яз Гарваново

Модератори: bobopeli, sapuna

георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

яз Гарваново

Мнение от георгиев59 »

Сега току що се пребирам от там.Рибата се бие по брега и въобще не ие до кълване.Ние ловяхме на перо и резултата беше 3 червеноперки.На дъно не ловим и не знам.Та това е сега там,трябва да се изчака още някой и друг ден :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Значи тази година пак е дошла откъм стената да се бие. Миналата беше откъм с. Сусам. Тук е подходяща тема да споделя как по това време на този язовир съм имал мн добри резултати от едри каракуди. Важното е да не си на стената..местата вдясно от нея..и отсрещните два залива са местата, на които да се търси. Подхранка почти не ползвам с изключение на малко варено жито, което стрелям периодично с прашката.Никакви такива изпълнения "ала бомбардировка с тежки топки"! Мачов прът( или такъв с макара). Основно влакно 0.14, повод 0.12 и тъй като за стръв най-голям резултат ми е давал едрия земен червей- подходяща кука за тази стръв. Големият номер да не Ви притеснява, излизат риби и по над килограм!! Плувката е добре да е по-масивна...не по-малко от 1.5 грама, с дебела антена. Добре утежнена, като повода е с дължина около 25 см и лежи стабилно на дъното. Ако някой риболовства с два пръта, може на пробва и на бял червей, като се нанизват по няколко. Не се хващат тонове риба, но и няколко бройки за деня си е успех!
Давам мнението си като ориентир, а не за меродавно!
Успех на всички!
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Точно на залева след стената,под ловната хижа бяхме.Деректен 8ца основно 12 повод 07 малка кука ,плувка 075гр и какво ли не но неще.Каракудите буквално се биеха в краката ми.;Може би още една седмица :lol:
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

А стръвта каква беше, приятелю?
Аз затова в поста си по-горе споменах, че в този период залагам единствено на едра стръв! Каракудата се избива..и моментално започва да се храни. А в едрия торен и земен червей както знаем има много протеини.Ако другата седмица правите излет там, пробвай, нищо не губиш ;)
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Напълно си прав,и на земен,и на торен,и на шарен,и на жито я прбвах но НЕ.Явно днес не беше ден :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”