Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Избелели шаранджийки
Модератор: emo vasilev
- stefan4etoo
- сериозен играч
Избелели шаранджийки
Здравейте колеги,да питам има ли нещо с което мога да си направя въдиците отново лъскави, че са поизбелели от слънцето.Сещам се за прелакиране ама може да има по лесен и евтин вариант знам ли?Много риби на всички
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Избелели шаранджийки
Мммм неtonymi написа:Може да ги смениш с нови
Пръсни ги с лак но внимавай да не ги улееш,че става мазало..Не забравяй да окнижиш водачите,макародържачите и дръжката.Успех.
- dedeff
- разбира нещата
Не се занимавай с глупости тогава,лакът ще падне на първия сезон и стават още по-голяма грозотия,тогава щеш-нешеш ще ги смениш!Поздрави.stefan4etoo написа:Мммм неtonymi написа:Може да ги смениш с нови
Без жени можем,без риболов не можем!
- stefan4etoo
- сериозен играч
И аз се сетих за това и си мислех че може да има нещо не знам и аз какво, ама като ги мина с мокра кърпа и стават като нови и като изсъхнат и пак побеляват,така че де да знам ако има нещо с което да ги мина както с мокра кърпа ама след това да не побеляват като изсъхнатdedeff написа:Не се занимавай с глупости тогава,лакът ще падне на първия сезон и стават още по-голяма грозотия,тогава щеш-нешеш ще ги смениш!Поздрави.stefan4etoo написа:Мммм неtonymi написа:Може да ги смениш с нови

п.п. Поне засега няма да сменям ,че си ми харесват сопите
Нанеси 1-2 слоя епоксидна или полиестерна смола за ламиниране, с финна четка или финно дунапренено мече. Преди това обаче съвсем леко трябва да се мине една шкурка 400 или 600.
По добре два слоя като се нанася наистина по много малко и смолата трябва да е за ламиниране *нисък вискозитет*. Позле е добре да са на топло. поне 25°C.
По добре два слоя като се нанася наистина по много малко и смолата трябва да е за ламиниране *нисък вискозитет*. Позле е добре да са на топло. поне 25°C.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Мерси за предложението,ако го направиш ти може и да стане ама на мен сложно ми се струваVGS написа:Нанеси 1-2 слоя епоксидна или полиестерна смола за ламиниране, с финна четка или финно дунапренено мече. Преди това обаче съвсем леко трябва да се мине една шкурка 400 или 600.

- genov_eng
- научил се да хвърля
Брат, има импрегнатори с дълбоко проникване за лакирани покрития. Попитай в магазините за строителни материали. Нанасят се с вълнен парцал 2 кратно с период на изчакване. Дано стават за такъв лак. Ефекта, пробван на авто лак, е като да го намажеш с мазнина - лъска яко
Успех!
п.п. аз, ако съм, вземам един еластичен безцветен лак и ги минавам без да му мисля, естествено първо да се поизшлайфа стария.

п.п. аз, ако съм, вземам един еластичен безцветен лак и ги минавам без да му мисля, естествено първо да се поизшлайфа стария.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Това с импрегнатора ми се струва добра идея и може да се пробва на някоя стара сопичка да видя как става.Благодаря колегаgenov_eng написа:Брат, има импрегнатори с дълбоко проникване за лакирани покрития. Попитай в магазините за строителни материали. Нанасят се с вълнен парцал 2 кратно с период на изчакване. Дано стават за такъв лак. Ефекта, пробван на авто лак, е като да го намажеш с мазнина - лъска якоУспех!

п.п.това със шлайфането по сопичките ми не ми се нрави

- piars
- научил се да хвърля
Колега пробвай с полир паста за коли с вълнен парцал,но си вземи хубава на 3М.
Поздрави!
Поздрави!
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
- stefan4etoo
- сериозен играч
piars написа:Колега пробвай с полир паста за коли с вълнен парцал,но си вземи хубава на 3М.
Поздрави!

- antivik
- кандидат преподавател
Че ако не са лъскави не стават ли за фащане на рибоци....
Както казваше на времето един общ познат тук във форума - ИНКУБЕСА "лъскавия и чист такъм разваля авторитета на рибаря" /не е точен цитат, но го перифразирам/. Та ако сопите си вършат работата, що ти трябва да си затрудняваш живота, па и с толкова материали и работа де ти препоръчаха, цената маи върви към такава де направо да си земеш нови
.

Както казваше на времето един общ познат тук във форума - ИНКУБЕСА "лъскавия и чист такъм разваля авторитета на рибаря" /не е точен цитат, но го перифразирам/. Та ако сопите си вършат работата, що ти трябва да си затрудняваш живота, па и с толкова материали и работа де ти препоръчаха, цената маи върви към такава де направо да си земеш нови

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Затова гледам възможно най евтино и без майстор да мина(една паста не струва стотоци левове а 10лв).Не че не стават ама ей така си наумих и тва е.Просто ще се изкефя много ако си ги направя като новички.Поздравиantivik написа:Че ако не са лъскави не стават ли за фащане на рибоци....![]()
Както казваше на времето един общ познат тук във форума - ИНКУБЕСА "лъскавия и чист такъм разваля авторитета на рибаря" /не е точен цитат, но го перифразирам/. Та ако сопите си вършат работата, що ти трябва да си затрудняваш живота, па и с толкова материали и работа де ти препоръчаха, цената маи върви към такава де направо да си земеш нови.

Има полиршайби кечести,космати и пр.-с дрелката ще го лъснеш за аламинут,