Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

р Вит до с Ъглен
Модератор: Кърцата
р Вит до с Ъглен
Здравейте колеги преди една седмица се опитах да направя една разходка до с Ъглен на р Вит ,останах разочарован не от природата а от наглите парашутисти и тройкаджйи ,захраних с що годе с захранка за река наша и се почна чакане . Тръгнаха дребни кленчета и дребен оклей и пръскач ив един момент на групи местните въоръжени с парашути и тройки окупираха реката стана ми много гадно и си тръгнах .Майната му на тридесет те лева за гориво и и червеи но останах разочарован от повече от двадесет човека , а са научили и децата преди да събера гледам четири пет малчугана на около 10-14 години като хванаха по някой скобар в парашутите рибата се по уплаши и да видите изобретение пускат парашутите и хвърлят каманив вирът и си представете какво става , при направена забележка от моя страна останах с счупен стоп на колата него пожелавам на никого това да отидеш на риболов и да ти го развалят наглеци . А там и няма покритие на телефоните а обадисе някъде . Извинете ме но е противно . Ако знаете по спокойно място драснете един ред , не бих отишъл повече там .
Re: р Вит до с Ъглен
те там местните и по околията не знаят друг начин за риболов така че това е нормално за тях, а щом си се отървал само със счупен стоп се радвай , защото стъкло или да ти нарежат гумите при това без обхват си е меко казано кофти
Вярвай в Бог,но заключвай колата си.
Сподели знанията си.Това е начин да постигнеш безсмъртие.
Сподели знанията си.Това е начин да постигнеш безсмъртие.
-
- научил се да хвърля
Гладен е народа колега!!! Не ги оправдавам, но така поне мезето им е без пари, а и аз съм слушал от роднини "как препишили" реката и фанали кофа риба и после сипи, ако нема донеси, но това са единични случаи и се разказват по компании-аджиба колко риба е имало някога. А за счупения стоп- за тези хора ти си човек който си е надвил на масрафа та се е допилял до тук и е поарчил сума ти грешни пари.Ама хора всякакви. Не си го слагай на сърце!

То в този участък на реката, циганите със сигурност са повече от българите. Тъжното е, че повечето от останалите българи са също напълно деградирали, а резултатът е, че от повече от 15 години рибата е в незначителни количества. Причината със сигурност е преходът след 1990 г., защото преди това беше пълно с риба. Имам къща в предишното село и знам добре за какво ставаше въпрос. На тази река станах рибар и ми е изключително неприятно от случващото се там. Другата причина за изчезването на рибата е намалялото ниво на водата. Причините са основно сечта, канала и каверните след село Гложене, където голяма част от дебита изчезва и излиза при Глава Панега (през 1986 г. се извършват взривове за материали и по този начин се отварят подземните каверни). Амин!
Миналата година правих там 5-6 риболовни излета с мухарката и не видях да има толкова бракониери колега даже пред мен едно момче извади сом и каза че ми е трети от сутринта ловеше си с въдица ,помежду другото по спокойно се лови. На Дерманци няма толкова хора по реката а също и на Торос. С тази ти тема ще се замисля дали сега да ходя там за риба а се бях навил да ходя сега в събота
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Моето село е с.Драгана и нямаме цигани- спокойствие, възпитани хора и така нататък. На няколко километра е с.Ъглен- само цигани. Виждал съм ги с парашутите... Ами да видиш лятото като тръгнат със срекмета и мрежи- гледал съм ги от моста като ходих лятото да се къпя във Вит. От малък с тайфата посещаваме Ъглен и въобще нямам думи за това село. В Драгана си имаме река- Каменица и риболовът е доволен, стига да знаеш къде да идеш. Супер си го обичам селото. На влизане откъм с.Ъглен и с.Бежаново имаме надпис с големи червени букви- СМЪРТ ЗА ЦИГАНИТЕ. Расистко е, но с тях няма оправия... и няма да и има.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата