ще ти е подходящ както за язовир така и за река.Аз лично имам такъв комплект,който използвах докато основния беше в "бокса" и ми вършеше ( и върши ) перфектна работа.Цената на моя комплект е 60 лв.Успех и наслука 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не съм много наясно с тези въдици,щото ловя с телескоп.vesik77 написа:След като се определяш като толкова начинаещ,аз ще ти предложа да си вземеш една болонеза 4-5 м. и някоя евтина макаричка.Комплекта ще ти е подходящ както за язовир така и за река.Аз лично имам такъв комплект,който използвах докато основния беше в "бокса" и ми вършеше ( и върши ) перфектна работа.Цената на моя комплект е 60 лв.Успех и наслука
Ама мисля мача е за язовир или за по бавно течение,а болонезата за река или по силно течение.
Колегата иска мач ,аз да му предложа телеспин

Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
Колега spectrum, моя съвет е да се разходиш по магазините първо - недей взима пръчка по интернет без да си я държал в ръка първо.... въдица, кола и жена по снимка в интернет не си избирай! Щом нямаш опит с такъв тип въдици, е добре че си се насочил към ниска цена - но и по нашите магазини ще намериш нещо добро на ниска цена. Не ме разбирай грешно - не съм собственик на магазин и не те агитирам, но по интернет си поръчвай риболовно оборудване само след доста щателно проучване и предварително запознаване със стоката! Успех в избора!!!
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Малко се по обърках честно казано мислех си, че с този комплект ще се улесня и ще мога в последствие поне да разбера какво да искам, а сега и да отида в магазина няма да знам какво да гледам и да търся след като ми липсва практика..., а идеята на този евтин комплект е да натрупам малко опит и знания какво да търся и след това да си взема нещо по стойностно което да ми върши работа...
питането ми беше дали въпросният комплект ще може да изпълни тази цел..., ясно е че няма да ми остане основна въдица, а и все пак залагах на марката макар и да е в във възможно най ниският клас... 

-
- разбира нещата
Не знам от кой град си , но по-добре се разходи до някой магазин, където знаеш че има човек с опит да ти обясни нещата.
За 70-80лв и от тук можеш да си вземеш комплект, било то и на по "неизвестна" марка.
Наистина по-добре отиди до някой магазин и слушай какво ще ти обяснят.... и гледай човека наистина да разбира какво ти говори, а не просто да иска да ти пробута поредния боклук...
За 70-80лв и от тук можеш да си вземеш комплект, било то и на по "неизвестна" марка.
Наистина по-добре отиди до някой магазин и слушай какво ще ти обяснят.... и гледай човека наистина да разбира какво ти говори, а не просто да иска да ти пробута поредния боклук...

- antivik
- кандидат преподавател
Първо си уточни къде и за какво ще мяташ, после отиди в рибарски магазин и потърси нещо на Филстар /не са кой знае колко луксозни, но за начинаещ стават/ та за около 25-30 лв. ще си намериш мач, и някоя достъпна макара, че ще ти останат пари и за влакно и ваглери. Па по нататък вече сам ще знаеш какво да търсиш. 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!